Niti koraka več

niti-koraka-vec
4.8 5 10 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 22,40 €
Roman Niti koraka več je avtoričino najbolj zrelo in domišljeno delo doslej.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Janja Vidmar
Mehka vezava
329
Slovenski

Niti koraka več, najnovejše delo Janje Vidmar, priljubljene slovenske pisateljice je roman postavljen na Camino, svetovno znano romarsko pot, ki je zaznamovala tudi življenja mnogih Slovencev.

Niti koraka več; Janja Vidmar

Pot po delno prehojenem Caminu Frances, eni najbolj obleganih romarskih poti na svetu, je zgolj okvir, v katerega je umeščena zgodba o večnem razkolu med svetom in človekovo notranjostjo, pospremljena pa je z arhetipsko preživetveno izkušnjo sodobnega človeka.

Neomajna sestrska povezanost prvoosebno pripovedovalko Alenko vodi po stezah romarskega Camina, kjer se sedanjost prepleta s preteklostjo, ta pa je zaznamovana s smrtjo ljubljene osebe. Alenka je namesto življenja izbrala spomine, saj je okrog mladostne ljubezni spletla nesmrtno zgodbo in jo z leti povzdignila v mit. Prav zato jo na pragu zrelih let povsem dotolče nepričakovana novica o sestrini neozdravljivi bolezni.

Hudo bolna sestra Damjana je na Alenkina ramena preložila zanjo nepredstavljivo preizkušnjo – v njenem imenu mora prehoditi pot, v pomen katere ne verjame, še več, po treh desetletjih mora sama zdoma in za priprave ima komaj kaj časa. Alenkin strah pred življenjem zahteva brutalen vpogled vase in šele naključno srečanje s Švedom Rogerjem ter njegova strast do življenja ji pomagata pri soočenju in preseganju starih vzorcev.

O knjigi so zapisali:

»Branje te knjige je enako hoji. Hodimo, da bi svoje življenje videli z razdalje. Hodimo, da bi si odpustili. Hodimo, da bi se oddaljili od težke preteklosti, od smrti ljubljenih. Žulji na nogah polagoma odvzemajo duševno bolečino in pot nas vrača domov: v dvojino, bližino, k sebi. Zaceljena duša nas vabi v polno življenje, v lahkotnejši korak.«
– Saša Pavček

»Bil sem prepričan, da ne bom nikoli romal v Santiago de Compostela. Pa čeprav so me kdaj nagovarjali in so šli tja po navdih tudi Ernest Hemingway, Paolo Coelho, Shirley MacLaine in Martin Sheen. No, z Janjo Vidmar in njenimi literarnimi junaki sem Jakobovo pot zdaj vendarle prehodil. ‘Tudi mala stopala so ustvarjena za velike korake,’ mi je namignila. Prisluhnil sem ji in na koncu ji pritrjujem. Knjiga dokazuje, da se da življenje petdesetletnice, ki želi med dolgotrajnim pešačenjem premisliti o svoji usodi, opisati tudi brez ironije.«
– Feri Lainšček

V košarico

janja_vidmar_bukla.jpg

JANJA VIDMAR je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic, prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se v zadnjem obdobju vse bolj posveča pisanju literature za odrasle. Pred leti je v soavtorstvu napisala vojno dramo Tretja možnost, nedavno pa ji je izšla družbena satira Naš Tone ne tone. Roman Niti koraka več je njeno najbolj zrelo in domišljeno delo doslej.

Morda bi vas zanimalo še

22,40 € Poti
Robyn Davidson
26,90 € V koraku z volkom
Janja Vidmar
24,00 € Kaj hoče ženska?
Irena Štaudohar
22,90 € Ranljiva
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj
24,00 € Ogledala
Vesna Milek
22,00 € Soncu naproti
Samo Rugelj
21,50 € Virus
Tadej Golob
-20%31,90 €25,52 € Oona & Salinger - trda vezava
Frederic Beigbeder
29,00 € Luciferka
Svetlana Makarovič , Matej Šurc , Kotik
26,90 € Oona & Salinger
Frederic Beigbeder
Rezultati 1 - 15 od 15
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si