Soncu naproti

soncu-naproti
4.33333 5 6 Product
Redna cena: 22,00 € Vaša cena: 22,00 €
Peš v dvoje po najbolj samotnem delu Krete
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Samo Rugelj
Mehka vezava
219
Slovenski

»Spustil sem se v kretsko jamo Diktaion ob planoti Lasithi, kjer se je Zevs rodil. Povzpel sem se na najvišjo goro Krete Psiloritis, kjer je jama Ideon, Zevs pa je tam odraščal. Zlezel sem na Olimp, kjer je Zevs kraljeval.«

Soncu naproti; Samo Rugelj

Kje bi živel, če ne bi živel tu, kjer živim zdaj, je eno od vprašanj, ki si ga je publicist in založnik Samo Rugelj zastavljal med pandemično karanteno. Ko se je javno življenje spet sprostilo, jo je ubral v slovenske gore, rezultat tega pa je bila odmevna potopisna knjiga Na prepihu. Potem ko se je leto kasneje dalo oditi tudi dlje, je s svojimi odpotoval na Kreto, ki jo pozna že več kot tri desetletja in je bila druga na listi lokacij, kjer bi bil pripravljen živeti. Ker pa mu družinski obisk ni dal vseh odgovorov na njegova vprašanja, se je leto kasneje na ta največji in na določenih delih zelo odmaknjeni grški otok podal še enkrat – v dvoje.

Z ženo Renate sta se namenila prehoditi najsamotnejši del Krete in izkusiti njeno divjo lepoto, vendar pa jima je otok kmalu postavil svojevrsten izzivSoncu naproti je pohodopisna izpovedna knjiga o navdihujoči naravi, ki pa lahko hitro postane nevarna, in o dveh, ki se kot par zmoreta soočiti tudi s težavami.

»Skrivnost Krete je globoka: kdor stopi na ta otok, začuti skrivnostno moč, ki mu topla in blagodejna prešinja žile in dušo.« – Nikos Kazantzakis,

Čar grške pokrajine »Vedno hodiva drugače kot drugi, tokrat proti vzhodu, ves čas s soncem v obraz.«

Renate Rugelj

samo-rugelj-soncu-naproti.jpg

Samo Rugelj (1966) je slovenski publicist in avtor knjig s področja filma in založništva, v zadnjem obdobju pa se je premaknil proti izpovednim in leposlovnim knjigam, kot sta literarni potopis Triglavske poti (2018) in roman Resnica ima tvoje oči (2018), ki je bil nominiran tudi za nagrado kresnik. V svoje knjige pogosto vpleta osebno izkušnjo, ki jo skuša približati bralcu v biografskem (denimo Delaj, teci, živi) ali leposlovnem žanru (Na dolge proge). S svojo prejšnjo knjigo Na prepihu (2021) je zastavil neformalno potopisno izpovedno trilogijo, ki jo nadaljuje s pričujočo Soncu naproti, v kateri se odpravi na Kreto, eno svojih sanjskih lokacij, sklenil pa jo bo s knjigo V deželi koles, v kateri nas bo popeljal na Nizozemsko.

Morda bi vas zanimalo še

26,90 € V koraku z volkom
Janja Vidmar
-30%19,00 €13,30 € Polet večnosti
Tea Golob, Bojan Brecelj
24,90 € Trdoživa
Anne Boyer
25,00 € Kako se ljubi reka
Špela Kaplja
19,90 € Nikoli na vrh
Paolo Cognetti
28,90 € Koraki dvojine
Janja Vidmar
22,40 € Niti koraka več
Janja Vidmar
-10%24,90 €22,41 € Govorica najvišjih gora
Nataša Pergar
19,90 € Triglavske poti
Samo Rugelj
Rezultati 1 - 11 od 11
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si