fbpx

Poti

poti
5 5 1 Product
Redna cena: 24,00 € Vaša cena: 22,40 €
"Vstopila sem v nov čas, prostor in dimenzijo..."
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Robyn Davidson
Mehka vezava
340
Slovenski
21x15 cm
Helena Marko

O ženski, ki je sama prepotovala 2700 kilometrov avstralske divjine

Poti; Robyn Davidson

Ko Robyn Davidson s šestimi dolarji in majhnim kovčkom pripotuje v Alice Springs, puščavsko mesto v centralni Avstraliji, da bi udomačila tri divje kamele ter z njimi in s psičko Diggity prečkala avstralsko puščavo, ji nihče ne verjame, da lahko to izpelje. Kljub temu mlado dekle ostane neomajno. Po več mesecih dela in spoznavanja kamel, se ji s podporo National Geographica končno uspe odpraviti na pot.
Samosvoja pustolovka v devetih mesecih potovanja po avstralski divjini izkusi čarobno doživetje prostrane dežele vročega peska. V osami se spopada s trenutki ­stiske, bolečine, nevarnosti in strahu, vse to pa deluje tudi osvobajajoče in je poplačano z nepozabno izkušnjo.
Knjiga Poti je avtobiografska pripoved ženske, ki je prepotovala avstralsko puščavo in navdihujoča zgodba o tem, kaj vse zmore človek z neupogljivo voljo. Pripoveduje o enkratni življenjski pustolovščini in o prvobitnem izkušanju lepote in krutosti narave. »Dama s kamelami« mojstrsko, potopisno in poetično orisuje skrivnostno pokrajino, a tudi svoje notranje doživljanje samotnega potovanja.
Poti so slikovit, pretresljiv, navdušujoč in strasten popis pustolovščine v osrčje avstralske puščave, po kateri je bil pred leti posnet tudi odmeven istoimenski film.


ROBYN DAVIDSON (1950) je avstralska popotnica, pisateljica in publicistka, ki je bila rojena na kmetiji v Queenslandu, študirala je v Brisbanu, potem pa nekaj časa živela v Sydneyju. Neznana sila jo je vedno vodila k prvobitnim ljudstvom, najprej seveda k aboriginom. Tudi v knjigi Poti, v kateri je popisala svoje prečkanje avstralske puščave s kamelami in psičko, je pomembno vlogo odigral prikaz odnosa belcev do aboriginov ter pisateljičina izkušnja z njimi. Poti je njena najbolj znana knjiga, ki je kmalu po izidu postala ­mednarodna uspešnica, potem pa prerasla v sodobno potopisno klasiko. Kasneje je napisala še nekaj knjig, predmet njenega zanimanja in pisanja pa so ostali narava in nomadska ljudstva. Danes živi v Melbournu, vsako leto pa se za nekaj mesecev umakne v indijsko Himalajo.


»So trenutki v življenju, ki so kot osi, okoli katerih se vrti tvoja bit – drobni, intuitivni prebliski, ko veš, da si enkrat za spremembo naredil nekaj prav, ko pomisliš, da si na pravi poti. Opazovala sem bledo jutranjo zarjo, ki se je v fluorescenčnih lisah prelivala čez pečine, in se zavedela, da je to tak trenutek. Bil je trenutek čiste, preproste samozavesti – in trajal je približno deset sekund.«
– Robyn Davidson

»Ta knjiga bo ostala na seznamu najboljših knjig o popotništvu in raziskovanju.«
– Doris Lessing, Nobelova nagrajenka za literaturo

Nepozabno močna knjiga.«
– Cheryl Strayed, avtorica knjige Divja


»Slikovita in živahna … Davidsonova je rojena pisateljica v enaki meri, kot je rojena pustolovka.«
– New Yorker

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

22,40 € Niti koraka več
Janja Vidmar
29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
-20%22,80 €18,24 € Pot otroštva Malega drevesca
Forrest Carter
19,90 € Triglavske poti
Samo Rugelj
26,50 € Iznajdba narave
Andrea Wulf
8,90 € Prvi zapisi z gora
Sandra Pohole
24,90 € Divja tišina
Raynor Winn
-70%16,90 €5,07 € Še vedno živ
Phil Southerland in John Hanc
-20%24,90 €19,92 € Govorica najvišjih gora
Nataša Pergar
25,00 € Veliki krog
Emilijan Čuček
24,90 € Izvori
Lewis Dartnell
Rezultati 1 - 15 od 15
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si