oona in salinger

Oona & Salinger

Frederic Beigbeder
Strastna ljubezenska zgodba med Oono O'Neill in J. D. Salingerjem
PPC: 26,90 € Vaša cena: -70%26,90 €8,07 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789619391518
Frederic Beigbeder
Mehka vezava
256
Slovenski
135 x 205
Mojca Merc
Prelistaj me
Koda 9789619391518
Oceni
4.85714 5 7 Product

Oona in Salinger je zgodba o veliki romantični ljubezni med hčerko znanega ameriškega dramatika Eugena O'Neilla in kultnim pisateljem J. D. Salingerjem

Frédéric Beigbeder: Oona & Salinger

Vedno pride trenutek, ko se zdi, da ljudje čakajo katastrofo, ki bo rešila njihove probleme. Ta obdobja se na splošno imenujejo predvojna. To ni čas, ki bi bil primeren, da se človek zaljubi.Oona se preseli v Hollywood in s sedemnajstimi leti spozna skoraj štirideset let starejšega Charlija Chaplina, bodočega moža in očeta njenih otrok.

Leta 1940 pisatelj začetnik po imenu Jerry Salinger, star 21 let, v New Yorku sreča petnajstletno Oono O’Neill, hčerko največjega ameriškega dramatika. Idila se je v resnici začela šele naslednje poletje … nekaj mesecev pred Pearl Harborjem. Na začetku leta 1942 Salingerja vpokličejo v vojno v Evropo, Oona pa odide skušat svojo srečo v Hollywood. Nikoli se nista poročila in nista imela otrok.

Oona s sedemnajstimi leti spozna skoraj štirideset let starejšega Charlija Chaplina, bodočega moža in očeta njenih otrok.

SOBOTNA PRILOGA DELA - vabljeni k branju intervjuja Frederica Beigbederja (Vesna Milek) 
Več v tiskani verziji...

Preberi članek: Beigbeder: Ljudje so razočarani, ko me spoznajo

Poslušajte (od 21. minute naprej): Beremo iz oddaje S knjižnega trga na 3. programu Radia Slovenija (ARS)

V košarico

Recenzija Bukla

Francoskega pisatelja Fredérica Beigbederja (1965) v slovenščini že dobro poznamo po romanih, kot so 2999 SIT, Ljubezen traja tri leta ipd., v svojem najnovejšem delu pa je s svojim pisanjem posegel na področje t. i. neleposlovnega romana, ki ima v Franciji žlahtno tradicijo in sem ter tja dobi tudi najprestižnejšo francosko nagrado Goncourt (kot denimo Alabama song, po katerem se Beigbeder v tej knjigi tudi odkrito zgleduje). Osrednja lika tega izpovednega dela, ki mu dodajajo draž tudi prvosebni pripetljaji samega avtorja, sta Oona O'Neill, hčerka ameriškega dramatika Eugena O'Neilla, in J. D. Salinger, sicer najljubši Beigbederjev pisatelj in zaprisežen samotar, o katerem se Francoz leta 2007 nameni posneti dokumentarni film. Vendar pa Beigbeder filmsko ekipo zaustavi, tik preden pride v bližino Salingerjevega posestva, saj Beigbeder nima srca, da bi velikega avtorja motil v njegovi samoti. Z ekipo se odpelje v bližnji lokal, tam pa na steni opazi fotografijo prelepega dekleta – Oone O'Neill. Z njo se je zadržani Salinger na kratko spoznal in zapletel leta 1941, kasneje pa je svoje lovke nanjo vrgel ter jo kot svojo zadnjo, četrto ženo oženil Charlie Chaplin (rodila mu je osem otrok). Kaj vse je dogajalo v tem kratkem času, odkar sta se nekega večera spoznala v enem od newyorških lokalov, pa do takrat, ko je – tako Beigbeder – Oona O'Neill Salingerju pomagala najti avtorski glas, s katerim je napisal svoj slavni roman Varuh v rži, nam razkrije to spretno napisano delo, ki nas popelje v eno od bolj izzivalnih ljubezenskih zgodb 20. stoletja.
Samo Rugelj; Bukla 116-117
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si