gane - 2 del

Ganeš od glave do rilca, Ganeševe zgodbe, 2. del

Adrian P. Kezele
Pravljično, slikovito in napeto pripovedovanje Adrianovega posebnega prijatelja
PPC: 23,00 € Vaša cena: -10%23,00 €20,70 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617060539
Adrian P. Kezele
Mehka vezava
320
Slovenski
Tadeja Zupan
Koda 9789617060539
Oceni
5 5 15 Product

Drugi del Ganeševih zgodb lahko beremo, tudi če nismo brali 1. dela (Zlomljeni okel). A bodo hitro postale veliko bolj slikovite, če smo že brali prvi del; bolj polno, poznavalsko izkušnjo in življenje bomo imeli, če gremo po vrsti.

Ganeš od glave do rilca, Ganeševe zgodbe, 2. del; Adrian P. Kezele

Še več užitka pri potapljanju mimo čeri Ganeševih preprek pa bomo doživljali, če smo brali še druge avtorjeve knjige, kot so Čarobnica, Maitreya, pa seveda večni Veličastni Saturn in Sončni labirint, morda celo Gospodar smrti … Seveda pa vedno pridejo prav za širjenje obzorij tudi znanje, energija in informacije še iz drugih avtorjevih knjig, kot so Sadašiva tantra, morda celo Skrivnosti indijske astrologije, za začetek in konec vsega pa vedno Hej, človek, spravi se meditirat!

Cela pustolovščina, vsaka od njih.

Avtor se je tokrat dogovoril s prijateljem Ganešem, da zapiše nekaj njegovih zgodb, ne da bi jih prekinjal s svojimi komentarji. Zato pa se po vsaki od njih poglobi v bogato simboliko in nam pomaga odstreti številne tančice gostega tkanja bistrega prijateljčka. Sčasoma te napete pripovedke zasijejo pred nami kot prave male velike kozmogonije. Popis naravnega reda, zakonov stvarjenja in dogajanja čisto vsega na tem svetu (in še na kakšnih!). Med vrsticami in vmes pa seveda natančen popis čisto človeških odnosov in lastnosti, čeprav so glavni akterji pri Ganešu sama smetana božanstev.

Vedno na šalo naravnani Ganeš nam pri tem namerno nastavlja zanke, ovire in uganke, da vidi, koliko smo pozorni in kaj že zmoremo dojeti. Pa ravno on, ki med drugim zmore odstranjevati ovire, še preden sploh nastanejo! Res je falot.

In če imate v spominu, da je znal biti večno mladi Ganeš že v prvi knjigi radoživ ali nagajivo žgečkljiv tudi v seksualnem smislu, niste doživeli še nič. Ker … se vam bo že posvetilo v zgodbah, ki slavijo seksualnost onkraj vsega, kar bi človek pričakoval od dobrodušnega bitja s slonjim obrazom. Ima pač vrhunsko napredne starše … Kaj je privid, kaj je oprijemljivo – in kaj od obojega je bolj resnično? Hm. Vse že je.

V košarico

Se nam bo po vseh teh zgodbah in njihovih razlagah posvetilo, kdo ali kaj so pravzaprav vsi ti glavni bogovi in boginje? Preberimo jih še enkrat, dvakrat in večkrat, vabi Ganeš z avtorjem. Na tem svetu se tako ali tako vse … ponavlja. V pravljičnem ritmu Ganeševega napetega in slikovitega pripovedovanja nas avtor in njegov čisto posebni prijatelj zapeljujeta od prve do zadnje strani. In ko se zdi, da smo z njima doživeli že res veliko – resnega, žgečkljivega, poučnega in osupljivega –, nas avtor obvesti, da se pustolovščina šele dobro začenja!

Ganeš je namreč povedal A.-ju, kot ga tokrat imenuje, še nekaj novih zgodb, ki pa še niso objavljene. Menda so malo drugačne in A. nam jih še ne sme povedati! Vse dokler ne razišče odgovorov na uganke, ki mu jih je načrtno nastavil ta varuh reda, gospodar karme, dobri duh pisnih podvigov, plesa in še marsičesa. Najbolj navihan tip od vseh božanstev na svetu! Ah, ti Ganeš. Se pravi: Avtor mora šele najti 'nebeške ključe' ali 'gesla', skrite v zgodbah in krajih, ki mu jih je nastavil skrivnostni prijatelj. Kaj to pomeni? Da čakamo!

Z zadržanim dihom smo pripravljeni na vse in izza širokega nasmeška radovedno sprašujemo: lahko kako pomagamo, da bomo kaj kmalu doživeli še nadaljevanje teh zgodb? Ganeš? A.?

V košarico

apk_fotka_1255836383.jpg

Adrian Predrag Kezele je do danes izdal že okoli petdeset knjig in še naprej ustvarja nove. V svojih delih bralcem predaja znanje na izjemno praktičen način. Neodvisno od hrvaških izdaj so tuje založniške hiše njegove knjige izdajale v srbščini, slovenščini, madžarščini, ukrajinščini in angleščini. Njegove knjige so rezultat življenja, posvečenega raziskovanju in predajanju znanja v duhovnosti.

Je ustanovitelj Duhovne akademije, v okviru katere skupaj s sodelavci poučuje Integralno meditacijo, vodi triletni študij indijske astrologije – Džjotiš (Jyotish) ter vodi številne druge seminarje in delavnice s posebnim poudarkom na ustvarjanju osvobajajočih izkušenj (opisane predvsem v knjigah Preboj, Viveka, Življenje – Smrt – Življenje, Skrivna sporočila, NeoDance, Vastu in druge.)

Adrian je ustanovitelj globalne mreže intuitivne komunikacije Synchrozone (www.synchro.zone) in Združenja Umetnost darovanja (www.umjetnost-davanja.hr), ki se ukvarja s promocijo kulture darovanja. Je tudi eden od ustanoviteljev in častni predsednik Združenja Delfinov sen (www.dupinovsan.org) ter pobudnik zanimivega projekta Nebeški labirinti. Adrian svoja razmišljanja in doživetja pogosto objavlja na svoji spletni strani www.adriankezele.com, stik z njim pa lahko navežemo tudi prek družabnih omrežij (www.facebook.com/adrianpkezele).

foto: Sašo Kos

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si