Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
dmt

DMT: Duhovna molekula

Dr. Rick Strassman
Revolucionarna medicinska raziskava o biološki podlagi obsmrtnih in mističnih izkustev
PPC: 28,90 € Vaša cena: 28,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Dr. Rick Strassman
Mehka vezava
357
Slovenski
Koda 9789617129380K
Oceni
4.75 5 16 Product

Med letoma 1990 in 1995 je dr. Rick Strassman, ki je pridobil soglasje Ameriškega urada za boj proti drogam, na Univerzi v Novi Mehiki izvajal raziskave, pri katerih je šestdesetim prostovoljcem vbrizgal DMT, enega najmočnejših znanih psihedelikov. Njihovo doživljanje droge, ki ga v knjigi podrobno opiše, predstavlja izjemno zanimivo analizo človeškega uma in terapevtskega potenciala psihedelikov.

DMT: Duhovna molekula; Dr. Rick Strassman

DMT – kemikalija, ki jo pridobivamo iz rastlin in jo proizvajajo tudi človeški možgani – je večini prinašala obsmrtna in mistična doživetja. Mnogi prostovoljci so z vso gotovostjo poročali o srečanjih z inteligentnimi entitetami, ki niso ljudje, temveč večinoma »Nezemljani«. Za skoraj vse udeležence so bila ta srečanja najgloblje izkustvo njihovega življenja.

Strassman v svojih raziskavah povezuje DMT s češeriko, ki jo je René Descartes imenoval sedež duše in v kateri se po hindujski tradiciji nahaja sedma čakra.

Drzno postavi domnevo, da DMT, ki ga češerika izloča naravno, pomaga pri prehajanju duše v telo in iz njega, zato je neločljiv del izkustva rojstva in smrti, pa tudi najvišjih stanj meditacije ter celo spolne transcendence. Prepričan je tudi, da nepravilno izločanje DMT-ja sproži izkušnjo ugrabitve Nezemljanov.

Ob preudarni uporabi bi DMT lahko pripomogel k izjemnemu napredku v znanstvenem raziskovanju najbolj mističnih pokrajin človeškega uma in duše.

Iz knjige:

Dimetiltriptamin oziroma DMT v tej knjigi igra glavno vlogo. »Duhovna« molekula je v kemijskem smislu enostavna, vendar ponuja dostop do osupljivih in nepričakovanih videnj, misli in občutkov. Na stežaj odpira vrata v svetove onkraj naše domišljije. Osupljivo je, da tako enostavna kemikalija, kot je DMT, ponuja dostop do raznolikih doživetij, ki segajo od blago dramatičnih do pretresljivih, od skrajne groze do neznosne blaženosti, od duhovnih spoznanj do srečanj z Nezemljani, od srečanja s smrtjo in ponovnega rojstva do razsvetljenja.

Prav tako zanimivo je vprašanje, zakaj je narava – ali bog – DMT ustvarila. Kakšno biološko ali evolucijsko prednost imajo rastline ali živali, ki proizvajajo duhovno molekulo? Če drži, da se DMT izloča v posebej stresnih trenutkih v našem življenju, ali je to zgolj naključje ali se dogaja namenoma – in če drži slednje, s kakšnim namenom?

V košarico

Rick Strassman živi v Gallupu v Novi Mehiki, kot izredni profesor pa je zaposlen na medicinski fakulteti Univerze v Novi Mehiki. Rodil se je v Los Angelesu, študiral na kolidžu Pomona na stanfordski univerzi in nadaljeval študij na Medicinski fakulteti Alberta Einsteina na Univerzi Yeshiva. Pripravništvo iz psihiatrije je opravil na Univerzi v Kaliforniji v Davisu ter iz psihofarmakologije na Univerzi v Kaliforniji v San Diegu. Izvedel je prve raziskave halucinogenih drog na ljudeh v ZDA v svoji generaciji.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00