fbpx

Kolesarski zen

kolesarski_zen
5 5 7 Product
Redna cena: 24,00 € Vaša cena: 24,00 €
Kolesarjenje kot meditacija
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Juan Carlos Kreimer
Mehka vezava
199
Slovenski

Kolo ni samo sredstvo za prevažanje, rekreacijo ali veselje. Je predmet, s katerim lahko pridobimo veliko bogatejšo izkušnjo, kot bi si lahko predstavljali.

Kolesarski zen; Juan Carlos Kreimer

V knjigi Juan Carlos Kreimer deli svoje dolgoletne izkušnje in znanje o meditativni modrosti in izkušnji, ki ju lahko ponudi kolo. Pisateljeva razmišljanja širijo in hkrati poglabljajo naš pogled na kolesarjenje in vse, kar to predstavlja.

Kolo ni samo sredstvo za prevažanje, rekreacijo ali veselje. Je predmet, s katerim lahko pridobimo veliko bogatejšo izkušnjo, kot bi si lahko predstavljali. Ko ga vozimo, lahko izkusimo stanje, podobno tistemu, ki ga dosežemo pri meditaciji. Premikanje nog, energija, ki teče skozi telo, kadenca dihanja in pozornost na to, kaj se dogaja okoli nas in v našem umu, ustvarijo stanje popolne navzočnosti. Ko se boste znova zavihteli na kolo, bo ta izkušnja zagotovo drugačna. In postopoma bo pronicala tudi v vse druge vidike bivanja

Iz knjige:

Če si se kdaj usedel na kolo in začel poganjati pedale ter začutil, da so tvoja dejanja neodvisna od tvoje volje in da je vse, o čemer si razmišljal, obstalo, mi ni treba pojasnjevati, kaj imam v mislih. Zen temu pravi popolna navzočnost.

V košarico

Juan Carlos Kreimer je argentinski pisatelj in založnik. Kolesariti se je naučil skoraj sočasno, ko je shodil. Kolesaril je v vsakem mestu, ki mu je rekel dom: v Buenos Airesu, New Yorku, Parizu, Londonu, Riu de Janeiru, če jih naštejem samo nekaj. Danes, ko ima malo več kot 70 let, še vedno prekolesari od 32 do 48 kilometrov na dan. Leta 1982, ko je začel prakticirati zen in redno meditirati, je našel močno povezavo med tema dejavnostma.

Morda bi vas zanimalo še

19,90 € Spontana gibanja
Igor Čurič
-20%29,00 €23,20 € Spodbude - Sanela Banović (trda vezava)
Sanela Banović (napisal Jure Aleksič)
28,90 € Mohopedija
Uroš Buh
28,90 € Naravno gibanje
Daniel E. Lieberman
-30%17,90 €12,53 € Hej, človek, spravi se meditirat!
Adrian P. Kezele
-30%22,00 €15,40 € Hvalnica počasnosti
Carl Honoré
-20%21,00 €16,80 € Mirnost bivanja
Mike Annesley, Steve Nobel
Rezultati 1 - 8 od 10
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si