Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
smrt transhumanizmu svobodo ljudem 1

Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - 1. del

Krešimir Mišak
Pasti, ki si jih postavljamo ljudje sami, če ne mislimo s svojo glavo in s srcem.
PPC: 24,90 € Vaša cena: -10%24,90 €22,41 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617060355
Krešimir Mišak
Mehka vezava
270
Slovenski
Tadeja Zupan
Koda 9789617060355K
Oceni
4.1 5 10 Product

"Ključno vprašanje na začetku 21. stoletja je: Kaj je bolj pomembno – inteligenca ali zavest?" 

Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - 1. del; Krešimir Mišak

Avtor legendarne oddaje na HTV Na robu znanosti in avtor 9 knjig – PRVIČ v Sloveniji!

Knjiga je mogočno zbrano delo širokega znanja avtorja 9 knjig in 20 let TV-oddaj. Piše o pasteh, ki si jih postavljamo ljudje sami, če ne mislimo s svojo glavo in s srcem.

Iz avtorjevega intervjuja za revijo ONA: Kaj nas lahko reši pred takšno usodo?
"Južni Slovani nismo ravno talentirani za transhumanizem. (smeh) Preveliki individualisti smo in ne ubogamo. Smo relativno sproščeni, brezbrižni, radi se družimo, skupaj pijemo in jemo. Preveč smo družinsko in prijateljsko povezani, da bi nas zmogli osamiti, razbiti naše vezi in nas tako narediti ranljive. Poleg tega nimamo toliko materialnih stremljenj kot ljudje v zahodni Evropi. Z njimi je lažje manipulirati, saj se niso pripravljeni odreči svojemu udobju. Vzhodnoevropejci nasploh nikoli nismo slepo zaupali v sistem, saj smo bili vedno podrejeni tujim sistemom. Menim, da se transhumanizma ne da zaustaviti. Mi smo tu, oni so tu, gremo naprej! Boj ni prava izbira. Rešitev je, da preprosto ne sodelujemo v tem, kar nam hočejo vsiliti. Pomaga nam lahko tudi zavedanje, da totalitarizem v sebi že nosi destrukcijo. Na koncu vedno uniči samega sebe."

"Ključno vprašanje na začetku 21. stoletja je: Kaj je bolj pomembno – inteligenca ali zavest?" 

"Cilj kontrole in vsesplošnega nadzora sveta je domnevno naša boljša prihodnost, čeprav gre v bistvu za zelo majhno elito, ki želi reprogramirati našo biologijo za svoje cilje, to pa je obsesivno prizadevanje za kontrolo. In ta – ne more biti drugače – izhaja iz strahu pred izgubo eksistence. Že samo dejstvo, da je temeljno gibalo nečesa strah, je dovolj žalostno."

Preberite intervju z avtorjem v reviji Zarja/Jana.

Krešimir Mišak nas v tej prodajni uspešnici brez milosti seznani z ozadjem pojavov, kot so:

  • globalno segrevanje, ki da je samo umetno pregreta debata, skrbno načrtovana, da se uveljavi vedno večji nadzor nad posamezniki;
  • chemtraili – letalski izpusti res obstajajo;
  • doktrina šoka, postopek za obvladovanje sveta;
  • morgeloni, nepredvidljive tvorbe, ki 'priletijo' z neba;
  • čipiranje, ki že poteka po svetu;
  • 5G in upravljanje vremena, ki predstavljata igračkanje z ozračjem in našim zdravjem

Mnenja o knjigi;

Kadar nečesa ne razumemo, nočemo verjeti ali nas je morda strah, običajno reagiramo povsem človeško in tak pojav pripišemo teoriji zarote. Čeprav poskušam(o) biti odprte glave in srca, je tudi zame šokantno spoznanje, da je domnevna “zarota” za nas ljudi pogosto nekaj takega, kar je ocean za ribe, ki sicer plavajo v njem, a nimajo pojma, da so v vodi. Slutim, da imajo “resnice” lahko več obrazov in jih iščem tudi zunaj ustaljenih ograd, pa se še vedno slepim, da je le tista prava, ki odgovarja mojim (ne)zavednim pričakovanjem, vrednotam in znanju. ?

Zato je bila zame še toliko bolj "prebojna" monumentalna knjiga v dveh delih Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem! (Založba Primus, Založba Chiara, 2020, prevedla Tadeja Zupan-Ph Red), ki jo je napisal Krešimir Mišak - Šokre (1972), legendarni hrvaški voditelj inovativne oddaje na HTVz naslovom Na robu znanosti (Na Rubu Znanosti). Knjiga je spojina avtorjevih devetih knjig in 20 let oddaj, v katerih je med drugim intervjuval napredne strokovnjake svetovnega kova kot so dr. Bruce Lipton, dr. Rupert Sheldrake, dr. Joe Dispenza, Pjotr Garjajev in Gregg Braden. ?

V prvem delu, h kateremu je laskavo spremno besedo napisal Marjan Ogorevc, nam Mišak pojasni tri transhumanistične premise, ki so naslednje: evolucija je napredek, tehnologija je veličastna in telo je tehnološki sistem. Postopno vsiljevanje “transhumanistične nočne more” ljudem sloni na informacijsko-komunikacijski tehnologiji, ideologiji varovanja okolja in transspolni ideologiji. Ključno vprašanje 21. stoletja je, kaj je bolj pomembno, inteligenca ali zavest, ali bo umetna inteligenca postala alternativa človeku ali mu bo še naprej komplementarna, ne da bi ga še bolj zasužnjila. (Od)rešitev je v organskem ali naravnem transhumanizmu, ki se dogodi s prirodnim uresničevanjem notranjih človeških potencialov z doseganjem višjih stanj zavesti, katera daleč presega elektrokemične procese v možganih in ni zgolj njihov proizvod.

Drugi del, ki ga je s spremno besedo obogatila sijajna urednica in prevajalka Tadeja L. Zupan, je posvečen kvantnemu človeku, torej nam vsem. Za svoje ozaveščeno učlovečenje v psihedeličnih fraktalnih izkušnjah po Fibonnacijevem zaporedju in zlatem rezu, iz katerih sta stkana narava in življenje, ne potrebujemo zloveščega "Načrta" za planetarni nadzor in obvladovanje vseh in vsega s pomočjo umetne inteligence, ki je v lasti oligarhične peščice multimilijarderjev. Ne, skozi mehanizem placeba raje spremenimo prepričanja, ki vplivajo na naša življenje in posledično tudi na svet, ta pa se nam manifestira prek sinhronicitete. ❤️

Kot pravi izjemno razgledani in vizionarsko pronicljivi Mišak, sta sinhroniciteta in placebo “jezik našega nezavednega in nadzavednega, iracionalnega uma, tistega najbolj dragocenega, kar obstaja v človeškem bitju.” Kdo ve, kam nas bo pripeljal proces razumevanja fraktalne komunikacije DNK, ki temelji na lingvistično-valni genetiki, na svetlobi in zvoku, ki jo oddaja DNK!? Mar drži hipoteza, da evolucija vesolja ni rezultat eksplozije - Velikega poka, pač pa posledica pojava kozmične osi, ki so jo pradavna ljudstva imenovala Drevo življenja?

Kakorkoli že, pravo zdravilo proti novemu svetovnemu redu je ustvarjanje notranjega prostora, ki pomeni svobodo, mir in srečo. Ali povedano kratko in jedrnato: treba je manj (negativno) misliti in več čuječe doživljati, pri čemer so lahko tudi bolečine globoke mistične izkušnje.

"Ko dojameš, da je v temelju vse enako, se lahko samo še smejiš!"

Knjigo navdušeno priporočam vsem, ki si drznete pogledati skozi imaginarni Galilejev teleskop onkraj materialistične paradigme. Pa tudi preostalim, ki še oklevate … ???

Marko Pavliha

Ne spreglejte drugega dela knjige - Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - 2. del


Spremno besedilo je napisal Marjan Ogorevc, ki je že v svoji knjigi Človek, kam greš? raziskoval pasti in priložnosti transhumanizma:

"V času korone se je svet v samo nekaj dneh obrnil na glavo. Ta knjiga zato prihaja v ravno pravem trenutku! Poleg podnebnih sprememb in terorizma, kot piše Mišak, omogoča virus idealen izgovor, da se ljudem omeji svoboda ter da se jih s pomočjo sodobne tehnologije in umetne inteligence, torej tehnološkega transhumanizma, ujame pod kontrolo, kakršne še nismo imeli. In 5G tehnologija je idealna, da vse to zaživi. Svet se tako hitro dogaja, da ni dovolj ne delati zlo, ampak moramo biti aktivno dobri. Zato sem absolutno za naravni razvoj, za dvig zavesti in ozaveščenosti. Osebno verjamem, da bodo vsa opozorila, grožnje in možni črni scenariji, o katerih govori ta knjiga, dovolj zgovorni, da se zbudimo in kot že tolikokrat doslej stopimo skupaj, se upremo in povemo: Ne gremo se več! Knjigo priporočam, saj z njo dobimo vpogled v to, kje so meje in kako jih preseči."

V košarico

kreimir-miak.jpg

KREŠIMIR MIŠAK je rojen v Zagrebu leta 1972. Na HTV je že blizu dve desetletji legendarni voditelj svoje inovativne oddaje z naslovom Na robu znanosti, priljubljene tudi v Sloveniji. Raziskuje na križiščih naravoslovnih in družboslovnih znanosti, okoljske problematike, tehnologije ter njenega vpliva na zdravje in družbo, odkriva skrita znanja ter skrite dejavnosti korporacij in vlad, ter tako spodbuja k razvoju zavesti. Gostil je že tudi najvidnejše avtoritete z vsega sveta (dr. Bruce Lipton, dr. Rupert Sheldrake, dr. Joe Dispenza, Pjotr Garjajev, Gregg Braden ...). In kot dodaja avtor: »Vsekakor pa transhumanizem ob kritiziranju nehote tudi reklamiramo.«

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00