Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
zvezdnepoti

Zvezdne poti: Kakor na Nebu tako na Zemlji

Karel Gržan
Raziskovalci po vsem svetu odkrivajo veličastno zgodovino, ki presega ozko naracijo trenutno dogovorjenih okvirjev uradnih interpretacij
PPC: 27,00 € Vaša cena: 27,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Karel Gržan
Trda vezava
184
Slovenski
Koda 9789612747251k
Oceni
5 5 7 Product

Ta knjiga s svojim bogastvom zemljevidov nosi v sebi drzno tezo. V naše lastno miselno in zaznavno odpiranje nam ponuja predvsem vizualno sliko prikaza lokacij ozvezdij na zemeljski ravni. Odpira nas dopuščanju možnosti slutnje starodavne »civilizacije, ki je z megalitskimi strukturami po vzoru neba zaznamovala prostor med Savinjo in Sotlo, severno od Save«.  

Zvezdne poti; Karel Gržan

»Če pomislimo na vse največje najdbe. Kdo jih je odkril? Ljubitelji,« je zapisal Ivo Petkovšek. Kako res je to! Ko hodiš s Karlom Gržanom po pradavnih gradiščih in se z njim pogovarjaš o vsebini, ki nam jo ponuja v svoji tezi v tej knjigi, iz njega hkrati sijeta umirjena modrost in raziskovalna strast do odstiranj starodavnih »zvezdnih poti, ki so odtis Neba v tem svetu«. Avtor nam predstavi novo besedo astroarheozofija, ki je resnično primerna jezikovna oznaka za astro-arheološko raziskovanje z vsemi zaznavnimi sposobnostmi, ki jih človek ima, ko v modrost poveže logos in philos, razum in srce.

Raziskovalci po vsem svetu odkrivajo veličastno zgodovino, ki presega ozko naracijo trenutno dogovorjenih okvirjev uradnih interpretacij. Pravijo, da lahko starodavna megalitska področja razumemo zgolj, če jih sočasno pogledamo skozi fizične, energetske in duhovne ravni sveta. Vse ravni spoznavnosti moramo preplesti v interdisciplinarno raziskovanje in jih zaokrožiti v celostno zaznavanje, razumevanje in umevanje. 

Kar šestdeset ozvezdij najde avtor v »mitski krajini« med Savinjo in Sotlo, severno od Save. Kako je to mogoče, se vprašujemo. Je to področje res tako posebno? Semir Osmanagić pravi, da je to odkritje svetovnega pomena. Bo pritegnilo nove raziskovalce, tako kot dolina piramid v Visokem, in vzpodbudilo druge, da z različnimi znanstvenimi metodami in tehnologijami analizirajo avtorjeve teze?

O knjigi so zapisali: 

Nobena združba Pradavnih in Davnih ni živela izključno ‘zdaj in tu’. Vse so bile del Enosti, Eno z vsem v Nepretrganosti Življenja. Upam, da bodo odkritja in raziskave, objavljene v knjigi, odstranile tančico iz sledi, ki so nam jih zapustili Pradavni in Davni. Ta sled bo morda tista pot, ki nam bo pomagala, da se vrnemo k izgubljeni podobi človeka, ki živi v sožitju z vsemi in vsem, kar nas obdaja tako na nebu kakor na Zemlji.

Fani Okič

To odkritje ni pomembno samo za slovenski prostor, niti zgolj za evropski; to odkritje ima svetovni pomen.

Semir Osmanagić

Živimo v času, ko se prebuja nova zavest, spoznanja in vedenja o naši resničnosti. Knjiga, ki je pred nami, ponuja sveže izhodišče za razumevanje razsežnosti življenja.
Je povabilo k odkrivanju lastnih uvidov v dimenzije prostora tako na Nebu, kot tudi na Zemlji.

Violeta Bulc

V košarico

karel-grzan-1_bigimage_i940x530.jpg

Duhovnik, pisatelj, magister teologije, doktor literarnih ved in redovnik kapucinov Karel Gržan. Kot doktor literarnih znanosti je Karel Gržan avtor številnih knjig, kot amaterski arheolog je odkril pomembne megalitske strukture na širšem območju Slovenije, dolga leta je predano raziskoval zgodbo o Veroniki Deseniški in Frideriku. Veliko potuje po Sloveniji in predava o medčloveških odnosih, odpuščanju in o tem, kako ljubiti človeka v njegovi resničnosti. 

foto: sensa.si

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00