fbpx

Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - 2. del

smrt_transhumanizmu_svobodo_ljudem2
5 5 2 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: -10%24,90 €22,41 €
Ključno vprašanje na začetku 21. stoletja je: Kaj je bolj pomembno – inteligenca ali zavest?
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Krešimir Mišak
Mehka vezava
270
Slovenski
Tadeja Zupan
PRELISTAJ ME

Avtor legendarne oddaje na HTV Na robu znanosti in avtor 9 knjig – PRVIČ v Sloveniji! Knjiga je mogočno zbrano delo širokega znanja avtorja 9 knjig in 20 let TV-oddaj. Piše o pasteh, ki si jih postavljamo ljudje sami, če ne mislimo s svojo glavo in s srcem. 

Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - 2. del; Krešimir Mišak

Knjiga SMRT TRANSHUMANIZMU, SVOBODO LJUDEM! (v slovenskem prevodu 1. in 2. del) je koncentrat pomembnih informacij za boj z nevednostjo. Krešimir Mišak, avtor knjige in voditelj legendarne hrvaške oddaje NA RUBU ZNANOSTI s svojo 9. knjigo dostavi kot na pladnju pomembne informacije za zdravo preživetje v novem tisočletju.

Iz avtorjevega intervjuja za revijo ONA: Kaj nas lahko reši pred takšno usodo?
"Južni Slovani nismo ravno talentirani za transhumanizem. (smeh) Preveliki individualisti smo in ne ubogamo. Smo relativno sproščeni, brezbrižni, radi se družimo, skupaj pijemo in jemo. Preveč smo družinsko in prijateljsko povezani, da bi nas zmogli osamiti, razbiti naše vezi in nas tako narediti ranljive. Poleg tega nimamo toliko materialnih stremljenj kot ljudje v zahodni Evropi. Z njimi je lažje manipulirati, saj se niso pripravljeni odreči svojemu udobju. Vzhodnoevropejci nasploh nikoli nismo slepo zaupali v sistem, saj smo bili vedno podrejeni tujim sistemom. Menim, da se transhumanizma ne da zaustaviti. Mi smo tu, oni so tu, gremo naprej! Boj ni prava izbira. Rešitev je, da preprosto ne sodelujemo v tem, kar nam hočejo vsiliti. Pomaga nam lahko tudi zavedanje, da totalitarizem v sebi že nosi destrukcijo. Na koncu vedno uniči samega sebe."

V drugem delu se zdi, da kot na dobrem tripu preidemo v … 22. stoletje, čeprav so odkritja, ki jih vešče niza avtor, na voljo že blizu 100 let; denimo od leta 1929, odkar vedo znanstveniki za kvantno fiziko.

Številna dognanja so dokazana z dolgoletnimi znanstvenimi poskusi (pri NASI, MIT), pa svet še vedno raje vztraja pri darwinistični podganji dirki. Avtor se posveti tem dokazanim pozitivnim možnostim za zdravo preživetje človeka, narave in družbe. Ker navsezadnje je to smer rešitve: če bomo zrli samo v katastrofiko, jo kritizirali ali pa slavili, jo bomo samo krepili.

Preberite intervju z avtorjem v reviji Zarja/Jana.

Krešimir Mišak, avtor knjige niza tudi povzetke pogovorov, ki jih je opravil z vodilnimi raziskovalci in poznavalci življenja onstran omejitev; njegovi sogovorniki so bili znanstveniki svetovnega formata, kot so dr. Rupert Sheldrake, dr. Joe Dispenza, dr. Bruce Lipton, Pjotr Garjajev, Nassim Haramein; omenja izsledke avtorjev, kot so Fritz A. Popp, Karel H. Pribram, Ervin Laszlo in številnih drugih.

»Omejitve tistega, kar smeš, so vedno omejitve tistega, kar veš, da zmoreš. Nemogoče je odnos, ne dejstvo.«
– Krešimir Mišak

Mnenja o knjigi;

Kadar nečesa ne razumemo, nočemo verjeti ali nas je morda strah, običajno reagiramo povsem človeško in tak pojav pripišemo teoriji zarote. Čeprav poskušam(o) biti odprte glave in srca, je tudi zame šokantno spoznanje, da je domnevna “zarota” za nas ljudi pogosto nekaj takega, kar je ocean za ribe, ki sicer plavajo v njem, a nimajo pojma, da so v vodi. Slutim, da imajo “resnice” lahko več obrazov in jih iščem tudi zunaj ustaljenih ograd, pa se še vedno slepim, da je le tista prava, ki odgovarja mojim (ne)zavednim pričakovanjem, vrednotam in znanju. ?

Zato je bila zame še toliko bolj "prebojna" monumentalna knjiga v dveh delih Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem! (Založba Primus, Založba Chiara, 2020, prevedla Tadeja Zupan-Ph Red), ki jo je napisal Krešimir Mišak - Šokre (1972), legendarni hrvaški voditelj inovativne oddaje na HTVz naslovom Na robu znanosti (Na Rubu Znanosti). Knjiga je spojina avtorjevih devetih knjig in 20 let oddaj, v katerih je med drugim intervjuval napredne strokovnjake svetovnega kova kot so dr. Bruce Lipton, dr. Rupert Sheldrake, dr. Joe Dispenza, Pjotr Garjajev in Gregg Braden. ?

V prvem delu, h kateremu je laskavo spremno besedo napisal Marjan Ogorevc, nam Mišak pojasni tri transhumanistične premise, ki so naslednje: evolucija je napredek, tehnologija je veličastna in telo je tehnološki sistem. Postopno vsiljevanje “transhumanistične nočne more” ljudem sloni na informacijsko-komunikacijski tehnologiji, ideologiji varovanja okolja in transspolni ideologiji. Ključno vprašanje 21. stoletja je, kaj je bolj pomembno, inteligenca ali zavest, ali bo umetna inteligenca postala alternativa človeku ali mu bo še naprej komplementarna, ne da bi ga še bolj zasužnjila. (Od)rešitev je v organskem ali naravnem transhumanizmu, ki se dogodi s prirodnim uresničevanjem notranjih človeških potencialov z doseganjem višjih stanj zavesti, katera daleč presega elektrokemične procese v možganih in ni zgolj njihov proizvod.

Drugi del, ki ga je s spremno besedo obogatila sijajna urednica in prevajalka Tadeja L. Zupan, je posvečen kvantnemu človeku, torej nam vsem. Za svoje ozaveščeno učlovečenje v psihedeličnih fraktalnih izkušnjah po Fibonnacijevem zaporedju in zlatem rezu, iz katerih sta stkana narava in življenje, ne potrebujemo zloveščega "Načrta" za planetarni nadzor in obvladovanje vseh in vsega s pomočjo umetne inteligence, ki je v lasti oligarhične peščice multimilijarderjev. Ne, skozi mehanizem placeba raje spremenimo prepričanja, ki vplivajo na naša življenje in posledično tudi na svet, ta pa se nam manifestira prek sinhronicitete. ❤️

Kot pravi izjemno razgledani in vizionarsko pronicljivi Mišak, sta sinhroniciteta in placebo “jezik našega nezavednega in nadzavednega, iracionalnega uma, tistega najbolj dragocenega, kar obstaja v človeškem bitju.” Kdo ve, kam nas bo pripeljal proces razumevanja fraktalne komunikacije DNK, ki temelji na lingvistično-valni genetiki, na svetlobi in zvoku, ki jo oddaja DNK!? Mar drži hipoteza, da evolucija vesolja ni rezultat eksplozije - Velikega poka, pač pa posledica pojava kozmične osi, ki so jo pradavna ljudstva imenovala Drevo življenja?

Kakorkoli že, pravo zdravilo proti novemu svetovnemu redu je ustvarjanje notranjega prostora, ki pomeni svobodo, mir in srečo. Ali povedano kratko in jedrnato: treba je manj (negativno) misliti in več čuječe doživljati, pri čemer so lahko tudi bolečine globoke mistične izkušnje.

"Ko dojameš, da je v temelju vse enako, se lahko samo še smejiš!"

Knjigo navdušeno priporočam vsem, ki si drznete pogledati skozi imaginarni Galilejev teleskop onkraj materialistične paradigme. Pa tudi preostalim, ki še oklevate … ???

Marko Pavliha

Ne spreglejte prvega dela knjige - Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - 1. del

Spremno besedilo je napisal Marjan Ogorevc, ki je že v svoji knjigi Človek, kam greš? raziskoval pasti in priložnosti transhumanizma:

"V času korone se je svet v samo nekaj dneh obrnil na glavo. Ta knjiga zato prihaja v ravno pravem trenutku! Poleg podnebnih sprememb in terorizma, kot piše Mišak, omogoča virus idealen izgovor, da se ljudem omeji svoboda ter da se jih s pomočjo sodobne tehnologije in umetne inteligence, torej tehnološkega transhumanizma, ujame pod kontrolo, kakršne še nismo imeli. In 5G tehnologija je idealna, da vse to zaživi. Svet se tako hitro dogaja, da ni dovolj ne delati zlo, ampak moramo biti aktivno dobri. Zato sem absolutno za naravni razvoj, za dvig zavesti in ozaveščenosti. Osebno verjamem, da bodo vsa opozorila, grožnje in možni črni scenariji, o katerih govori ta knjiga, dovolj zgovorni, da se zbudimo in kot že tolikokrat doslej stopimo skupaj, se upremo in povemo: Ne gremo se več! Knjigo priporočam, saj z njo dobimo vpogled v to, kje so meje in kako jih preseči."

V košarico

kresimir-misak-2013-03-roberta-f_1888343096.jpg

KREŠIMIR MIŠAK je rojen v Zagrebu leta 1972. Na HTV je že blizu dve desetletji legendarni voditelj svoje inovativne oddaje z naslovom Na robu znanosti, priljubljene tudi v Sloveniji. Raziskuje na križiščih naravoslovnih in družboslovnih znanosti, okoljske problematike, tehnologije ter njenega vpliva na zdravje in družbo, odkriva skrita znanja ter skrite dejavnosti korporacij in vlad, ter tako spodbuja k razvoju zavesti. Gostil je že tudi najvidnejše avtoritete z vsega sveta (dr. Bruce Lipton, dr. Rupert Sheldrake, dr. Joe Dispenza, Pjotr Garjajev, Gregg Braden ...). In kot dodaja avtor: »Vsekakor pa transhumanizem ob kritiziranju nehote tudi reklamiramo.«

Morda bi vas zanimalo še

12,00 € LUTKAR: Kapitalistični manifest
Neimenovani avtor ; avtorja spremnega zapisa Marcel Štefančič in Danijela Brečko
-10%25,00 €22,50 € Izničenje faktorja karme, 2. izdaja
Adrian P. Kezele
24,99 € Kako bomo preživeli in uspeli
Blaž Kavčič, Katerina Vidner Ferkov
32,00 € Nisem s tega planeta
Marjan Ogorevc
-20%25,00 €20,00 € Viveka
Adrian P. Kezele
28,00 € Človek, kam greš?
Marjan Ogorevc
Rezultati 1 - 14 od 14
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si