Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
vseeno vse je eno

Vseeno. Vse je eno

Aleksander Batič
Knjiga je svojevrsten poklon vsem naravnim lepotam Slovenije, še posebej naše junake inspirirajo reke in morje.
PPC: 29,00 € Vaša cena: 29,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Aleksander Batič
Trda vezava
381
Slovenski
Koda 9789610713074k
Oceni
4.78947 5 19 Product

Knjiga VSEENO. VSE je ENO je preplet zgodb Zemljanov, živečih na dveh povezanih planetih. Osrednja zgodba je vezana na skupnost prijateljev, ki so se spoznali konec 19. stoletja med šolanjem v Gorici (Italija). Bili so Avstrijci, Furlani, Benečani, Italijani in Slovenci. 

Vseeno. Vse je eno; Aleksander Batič

Raznolikost jih je bogatila, čeprav je bilo med narodi čutiti naraščajočo napetost. Kasneje so ustanovili skupno vas pod Kolovratom, na Tolminskem, kjer so se sčasoma povezali s tamkajšnjimi staroverci. Tik pred prvo svetovno so se zavedli prihajajoče nevarnosti, zato so se odločili slediti svojim predhodnikom in se preselili na drug planet. Kasnejši dogodki, vse do današnjih dni, se odvijajo v zahodni Sloveniji: med Kobaridom, Novo Gorico in Vipavsko dolino ter Slovensko Istro, deloma tudi v Ljubljani in Mariboru, dotaknemo se drugih mest in rek v Sloveniji. Del zgodbe se odvija okrog Cetral Parka v New Yorku. Zgodba se zaključuje ob aboriginski sveti gori Uluru in (za zdaj?) konča ob šumečem pritoku reke Idrijce.


Na harmoničnem planetu Vesna poleg Zemljanov živijo tudi druga raznolika bitja širnega vesolja v povezani skupnosti. Vsi prebivalci so enakopravni, se spoštujejo med sabo in se predvsem učijo drug od drugega ter pomagajo tako Zemljanom kot ostalim bitjem v vesolju pri osebnostnem (duhovnem) razvoju. S pomočjo drugim rastejo tudi sami. Etika in sonaravni odnosi so jim vsakdanji.

Za nekoga bo knjiga »znanstvena fantastika«, za drugega »manj poznane realnosti« – kje je meja med njima? (Kar je bila včeraj znanstvena fantastika, so danes splošno uporabljena orodja in znanja, že jutri se jih ne bomo več spomnili?)

Knjigo bogatijo izjemne misli, citati in opisi življenja starovercev iz Posočja in Idrijsko-Cerkljanskega, ki izvirajo iz knjige Iz nevidne strani neba, avtor knjige pa jih spretno umesti v zgodbo o staroverskem (naravoverskem) načinu življenju in naravnih oblikah samozdravljenja. Postopno razumevanje staroselskih kultur in znanj nam lahko pomagata k novim spoznanjem in oblikovanju osebnih vrednot. Tradicionalni in sodobni način življenja si lahko prijazno podata roko. K temu pripomore tudi zdrav humor.

Knjiga je svojevrsten poklon vsem naravnim lepotam Slovenije, še posebej naše junake inspirirajo reke in morje. Bralec jih lahko, tako v samoti narave kot v objemu mesta, povežeš s svojim notranjim mirom in ostalimi dimenzijami bivanja.

»VSEENO. VSE je ENO« pokaže moč zavestnih izbir posameznika in skupnosti ter alternativo za prijaznejši svet – navdih in pomoč lahko poiščemo tudi v oddaljenem kotičku galaksije, predvsem pa ju zaznavamo v svojem srcu.

O knjigi;

Zgodba v knjigi na nov, drugačen način prikazuje preplet sodobnega življenja in slovenskih staroverskih (naravoverskih) vrednot. Način branja avtor prepušča bralcu, jaz sem knjigo bral kot globoko – duhovno in široko – razmišljujočo celoto.

- Boris Čok, proučevalec in zapisovalec slovenske staroverske dediščine

Zanimivo zastavljena knjiga nas skozi dogodke in opise popelje tudi v življenja naravovercev, v njihov odnos do vsega, kar jih je obdajalo. V zgodbah lahko živo občutimo odmik v mirno življenje, ki je možen tudi danes.

- Jože Munih, inženir strojništva, raziskovalec vodnih izvirov in znanj naših prednikov

V košarico

Aleksander Batič je mož in oče dveh najstniških otrok, po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist iz mednarodnega poslovanja in financ. Rodil se je v Braniku 30. 3. 1966 malo po 6. uri (igra pravljičnega in naravoverskega števila 3?), odraščal v Novi Gorici, vojaščino služil v Dalmaciji, študiral v Ljubljani in se izobraževal v Veliki Britaniji, več državah EU in Kanadi, zdaj živi v Kopru.

Že v študentskih letih je deloval na vodstvenih položajih in več let samostojno organiziral ter financiral največje študentske prireditve. Še pred diplomo je svetoval vrhunskim športnikom in delal v menedžerskem, kasneje še v informacijskem svetovanju. Zgodaj se je srečal z odličnim zaslužkom, obogatenim še z vlaganjem na borzo.

Iz poslovnega sveta je pred 18 leti stopil na drugo pot ter ustanovil »naravovarstveno« organizacijo INTERSO, Koper, s pomočjo katere ozavešča o prijaznem in sodelujočem življenju, o osebni in kolektivni odgovornosti, o integraciji ekonomije, razvoja, okolja in človeka. Na teh vrednotah se vedno bolj povezuje s podjetji, šolstvom, državnimi službami, številnimi organizacijami v Sloveniji in mednarodno ter z ozaveščenimi posamezniki. Bil je tudi zadnji (in edini iz vrst civilne družbe) podpredsednik državnozborskega Sveta za varstvo okolja RS; štiri mesece samotni pastir v tolminskih hribih; pisec člankov (Delo, Dnevnik, Finance, splet); soustvarjal je akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu 2010; kot prostovoljskega ambasadorja Evropske mreže ekoloških naselij ga navdihuje sonaraven način življenja.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00