Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
le kaj pocne bog 500

Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih?

Karel Gržan
Ta knjiga je zgolj poizkus rehabilitacije podobe Boga, ki je bila pred tisočletjem popačena za obrambo posvetnih interesov cerkve.
PPC: 21,00 € Vaša cena: 20,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Karel Gržan
Mehka vezava
388
Slovenski
Koda 9789612741891k
Oceni
5 5 8 Product

Je v njej Bogu končno povrnjeno dobro ime?  

Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih?; Karel Gržan

V tej knjigi ne iščite resnice. V njej boste našli le izhodišča za nadaljnji razmislek, za evolucijo spoznavanj, predvsem tistih, ki jemljejo v premislek, kako je mogoče, da Bog, ki naj bi bil vsemogočen in dober, dopušča toliko »v nebo vpijoče bolečine«. Na milijarde ljudi grozljivo trpi in ob nas še mnogo več preostalih oblik življenja – Bog (najvišja vsemogočna instanca, ki bi mogla in morala ukrepati) pa ne naredi tako rekoč ničesar.

Kakšen Bog je to – če sploh je?

Čeprav je vprašanje več kot umestno, pa je za teologe drzno, celo nedopustno. Najraje se mu v velikem loku izognejo, če pa se ga lotijo, potem ponujajo za lase privlečene odgovore. Ti so tako šibki, da podnje raje kar sami zapišejo, da zadovoljivega odgovora na to vprašanje ni, in potem vse skupaj zavijejo v veliko skrivnost.

V košarico

karel_in_kapra_242496023.jpg

Pater Karel Gržan (1958) nam odstre poslednje tančice s svojega dragocenega življenja. Je doktor literarnih znanosti, ki so mu v šoli grozili malodane s posebno šolo. Je ljubeč sopotnik gospe Kapre, njegove zveste kobile. Je fantič iz partizanske družine, ki je nekega dne začutil, zapisal, uresničil in nikoli obžaloval: »Mama, oče, postal bom duhovnik!« Spomni: Pojdimo od dvobojevanja k dopolnjevanju! Od tekmovalnosti k sodelovanju. In da je ČUDNO v resnici ČUDOVITO. Je mistik, ki živi sredi ljudi, da jim lajša stiske. Da zapoje srce. Ve, da je prihodnost v naših otrocih, ki že čutijo in razumejo Novi svet. In spomni, da vse, kar šteje, je: Ljubiti in biti ljubljeni.

foto: Arne Hodalič

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00