Knjiga nas strokovno, vendar v vsem razumljivem jeziku uči, kako si bomo z izbiro prave hrane olajšali življenje in pomagali povrniti zdravje.
Narava zdravi s hrano; Polona Kresal Bizaj
Motnje v delovanju trebušnih organov so začetek številnih bolezni, ki jih moderna medicina ne povezuje s prehrano. Pa vendar jih lahko odpravimo ali vsaj bistveno omilimo s prehrano, ki te organe razbremeni in poživi. Prav z izbiro prave hrane bomo po najbolj naravni poti pomagali ohraniti svoje zdravje. Knjiga Narava zdravi s hrano nas strokovno, vendar v vsem razumljivem jeziku uči, kako si bomo z izbiro prave hrane olajšali življenje in pomagali povrniti zdravje. V njej avtorica predstavlja dieto, ki je nastala v Sloveniji. Oblikoval jo je mag. Petar Papuga, dr. med., v njej je upošteval stara znanja in dognanja sodobnih nutricistov. To je nova kuharica z zdravo hrano za tiste,
• ki bi radi z zdravo prehrano uredili svojo prebavo in telesno težo,
• ki so zboleli za boleznimi neznanega ali delno pojasnjenega izvora,
• za bolnike z multiplo sklerozo,
• za gostince, ki bi radi ponudili svojim obiskovalcem zdravilen obrok.
Knjiga prinaša več kot 160 receptov za pripravo okusnih zdravih obrokov z uporabo živil, ki jih kupimo v domači trgovini.
Našli boste recepte za:
• solate
• juhe
• beljakovinske jedi
• škrobne jedi za vsak dan
• tople obroke na hitro
• sladke jedi in slaščice
• hladne prigrizke
Desetina knjige je namenjene predvsem bolnikom z multiplo sklerozo. Zbranim podatkom o tej bolezni in učinkih prehrane na njen potek je dodano poglavje o oljih. Sledi predlog, kako vsak bolnik oblikuje svojo dieto, in zapis avtorice knjige o sedmih letih življenja z dieto in multiplo sklerozo. Veliko večino živil, ki so uporabljena v predlaganih jedeh, najdemo v vsaki trgovini z živili. Knjiga ponuja tudi pregled tržnic z zdravo hrano v Sloveniji.