Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
matejina veganska 3 - odkrivajmo stare modrosti

Matejina veganska kuhinja 3

Mateja Tea Dereani
Za vse, ki želijo jesti zdravo
PPC: 35,00 € Vaša cena: -60%29,90 €11,96 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789619303412
Mateja Tea Dereani
Mehka vezava
168
Slovenski
23x16
Koda 9789619303412
Oceni
5 5 5 Product

Hrana nove dobe: Fermentirana hrana, kombinacija hrane, kokosova maščoba, brezgutenska hrana, živa hrana. Vse to z več kot 50 slastnimi in preprostimi recepti in velikimi slikami, ki ti pocedijo sline...

Matejina veganska kuhinja 3; Mateja Tea Dereani 

Beseda avtorice:

Izšla je nova knjiga Matejina veganska kuhinja 3, ki sva jo napisala skupaj z mojim možem. Za vse, ki želijo jesti zdravo: brezglutensko, lahko prebavljive kombinacije hrane, o živi in o fermentirani hrani, dosti informacij o zdravi(lni) kokosovi maščobi, o prednosti namakanja semen, oreščkov in stročnic, o kofeinu, razhudnikih in drugih zbranih koristnih informacijah iz strokovne literature in bogatih osebnih izkušenj.

Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:

- juhe,

- glavne jedi,

- kruhe, namaze, prigrizke,

- sladice,

- solate in napitke.

 Večina receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde. Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še.

Eno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za Slovenskega jedca. Govora je tudi o tem, zakaj dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge.

Za konec je dodano še poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00