Matejina veganska kuhinja 3

Matejina veganska kuhinja 3
5 5 1 Product
Redna cena: 35,00 € Vaša cena: 29,90 €

Specifikacija

Mateja Tea Dereani
Trda vezava
Slovenski

Beseda avtorice:

Izšla je nova knjiga Matejina veganska kuhinja 3, ki sva jo napisala skupaj z mojim možem. Za vse, ki želijo jesti zdravo: brezglutensko, lahko prebavljive kombinacije hrane, o živi in o fermentirani hrani, dosti informacij o zdravi(lni) kokosovi maščobi, o prednosti namakanja semen, oreščkov in stročnic, o kofeinu, razhudnikih in drugih zbranih koristnih informacijah iz strokovne literature in bogatih osebnih izkušenj.

Vse to z več kot 50 slastnimi in preprostimi recepti in velikimi slikami, ki ti pocedijo sline...

 

Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:

- juhe,

- glavne jedi,

- kruhe, namaze, prigrizke,

- sladice,

- solate in napitke.

 

Večina receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde. Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še. Eno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za Slovenskega jedca. Govora je tudi o tem, zakaj dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge.

Za konec je dodano še poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani.

 

O avtorici:

Mateja Tea Dereani

rojena 22. 1. 1967 v Ljubljani

diplomirala na FF – smer arheologija

študirala glasbo na srednji orglarski šoli (teološka fakulteta); končala 1. podiplomski študij

l.1995 prvo kuharsko vegansko izobraževanje v Milanu; od takrat stalno izobraževanje na raznih tečajih doma in v tujini

od leta 1997 kuhanje veganske hrane na različnih vikend seminarjih

od leta 1997 vodenje skupinskih in privatnih kuharskih tečajev

2004 -2009 delo v vegetarijanski restavraciji; kuhanje alla carta in dnevnih kosil; sestava jedilnikov

januarja 2006 en teden vodja kuhinje v hotelu Zlatorog v Bohinju – kuhanje za Heather Mills (bivšo ženo Paula Mc Cartneya) in njeno skupino 30 vegancev; v sklopu tega priprava veganskih tort za praznovanje njenega rojstnega dne

svetovanje restavracijam pri veganskih menijih in izobraževanje kuharjev

kuharski seminarji za profesionalne kuharje: v letu 2007 in 2008 vodenje več kuharskih seminarjev v Zanussi centru v Mariboru, City hotelu v Ljubljani; v osnovni šoli v Novi gorici, ŠOU v Ljubljani

junija 2005 izide prva knjiga: Matejina veganska kuhinja

decembra 2008 izide druga knjiga: Matejina veganska kuhinja 2

od izida knjige stalno prisotna v medijih (TVS – duhovni utrip; pop TV – vizita; jutranja gostja na radiu Slovenija; gostja v nočnem programu radia Slovenija; TV Pika – več polurnih oddaj; TV Paprika – 2 meseca kuha kot stalna gostja; razni intervjuji – Delo; Dnevnik; Tajnica.....)

catering (bio-veganska prehrana) ob otvoritvi razstave fotografij v Cankarjevem domu junija 2009

Morda bi vas zanimalo še

35,00 € Matejina veganska kuhinja 2
Mateja Tea Dereani, Jaka Košir
Rezultati 1 - 2 od 2
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

Name: *
Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.
S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: peter@zalozba-chiara.si

Želite knjige kupovati ceneje!

... in biti obveščeni o novostih in akcijskih ponudbah?!

Prijavite se v e-novičke založbe Chiara

S pridružitvijo 1x mesečno sodelujete v nagradnem žrebu za Bralno lučko USB.

Vaš E-mail:

x

© Založba Chiara. Vse pravice pridržane. izvedba ideArt