V knjigi je zbranih več kot 100 receptov za pripravo slovenskih tradicionalnih jedi, ki so razdeljeni na poglavja glede na letne čase.
Cook Eat Slovenia The Cookbook*; Špela Vodovc
Avtorica knjige Cook Eat Slovenia je Špela Vodovc, ki je znana po prirejanju tečajev za tuje popotnike, ki se tako srečajo s tradicionalno slovensko kuhinjo in slovenskimi recepti.
Zgodba se je začela leta 2013, ko sem s kulinaričnimi delavnicami za turiste začela s projektom Cook Eat Slovenia.
Želja je bila tujim gostom predstaviti najboljše kar Slovenija ponuja na krožniku v kombinaciji z naravo, tradicijo in lokalnim načinom življenja. Hrana je v moji družini vedno igrala pomembno vlogo in s strastjo in ljubeznijo do kuhanja nadaljujem to tradicijo. S kuharsko knjigo želim tradicionalne slovenske recepte ponesti v kuhinje po celem svetu.
V knjigi je zbranih več kot 100 družinskih receptov in nasvetov za kuhanje tradicionalnih slovenskih jedi.
Tistih že skoraj pozabljenih in najbolj prepoznavnih slovenskih jedi.
Razdeljeni so na letne čase, s poudarkom na svežih, sezonskih in lokalnih sestavinah. Vsak recept spremlja zgodba iz mojega otroštva, ki razkriva bogato kulturno tradicijo našega naroda in prehranjevalne navade.Sedaj bodo lahko vsi ljubitelji kulinarike po svetu preko tradicionalnih slovenskih receptov kuhali in jedli naše jedi in s tem preko hrane spoznavali bogato dediščino Slovenije.
* Knjiga je v angleškem jeziku.
V košarico