fbpx

Narava zdravi s hrano 2

Narava zdravi s hrano 2
5 5 1 Product
Redna cena: 24,00 € Vaša cena: 21,80 €
Recepti s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Polona Kresal Bizaj
Mehka vezava
266
Slovenski
21x15 cm

Narava zdravi s hrano; Polona Presal Bizaj

Recepti s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave

Knjiga Narava zdravi s hrano 2 je namenjena vsem, ki se sprašujejo, kako kuhati zdravo, saj je zbirka receptov s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave. V uvodnem delu so povzeta priporočila, lahkega vegetarijanskega prehranjevanja, ki so bila bolj obsežno predstavljena v knjigi Narava zdravi s hrano.

V novi knjigi avtorice Polone Kresal Bizaj so še poletni in zimski jedilniki, koristna poglavja o tem, kako se držati začrtane diete tudi, kadar jeste v gostilni ali pri prijateljih; najobsežnejši del knjige pa je namenjen receptom za pripravo zdravih obrokov za eno osebo.

Avtor diete mag. Petar Papuga, dr. medicine, je v njej združil stara znanja in dognanja sodobnih nutricistov.

Recepti so namenjeni vsem, ki bi se radi izognili tradicionalni slovenski in evropski kuhinji z obilo mesa, cvrtja in ostrih začimb, pa vendar uporabljali predvsem domača živila in uživali znane okuse. Veliko predstavljenih receptov izhaja iz njih, vendar so prirejeni in tako veliko blažji.

Knjiga ponuja številne nove recepte. Ko tosnovo zanje je avtorica uporabila vsakodnevne slovenskejedi - od kruha do palačink, od štrukljev do testenin in pic. Ohranila je domača imena jedi, recepte pa priredila tako, da zadoščajo za obrok ene same osebe.

Za pripravo večine jedi z uporabila živila, ki jih kupimo v domači trgovini: polnovredna žita, stročnice in izdelke iz njih, hladno stiskano olje in seveda vseh vrst domačega sadja in zelenjave. Med njimi so (posebej označeni) recepti za pripravo jedi brez glutena in jajc, z naravnimi sladili, sladkih jedi brez mleka, izboljšanih s hladno stiskanimi olji, z oreški ali semeni, več deset receptov za pripravo tofuja…

Polona Kresal Bizaj se je rodila leta 1956 v Ljubljani in tam preživela večino svojega življenja. Po končani gimnaziji je študirala arhitekturo. Po diplomi se je njena službena pot začela v projektivi, nadaljevala pa z delom v oglaševanju in grafičnem oblikovanju. V prostem času se je ukvarjala z ilustracijami, stripi in karikaturami. Risala je za Tabor in številne taborniške izdaje – od našitka do priročnika, pa tudi za Mladino ter različne otroške in mladinske revije. Zatem se je posvetila delu v šolstvu, takrat je veliko časa namenila družini.

Mejnik v njenem življenju je bilo leto 2000, ko se je soočila s svojo boleznijo – multiplo sklerozo.

Pri Združenju multiple skleroze Slovenije je ustanovila skupino, ki opozarja na grajene ovire v bivalnem okolju: na nedostopna volišča, na parkirna mesta za invalide, ki jih zasedajo zdravi vozniki, pa tudi na predpise o grajenih ovirah. Začela se je ukvarjati s slikanjem na svilo in se predstavila z vrsto razstav. Sodeluje tudi s skupino Norma 7 iz Brij na Vipavskem, katere člani pripravljajo srečanja in razstave invalidnih ustvarjalcev.

Še pred potrjeno diagnozo je srečala dr. Petra Papugo in postala njegova pacientka. Svoja spoznanja o zdravi hrani in telovadbi je najprej objavljala v Glasilu Združenja multiple skleroze Slovenije. V osmih letih življenja z dieto dr. Papuge je spoznanja o njej strnila v knjigi Narava zdravi s hrano.

Morda bi vas zanimalo še

17,86 € Narava zdravi s hrano
Polona Kresal Bizaj
Rezultati 1 - 2 od 2
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si