Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
matejina veganska 2

Matejina veganska kuhinja 2

Mateja Tea Dereani, Jaka Košir
Več kot 200 izvirnih receptov, blizu 100 fotografij, od juh do glavnih jedi in seveda sladic.
PPC: 46,00 € Vaša cena: -60%29,90 €11,96 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789612690021
Mateja Tea Dereani, Jaka Košir
Mehka vezava
161
Slovenski
21,5 x 27,5 cm
Koda 9789612690021
Oceni
5 5 1 Product

»Izkoristite izziv in poskusite kuhati malo drugače, z bolj zdravimi sestavinami,« pravi avtorica te knjige, ki je svoje dolgoletne izkušnje že drugič prelila v uporabno in lepo oblikovano kuharico.

Matejina veganska kuhinja 2; Mateja Tea Dereani in Jaka Košir

Drugi del zelo uspešne knjige obsega 208 novih receptov na 160 straneh s spremljajočimi fotografijami. V uvodu so podrobno opisane sestavine (žitarice, stročnice, zgoščevalci, moka....). V 14 –ih poglavjih so recepti za juhe, enolončnice, vloženo sadje, marmelade, sladice, rižote, testenine, raznovrstno zelenjavo, stročnice in še kaj bi se našlo. Na koncu je še opis hrane in kako deluje na naše telo.

Predstavljeni priročnik je pri nas prvi in edini, ki temeljito predstavi vegansko prehrano. Poudarek je seveda na receptih, vendar kuharica daje bralcu na voljo tudi celostni pregled veganske filozofije. Izdaten del knjige je namenjen izboru sestavin, razlagam prednosti in slabosti posameznih jedi, dodatkov, kuharskih pripomočkov in načel. Na primer, zakaj je plinski štedilnik primernejši od električnega in zakaj mikrovalovi ubijejo hrano.

Nepogrešljiv je tudi seznam veganskih sestavin, ki so nam večinoma neznane, in trgovin, kjer jih lahko kupimo. Veganska prehrana je stroga oblika vegetarijanstva. Ne zavrača zgolj mesa, ampak vsa živila živalskega izvora, torej tudi mleko, jajca in ribe. Prav tako odsvetuje razhudnike (paradižnik, papriko, jajčevce, krompir), beli sladkor in belo moko. Zelo pomembno je še, da so sestavine naravno pridelane, torej brez umetnih gnojil, sredstev za zatiranje zajedavcev idr.

Mateja Tea Dereani preučuje veganstvo dvanajst let, desetletje pa že poklicno pripravlja hrano po njegovih načelih. Po njenem mnenju ne drži, da vegani nimajo česa jesti, saj je izbor jedi veliko pestrejši kot v sodobni zahodni kuhinji. O tem priča skoraj sto petdeset receptov v enajstih skupinah, od preprostih juh in žitnih jedi do specialitet, kot so lešnikova sarma, suši s hrenom, ohrovtovi kaneloni, praznični kruh in ne nazadnje sladice od tort do sladoleda.

»Izkoristite izziv in poskusite kuhati malo drugače, z bolj zdravimi sestavinami,« pravi avtorica te knjige, ki je svoje dolgoletne izkušnje že drugič prelila v uporabno in lepo oblikovano kuharico. Več kot 200 izvirnih receptov, blizu 100 fotografij, od juh do glavnih jedi in seveda sladic, je zbranih v knjigi, ki je zaradi preprostih receptov primerna tako za začetnike kot tudi za stare kuharske mačke. Ideje zanje so nastajale v mnogih letih intenzivnega raziskovanja in ukvarjanja s pripravo veganskih jedi. Renate Štrucl © Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00