Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
zalozba-chiara-vesna-kropf-osrcje-tradicije-gorenjska-uros-stefelin

Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina: Zgornja in Osrednja Gorenjska

Vesna Kropf
Ta knjiga je več kot le kulinarični priročnik – je poklon tradiciji in ljudem, ki jo ohranjajo.
44,90 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617205268
Vesna Kropf
Mehka vezava
148
Slovenski
190 x 250 mm
Prelistaj me
Koda 9789617205268
Oceni
5 5 1 Product

Ta knjiga je več kot le kulinarični priročnik – je poklon tradiciji in ljudem, ki jo ohranjajo.

Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina: Zgornja in Osrednja Gorenjska; Vesna Kropf

Knjiga, ki jo je ustvarila Vesna Kropf s pomočjo priznanega kuharskega mojstra Uroša Štefelina, vas popelje na čarobno potovanje skozi Zgornjo in Osrednjo Gorenjsko. V tej knjigi se prepletajo zgodbe, tradicije in recepti, ki so del bogate kulturne dediščine tega območja. 

V knjigi boste našli:

  • zgodbe in izročila: pripovedi ljudi, ki so skozi generacije ohranjali in prenašali dragocene tradicije, polne modrosti in kulturne dediščine.
  • avtentične recepte: tradicionalne jedi, ki jih je Uroš Štefelin posodobil za sodobne okuse, a ohranil njihovo bistvo. Vsak recept je skrbno izbran in preizkušen, da ohranja avtentičnost in pristnost okusov.
  • kulturno dediščino: opise različnih običajev, rokodelskih spretnosti in življenjskih slogov, ki so del gorenjske kulturne dediščine. Spoznali boste bogastvo tradicij, ki so se skozi stoletja oblikovale in preoblikovale, ter njihov pomen za sodobno življenje.

"Zame je največje zadovoljstvo, ko gost poje kakšno od teh prenovljenih starih jedi in mi reče, da se spomni tega okusa iz otroštva." Uroš Štefelin   

Uroš Štefelin, kuharski mojster v Hiši Linhart v Radovljici, je s svojimi kuharskimi spretnostmi in globokim razumevanjem lokalnih sestavin pomembno prispeval k nastanku te knjige. Kulinarični vodnik Michelin ga je nagradil z Michelinovo zvezdico in zeleno zvezdico za trajnost. S svojim delom je dokazal, kako je mogoče tradicionalne recepte dvigniti na novo raven, hkrati pa ohraniti njihovo izvirnost in dušo.

Knjiga je obogatena s fotografijami Mateje Jordović Potočnik, ki dodatno pripomorejo k avtentičnosti doživetja. 

Pridružite se čarobnemu popotovanju po Gorenjski in odkrijte zgodbe ter recepte, ki bodo obogatili vaše življenje!

 

vesna-kropf.jpg

Vesna Kropf, strastna ljubiteljica knjig že od mladih dni in navdušenka nad kulinariko, je avtorica številnih prispevkov in knjige Osrčje tradicije. Njeno navdihovanje iz življenjskih zgodb ljudi, prepleteno z veliko ljubeznijo do kulinarike, je rodilo idejo o Osrčju tradicije. Ta knjiga predstavlja dragocen košček zgodovine človeštva, ki bo tudi čez desetletja služil kot vir navdiha. Vesna si prizadeva, da bi z Osrčjem tradicije ohranila ljudsko izročilo, ta ogromni zaklad zgodovine, ki se na žalost skozi leta izgublja iz generacije v generacijo, in ga zapisala za prihodnje rodove.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00