Tapasi – majhni prigrizki, velika radost. Iz španskih barov naravnost v vašo kuhinjo!
Tapasi; Elisabeth Luard
Klasični mali prigrizki iz Španije
Tapasi so več kot le majhni prigrizki – so simbol španskega načina življenja. V knjigi Tapasi avtorica Elisabeth Luard, priznana kulinarična poznavalka, z vami deli več kot sto klasičnih receptov za te priljubljene grižljaje: od kremnih kroketov in sočnih tortilj do nežnih mesnih zalogajev, okusnih morskih specialitet ter inovativnih zelenjavnih kombinacij.
V vsakem grižljaju boste začutili sonce Andaluzije, zlate plaže in špansko družabnost, ki se vrti okoli tapas bara – prostora za klepet, užitek in skupno praznovanje. Vsakdanja preprostost, ki se skriva v teh receptih, je idealna za katero koli priložnost:
- zimske in poletne zabave,
- praznovanja rojstnih dni otrok,
- vegetarijance in vegane,
- ali celo preproste tapase, ki jih ni treba kuhati.
“Tapas je lahko tako preprost, kot je krožnik oljk, nadevanih s sardoni, in košček slanega sira, ali pa je edinstvena specialiteta. Edino pravilo je, da je tapas nekaj, v čemer moramo uživati v prostem času v dobri družbi, s kozarcem vina v roki.”
Tapasi niso le hrana – so doživetje. Avtorica vas vabi, da ustvarite čarobne trenutke s svojo družino in prijatelji, saj vsak recept temelji na dostopnih lokalnih sestavinah in preprostih korakih. Drobni zalogaji, postreženi ob kozarcu vina, bodo vaše druženje spremenili v pravo kulturno doživetje.