Gen, Intimna zgodovina

gen
5 5 2 Product
Redna cena: 28,90 € Vaša cena: 28,90 €
Neverjetna moč in potencial, ki ju genetika prinaša k zdravljenju ljudi
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Siddhartha Mukherjee
Mehka vezava
700
Slovenski

Pronicljivo delo, ki vizionarsko spenja preteklost in prihodnost človeške gena in genetike kot ene najbolj naprednih znanstvenih disciplin našega časa.

Siddhartha Mukherjee; Gen, Intimna zgodovina

Nova knjiga priznanega raziskovalnega zdravnika, prejemnika Pulitzerjeve nagrade za knjigo Kralj vseh bolezni, v epskem zamahu in z vso ustrezno znanstveno resnostjo, ki pa je dostopna zavzetemu bralcu, predstavi gen in genski zapis, ki temeljno določa človeka. Mukherjee pripoved o genu začne s širokim zastavljenim opisom zadnjih sto petdeset let znanstvene zgodovine, skozi katerega pojasni, kako se je v tem času konceptualizirala ideja gena. Da bi jo lahko povsem razumeli in dojeli, nas vodi od Aristotela in Darwina, do Mendla pa do Watsona in Cricka, vse do revolucionarnega in inovativnega 21. stoletja, ki so naposled dekodirali človeški genom, ob tem pa pokaže tudi to, kako je znanost korak za korakom omogočala manipuliranje z njim.

Siddhartha Mukherjee prepleta preteklost ter sedanjost genetskih raziskav in razvoj znanosti z osebno izkušnjo, zaznamovano z genetsko problematiko svoje družine, ki jo iz roda v rod pestijo ponavljajoče duševne bolezni. Avtor tako spregovori o neverjetni moči in potencialu, ki ju genetika prinaša k zdravljenju ljudi, vendar pa hkrati opozarja, da nas genetske predispozicije ne smejo zavesti – genetika v človekovo življenje in bivanje prinaša tudi kompleksna etična vprašanja, na katera bo morala stroka odgovoriti in se jih držati.

Gen se v svojem sklepnem delu posveti tudi vprašanjem bioinženiringa in naše nepotešljive želje po vedno boljši verziji nas samih in vsega okoli nas. Mukherjee razpre številna vprašanja, ki visijo nad našo zmožnostjo, da prevedemo genetsko znanost iz laboratorija v resnični svet. Počasi se začenjamo zavedati prostranosti tega, kaj vse lahko z genetskim inženiringom pridobimo, ob tem pa še zdaleč še nismo doumeli tega, kaj vse lahko izgubimo. Kaj človeku ostane »človeškega«, ko se bomo po prebranih genetskih informacijah naučili tudi njihovega pisanja? Pronicljivo delo, ki vizionarsko spenja preteklost in prihodnost človeške gena in genetike kot ene najbolj naprednih znanstvenih disciplin našega časa.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

28,90 € Naravno gibanje
Daniel E. Lieberman
24,90 € Osnovni načrt
Robert Plomin
-10%17,90 €16,11 € Hej, človek, spravi se meditirat!
Adrian P. Kezele
27,90 € Naravne rešitve za radiacijo
Sanja Lončar v sodelovanju z Dariom Cortesejem, Klemenom Božnikom in ddr. Ano Vovk Korže
25,90 € Plan B - dopolnjena izdaja
Boštjan Videmšek
-10%17,90 €16,11 € INTUICIJA, modrost prave izbire
Adrian P. Kezele
23,90 € Kako deluje človek
Dr. Camilla Pang
27,90 € Resnica
Ana Malenica
30,99 € Znanost o življenju
Dr. Stuart Farrimond
16,90 € Mamin rak
Brian Fies
25,70 € Angel in morilec
Donna Jackson Nakazawa
-7%27,90 €25,95 € Biologija prepričanj
dr. Bruce H. Lipton
Rezultati 1 - 16 od 22
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si