Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
moc vitamina d

Moč vitamina D

Ivan Soče
Znanje je najboljše zdravilo!
PPC: 24,80 € Vaša cena: 19,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Ivan Soče
Trda vezava
200
Slovenski
Koda 9789619391334
Oceni
4 5 13 Product

Brez sonca in vitamina D ni življenja. Skoraj ni bolezni, ki ne bi bila povezana z vitaminom D.

Moč vitamina D; Ivan Soče

Ne glede na način prehranjevanja ali življenjski slog obstaja samo en vitamin, ki ga s hrano ne moremo dobiti – to je vitamin D. Razumljivo, saj evolucijsko gledano vitamin D nikoli ni bil snov, ki bi jo bilo treba vnašati s hrano. Dovolj je bilo živeti in delati na soncu, tako kot so to počeli naši predniki, in potrebe po tej snovi so bile samodejno zadovoljene, saj ga naše telo samo tvori v potrebnih količinah, če smo le z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni sončnim žarkom.

Ker smo zaradi sodobnega načina življenja prikrajšani za možnost samooskrbe s sončenjem, ker še nimamo jasnih in glasnih opozoril o resnih posledicah pomanjkanja vitamina D in ker obstaja prava zmeda o priporočenih dnevnih vnosih, sem ocenil, da lahko prispevam k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D in k dobri informiranosti o tem, kako tragične posledice povzroča njegovo pomanjkanje, koliko ga zares potrebujemo in kako ga lahko pridobimo. Znanje o vitaminu D je zelo pičlo. Generacije zdravnikov in drugih, ki bi naj skrbeli za naše zdravje laikov in medicinskih strokovnjakov se o vitaminu niso naučile praktično nič. 

Neznanje je najpogostejši in najmogočnejši vzrok zbolevanja. 
Vse, kar potrebujete vedeti o vitaminu D in njegovem mogočnem vplivu na splošno zdravje in številne konkretne bolezni, je zapisano v tej knjigi.

V košarico

“O vitaminu D v slovenski strokovni in poljudni literaturi ni napisanega prav veliko. S to knjigo se ta vrzel odpravlja. 

Knjigo odlikuje odličen jezik in s številnimi referencami podkrepljene trditve, bolj znanstveno usmerjenemu občinstvu pa bodo gotovo všeč opisi številnih raziskav, katerih bistvo je avtor povzel na način, ki bo razumljiv tudi širšemu krogu bralcev.

Avtorju je uspelo pripraviti zahtevno in kompleksno zbirko podatkov o vplivu vitamina D na naše zdravje, ki bo lahko koristila raziskovalcem, ki se bodo v prihodnje lotili tega izredno pomembnega, a žal prepogosto spregledanega sopotnika ter oblikovalca našega zdravja in življenja.”

Red. prof. dr. Iztok Takač, dr. med., svetnik
Vodja Klinike za ginekologijo in perinatologijo, UKC Maribor

Pomanjkanje vitamina D je eden največjih zdravstvenih problemov našega časa, a hitro in poceni rešljiv!

DARILO: E - knjiga z naslovom Vitamin D3 – zdravilo za covid-19?

Podarjamo vam brezplačen dodatek h knjigi Moč vitamina D, kjer je avtor Ivan Soče zbral letošnje raziskave o vitaminu D in nasvete domačih in tujih zdravnikov.

Vitamin D je morda v tem trenutku najboljše zdravilo, saj močno krepi imunski sitem. Znanstveniki poročajo o osupljivem vplivu vitamina D na preprečevanje bolezni covid-19, njenem blažjem poteku in boljšem izhodu. Preberite več o vplivu vitamina D na imunski sistem in izsledke najnovejših raziskav v priloženi e-knjigi.

Za prenos KLIKNITE TUKAJ

ivan_soe_786888032.jpg

Sem Ivan Soče, dovolj star za nekaj znanja in modrosti in dovolj mlad, da se še z veseljem učim in informacije posredujem drugim. Pišem že od nekdaj: pisal sem novinarske prispevke za radio in časopis, bil tudi urednik študentskega časopisa Katedra. Kot študent sem napisal knjižico Za samoupravno univerzo, pozneje pa knjigo Življenje je lahko še lepše. Objavljal sem in objavljam v časopisih in revijah. Pisanje je način, da si sam izostrim pogled na neko temo, da problem pogledam globlje in celoviteje. Pisanje je tudi prisila, da resno in odgovorno misliš o nečem. Misliti na papir je veliko bolj obvezujoče in odgovornejše, vsa sreča, da je ta prisila nemoteča.  Nekaj zadnjih let skoraj redno pišem kolumne, zdaj je čas, da jih nekako uredim v obliki spletnega dnevnika (bloga). Kaj si o kakovosti in koristnosti tem člankov mislijo nekateri bralci lahko preberete spodaj. Blog je odličen način, ki omogoča vaše sodelovanje in izražanje vaših mnenj. Za začetek sem blog napolnil s prispevki, ki so bili objavljeni v drugih medijih. Hvala za resno in odgovorno komentiranje mojih in tujih prispevkov.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00