fbpx

Moč vitamina D

moc_vitamina_d
4.8 5 5 Product
Redna cena: 24,80 € Vaša cena: 24,80 €
Znanje je najboljše zdravilo!


Specifikacija

Ivan Soče
Trda vezava
200
Slovenski

Brez sonca in vitamina D ni življenja. Skoraj ni bolezni, ki ne bi bila povezana z vitaminom D.

Moč vitamina D; Ivan Soče

Ne glede na način prehranjevanja ali življenjski slog obstaja samo en vitamin, ki ga s hrano ne moremo dobiti – to je vitamin D. Razumljivo, saj evolucijsko gledano vitamin D nikoli ni bil snov, ki bi jo bilo treba vnašati s hrano. Dovolj je bilo živeti in delati na soncu, tako kot so to počeli naši predniki, in potrebe po tej snovi so bile samodejno zadovoljene, saj ga naše telo samo tvori v potrebnih količinah, če smo le z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni sončnim žarkom.
 
Ker smo zaradi sodobnega načina življenja prikrajšani za možnost samooskrbe s sončenjem, ker še nimamo jasnih in glasnih opozoril o resnih posledicah pomanjkanja vitamina D in ker obstaja prava zmeda o priporočenih dnevnih vnosih, sem ocenil, da lahko prispevam k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D in k dobri informiranosti o tem, kako tragične posledice povzroča njegovo pomanjkanje, koliko ga zares potrebujemo in kako ga lahko pridobimo. Znanje o vitaminu D je zelo pičlo. Generacije zdravnikov in drugih, ki bi naj skrbeli za naše zdravje laikov in medicinskih strokovnjakov se o vitaminu niso naučile praktično nič. 

Neznanje je najpogostejši in najmogočnejši vzrok zbolevanja. 
Vse, kar potrebujete vedeti o vitaminu D in njegovem mogočnem vplivu na splošno zdravje in številne konkretne bolezni, je zapisano v tej knjigi.

V košarico

“O vitaminu D v slovenski strokovni in poljudni literaturi ni napisanega prav veliko. S to knjigo se ta vrzel odpravlja. 

Knjigo odlikuje odličen jezik in s številnimi referencami podkrepljene trditve, bolj znanstveno usmerjenemu občinstvu pa bodo gotovo všeč opisi številnih raziskav, katerih bistvo je avtor povzel na način, ki bo razumljiv tudi širšemu krogu bralcev.

Avtorju je uspelo pripraviti zahtevno in kompleksno zbirko podatkov o vplivu vitamina D na naše zdravje, ki bo lahko koristila raziskovalcem, ki se bodo v prihodnje lotili tega izredno pomembnega, a žal prepogosto spregledanega sopotnika ter oblikovalca našega zdravja in življenja.”

Red. prof. dr. Iztok Takač, dr. med., svetnik
Vodja Klinike za ginekologijo in perinatologijo, UKC Maribor

Pomanjkanje vitamina D je eden največjih zdravstvenih problemov našega časa, a hitro in poceni rešljiv!

Morda bi vas zanimalo še

11,16 € Resnice in zmote o soncu
Sabina Topolovec, Sanja Lončar
23,90 € Dihamo!
Dr. John M. Kennedy
11,16 € Adijo prehladi
Adriana Dolinar, Sanja Lončar
26,90 € Kitajska študija
Dr. T. Colin Campbell in Thomas M. Campbell II.
Rezultati 1 - 8 od 26
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

Name: *
Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.
S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si

EU skladi

Opis operacije (PDF)