skrivnosti gospodicne micne

Skrivnosti gospodične Medične

Nika Pengal in Anže Gallus Petelin
PPC: 24,70 € Vaša cena: 24,70 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Nika Pengal in Anže Gallus Petelin
Trda vezava
103
Slovenski
Koda 9789610711032
Oceni
5 5 1 Product

Na cvetoči jasi ob robu gozda stojita majhna lesena hiška ter pisani čebelnjak, kjer sestrica in bratec raziskujeta svet čebel in njihovih zdravilnih pridelkov.

Skrivnosti gospodične Medične; Nika Pengal in Anže Gallus Petelin

V zgodbi se z željo pomagati prijateljema do čimprejšnjega okrevanja prepleta skrivnostno življenje čebelic in zdravilke Gospodične Medične. Otroško zgodbo kot priročnik spremljajo strokovne razlage in ilustracije o čebelah ter njihovih pridelkih, razložen je pomen uporabe le-teh v vsakdanjem življenju posameznika, ki si z njimi lahko izboljša počutje.

»... moje čebelice pijejo sladek nektar iz vsake od rožic, ki rastejo tukaj. Obogatijo ga še s svojimi izločki in zato je med najboljše naravno zdravilo na celem svetu.To so zares zanimive stvari,« sta navdušena Lučka in Jakob. »Tudi midva bi rada postala čebelarja, ko bova velika.«

Čebelji pridelki so povsem naravna živila, cenjena v ljudski medicini. Med so cenili že stari narodi. Pitagora je izjavil: »Če ne bi jedel medu, bi umrl 40 let prej!« Stari Grki in Germani so dojenčkom takoj po rojstvu dali malo medu kot simbol naravnih sil, od katerih bo odvisno njihovo življenje. Hipokratovo najljubše zdravilo je bilo med. Da med deluje protibakterijsko, so vedeli, preden so se sploh zavedali, da so bakterije tiste, ki povzročajo različne okužbe in bolezni. Danes o povzročiteljih bolezni pa tudi o dobrodejnem vplivu čebeljih pridelkov na naše zdravje vemo bistveno več kot nekoč. Kar nekaj uglednih znanstvenikov se ukvarja s proučevanjem vpliva čebeljih pridelkov na naš organizem. V hitrem tempu življenja ljudje pogosto za vsakodnevno premagovanje težav posegamo po različnih prehranskih dopolnilih, vse bolj pa iščemo nekaj »naravnega«. Le kaj je lahko bolj naravno kot čebelji pridelki, pridelki, pridelani v sožitju rastlin in čebele? Veda, ki se ukvarja s proučevanjem uporabe čebeljih pridelkov v zdravilne namene, se imenuje apiterapija.

Za začetnika moderne apiterapije velja dr. Filip Terč, zdravnik in čebelar češkega rodu, ki je deloval v Sloveniji, v Mariboru. Zavedanje o pomenu čebeljih pridelkov za naše zdravje je v naši kulturi močno prisotno, ne smemo pa pozabiti tudi na to, da je od čebel in drugih opraševalcev odvisno opraševanje rastlin, ki omogoča obstoj življenja na našem svetu ter pridelavo hrane. Praznovanje svetovnega dneva čebele, da se spomnimo pomena teh drobnih čudežnih žuželk, torej ni naključje.

»Knjižica pred nami je majhen, a pomemben delček mozaika o zavedanju pomena čebele ne samo za naše zdravje, prehrano, temveč tudi za naš obstoj. Tisto, kar se naučimo kot otroci, nas spremlja celo naše življenje. Zahvala Niki in Anžetu za ta pomemben prispevek.«

Dr. Andreja Kandolf Borovšak, Čebelarska zveza Slovenije 

»Knjiga Skrivnosti gospodične Medične na prijeten, preprost in razumljiv način (za otroke in odrasle) razloži delovanje čebelje družine, opiše čebelje prideleke in zaklad iz čebeljega panja. Avtorja Nika in Anže nazorno opišeta čebelje pridelke in njihovo uporabo ter uporabnost čebel in čebelnjakov v preventivi, terapiji, kurativi in rehabilitaciji za večjo odpornost proti boleznim in lajšanje tegob ter večjo sposobnost zdravljenja.«

Vlado Pusnik, vodja slovenske apiterapije

»Zelo sem vesela, da sta Nika in Anže napisala to neverjetno knjigo, s katero našim otrokom ponazarja pomen skrbi za druge vrste v naravi. Upam, da bo spodbudila vašo radovednost in sočutje do teh neverjetnih bitij, ki s svojimi izdelki tako dobro skrbijo za nas in so sestavni del zdravega in živahnega planeta. Uživajte v tej čudoviti knjigi.« 

Carmen Weiland, Ranč Knapp, Direktorica Knapp's Nectar Operations 

V košarico

nika_pengal.jpg

Nika Pengal, 1986, diplomirana dediščinarka (UN), se je v svet čebel podala v letu 2012. Od takrat je njeno življenje neločljivo povezano s temi ranljivimi bitji. Njihov svet jo je popolnoma prevzel, njeno zdravstveno stanje se je ob sobivanju s čebelami v marsičem bistveno izboljšalo in podala se je še na pot spoznavanja apiterapije. Po zaključenem izobraževanju za apiterapevtko in po zmagi na projektu Štartaj Domžale leta 2017 je ustanovila blagovno znamko Gospodična Medična, pod katero združuje čebelarstvo, svetovanje o uporabi čebel in čebeljih pridelkov za izboljšanje zdravja ter o tem predava doma in po svetu. Od čebel se vseskozi uči in od njih jemlje s skrajno mero spoštovanja in sočutja.

Anže Gallus Petelin je leta 1982 rojeni diplomirani slikar in celovit, vsestranski ustvarjalec-umetnik, ki zaradi svoje iskrene ljubezni do narave in živali našega planeta stremi k lepšemu svetu, brez uničevalnih posegov človeka. To se kaže v njegovem slikarstvu, kiparstvu, poeziji, glasbi, fotografiji in sedaj tudi v zgodbi o čebelah, ki ga s svojim čudovitim življenjem navdihujejo.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si