Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
se vedno ziv ovitek pravi
Knjiga kot zdravilo

Še vedno živ

Phil Southerland in John Hanc
Zgodba o nepričakovanem, zmagoslavnem uspehu in triumfu nad boleznijo, ki bo navdušila staro in mlado
PPC: 16,90 € Vaša cena: -90%16,90 €1,69 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789619391525
Phil Southerland in John Hanc
Mehka vezava
280
Slovenski
165 x 235
Emanuela Malačič Kladnik
Prelistaj me
Koda 9789619391525
Oceni
4.66667 5 12 Product

Akcija - zadnji izvodi!

Zgodba o vztrajnosti od zgodnjih let, o življenju s športom, s sladkorno boleznijo, o želji prenesti svojo energijo drugim …

Phil Southerland in John Hanc: Še vedno živ

Še vedno živ je živobarvna, neodložljiva in navdihujoča zgodba o športniku Philu Southerlandu, ki je kot eden najmlajših ljudi na svetu dobil diagnozo sladkorne bolezni tipa 1, nato pa z neverjetno zagrizenostjo in zagnanostjo potolkel vse črnoglede napovedi in se prebil v sam vrh svetovne kolesarske smetane.

Ta športna pustolovščina, ki je pravzaprav biografija mladega kolesarja, pripoveduje o odraščanju v južnjaškem floridskem predmestju, kjer se v mladem nadobudnem Philu prebuja športnik. Nihče si še v sanjah ne predstavlja, da bo iz krmežljavega in nizkoraslega poba, ki odrašča v enostarševski družini in se vse življenje bori s sladkorno boleznijo, nekoč zrasel vrhunski ultrakolesar, ki bo podiral rekorde na najtežji vzdržljivostni preizkušnji na svetu - na Dirki po Ameriki.

Toda Phil ni fant kot vsi drugi. Je prezrel za svoja leta; premore neizmerno vztrajnost in odločnost, ki si je njegovi vrstniki ne morejo niti predstavljati. Že pri petih letih se nauči, kako si vbrizgati inzulin. Kot športnik blesti na vseh področjih, a šele ko se vzpne na gorsko kolo in začne tekmovati na vzdržljivostnih preizkušnjah, se pokaže njegova prava, zmagovita narava. 

Tekmovalni duh in želja po dokazovanju sebe, po prekašanju pričakovanj drugih pomagajo Philu dosledno obvladovati sladkorno bolezen in obenem napredovati v svetu kolesarskega dirkanja. Ko z gorskega presedla na cestno kolo, se mu iz niza stoterih preizkušenj, uspehov, vzponov in padcev, porodi nora zamisel. Kako s tem, kar najraje v življenju počneš, pomagati drugim?

Še vedno živ je zgodba o nepričakovanem, zmagoslavnem uspehu in triumfu nad boleznijo, ki bo navdušila staro in mlado, še posebej vse tiste, ki se v življenju soočajo z takimi ali drugačnimi težavami in ovirami. Vse je mogoče. Čisto vse.

Knjigi na pot;

Phila Southerlanda sem spoznala na enem od številnih kongresov o sladkorni bolezni v otroštvu. Njegovo predavanje je bilo kot njegova knjiga – živo in polno energije in prepričanja, da se da; da se da živeti s sladkorno boleznijo, si jo lahko podrediš in z njo zmoreš vse.

Knjiga pred vami je tako nabita s pozitivno energijo, da preprosto padeš vanjo, iščeš vzporednice, jo po koščkih predajaš drugim. Zgodba o vztrajnosti od zgodnjih let, o življenju s športom, s sladkorno boleznijo, o želji prenesti svojo energijo drugim …

Naj bo knjiga Še vedno živ še ena od spodbud, morda eden od teh sedmih pomembnih spremljevalcev v življenju, na katere se obrneš, ko zmanjka moči in volje, da jo zbereš za naslednjo meritev, naslednji dan, leto, za vse življenje.

Doc. dr. Nataša Bratina, vodja kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Pediatrične klinike ter predsednica Društva za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami. 

Knjiga Še vedno živ je ena najboljših knjig, kar sem jih vzel v roke.

Ljubezen do kolesarstva je rdeča nit knjige, avtobiografije o dečku, ki mu je bila pri sedmih mesecih predložena diagnoza sladkorne bolezni tipa 1 in prognoza, da verjetno ne bo doživel petindvajsetega leta. Knjiga govori o materi, ki je naredila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi sina pripravila na življenje s to težko boleznijo, in o sinu, ki je že pri rosnih petih letih začel sam nadzirati sladkorno bolezen in ji ni nikoli dovolil, da bi ga odvrnila od ukvarjanja z vrhunskim športom.

Knjigo priporočam vsem, ki si želijo nekaj motivacije pri uresničevanju želja in sanj. Kjer je volja, tam je pot!

Marko Baloh, svetovno znani slovenski ultrakolesar, pisatelj in oče treh otrok

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si