fbpx

Tek na robu živčnega zloma

tek-na-robu-zivcnega-zloma
5 5 2 Product
Redna cena: 19,90 € Vaša cena: 19,90 €
To je knjiga o tem, kako skrivnostno in divje je lahko naše življenje, če se z vso silo poženemo vanj
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Lucijan Zalokar
Mehka vezava
193
Slovenski

Tek na robu živčnega zloma je pripoved o tem, kako si zastaviti cilj in se pognati proti njemu, kako se pobrati, če omagaš, kako udomačiti napor in bolečino ter ju spremeniti v izkušnjo in o vsem tem povedati napeto zgodbo.

Tek na robu živčnega zloma; Lucijan Zalokar

»Enakovredno vrhunsko pisati, misliti, teči in živeti = visoka umetnost. Lucijan Zalokar, talent desetletja.«

– Boštjan Videmšek, avtor knjige Plan B

Lucijan Zalokar, mladi atlet, novinar in publicist, se je na začetku epidemije, ki je ohromila svet, odločil, da bo poskušal trenirati podobno, kot je pred sedmimi leti, ko je bil tek na srednje proge središče njegovega življenja. Kaj vse se ob tem dogaja v njegovi glavi, v njegovem telesu? Kako premišljuje o svobodi in naporu? O pritiskih in nespečnostih pred tekmami? Natančno analizira treninge legendarnih tekaških srednjeprogašev, kot sta na primer elegantni Sebastian Coe ali kubanski žrebec Alberto Juantorena. Se trening prilagaja tekaču ali tekač treningu? Sta bila prej talent in moč ali vztrajnost in disciplina?

Ko se premikajo avtorjeve noge, se premikajo tudi njegove misli. Zato ne čudi, da ob njem na progi teče tudi Jean-Paul Sartre, ki je nekoč v zakajenih pariških kavarnah premišljeval o tem, da je svoboda srž človekovega izkustva. Na drugi progi se poti brkati občutljivec Nietzsche, ki je bil prepričan, da sta bolečina in trpljenje svoboda eksistence in duha, da zaradi trpljenja telesa svet vidimo bolj jasno in žareče. Na cilju pa jih pričaka nevrolog Oliver Sacks, ki opisuje izkušnjo, kako se lahko poškodovana noga odtuji od telesa in postane tujec, reč, do katere ne čutimo ničesar, vse do tedaj, dokler se spet ne pozdravi in postane del nas. Kako razmišljamo o telesu in kako telo premišljuje o nas?

"To je knjiga o tem, kako skrivnostno in divje je lahko naše življenje, če se z vso silo poženemo vanj."

– Irena Štaudohar

V košarico

Lucijan Zalokar (1995) je novinar Dela in atlet celjskega Kladivarja. Njegove esejistične zgodbe in intervjuje o športu lahko najpogosteje berete v Nedelu in Sobotni prilogi, v slogu literarnega novinarstva pa piše tudi o temah, kot so sodobna tehnologija, literatura ali rokenrol. Leta 2019 je za svoje delo prejel debitantsko nagrado Društva novinarjev Slovenije. Preden se je zapisal novinarstvu, je v teku na 800 metrov nastopil na mladinskem svetovnem prvenstvu in članskem evropskem prvenstvu v dvorani. Je nekdanji mladinski državni rekorder v dvorani in večkratni državni prvak. Knjiga Tek na robu živčnega zloma je njegov literarni prvenec.

Morda bi vas zanimalo še

-20%24,90 €19,92 € Govorica najvišjih gora
Nataša Pergar
29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
22,40 € Poti
Robyn Davidson
19,90 € Triglavske poti
Samo Rugelj
25,00 € Veliki krog
Emilijan Čuček
26,90 € Plan B
Boštjan Videmšek
-50%22,00 €11,00 € Bolj star, bolj živ
Carl Honoré
-30%22,00 €15,40 € Hvalnica počasnosti
Carl Honoré
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si