fbpx

Razmišljanje, hitro in počasno

razmisljanje_hitro
5 5 2 Product
Redna cena: 28,90 € Vaša cena: 26,00 €
Dobitnik nobelove nagrade za ekonomijo
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Daniel Kahneman
Mehka vezava
710
Slovenski

Najbrž najbolj odmevna knjiga s področja psihologije in razmišljanja v tretjem tisočletju.

Razmišljanje, hitro in počasno; DANIEL KAHNEMAN

V delu Razmišljanje, hitro in počasno, najbrž najbolj odmevni knjigi s področja psihologije in razmišljanja v tretjem tisočletju, v katero so vključena desetletja raziskav, nas Daniel Kahneman, priznani profesor, psiholog in dobitnik Nobelove nagrade za ekonomijo, popelje na prelomno popotovanje po našem mišljenju, kjer nam (na začetku) predstavi dva osnovna načina človekovega razmišljanja.

Po Kahnemanu je prvi način (sistem 1) hitro, intuitivno in čustveno razmišljanje, drugi način (sistem 2) pa je počas­nejši, bolj premišljen in temelji na logičnih predpostavkah. Avtor v tem svojem edinem knjižnem delu, ki je namenjeno širši publiki, strokovno in premišljeno opiše, kako naše odločitve izvirajo iz prepletanja teh dveh načinov razmišljanja, ne glede na to, ali gre za vsakodnevne odločitve ali pa za zahtevnejše kognitivne procese, kot je recimo dolgoročno načrtovanje pomembnih bivanjskih in delovnih strategij. 

V toku izčrpne knjige Razmišljanje, hitro in počasno Kahneman nazorno analizira, kdaj lahko in kdaj ne smemo zaupati svoji intuiciji, ter kako lahko čim bolje izkoristimo prednosti vsakega od načinov razmišljanja in njunega prepletanja. Predstavljeni so poučni vpogledi v proces nas­tajanja odločitev, ki so nato preslikani v naše zasebno in poklicno življenje.

V košarico

Knjiga Razmišljanje, hitro in počasno je ob svojem izidu pred nekaj leti prejela kar nekaj nagrad za poljudno­znanstveno in psihološko literaturo ter je že postala moderna klasika pri analiziranju človekovega razmiš­ljanja. Prevod v slovenski jezik tako predstavlja tudi velik založniški podvig na področju stvarne literature.

DANIEL KAHNEMAN (1934) je priznani psiholog izraelsko-ameriških korenin in eden najbolj vplivnih sodobnih mislecev, ki je, kot se je izrazil Steven Pinker (profesor psihologije na harvardski univerzi), revolucioniral velik del psihologije. Kahneman je s svojimi strokovnimi članki in akademskimi knjižnimi izdajami najbolj poznan po raziskovanju presojanja in odločanja, kar je vse odlično zaokrožil v knjigi Razmišljanje, hitro in počasno. Hkrati je tudi strokovnjak za vedenjsko ekonomijo, področje, ki mu je leta 2002 prineslo Nobelovo nagrado. Svojo akademsko kariero je kot predavatelj psihologije začel na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, kasneje je predaval tudi na Univerzi v Michiganu, na Cambridgeu, Harvardu in Princetonu. Kljub upokojitvi (tudi kar se tiče pisanja) še vedno občasno predava.

Knjiga Razmišljanje, hitro in počasno je na Slovenskem knjižnem sejmu prejela nagrado za najboljšo poslovno knjigo po izboru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in združenja Manager za leto 2016.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

20,90 € Delo s teboj me ubija
Katherine Crowley in Kathi Elster
28,90 € Hrup
Hrup; Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein
26,90 € Predpričevanje
Robert B. Cialdini
26,90 € Plan B
Boštjan Videmšek
21,00 € Kdo je tu nor?
Albert Bernstein
29,00 € Marketing – temeljni koncepti in njihova uporaba v digitalnem okolju
Matjaž Iršič, Borut Milfelner, Aleksandra Pisnik
38,00 € Skrivnost srčnega mentorstva
Tatjana Kolenc, Klaudija Javornik
Rezultati 1 - 8 od 34
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si