fbpx

Velesili umetne inteligence: Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red

velesili-umetne-inteligence
5 5 1 Product
Redna cena: 26,90 € Vaša cena: 26,90 €
Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Kai-Fu Lee
Mehka vezava
350
Slovenski
Samo Kuščer

Izjemno zanimiv in razumljiv vpogled na snovanje tehnologije, ki bo spremenila oziroma nasledila človeštvo

Velesili umetne inteligence: Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red; Kai-Fu Lee

»Kai-Fu Lee je uspel združiti dve ključni temi sodobnega poslovnega sveta – tehnologijo in Kitajsko. Obvezno (poslovno) branje!« – Žiga Vavpotič, nekdanji predsednik družbe Outfit7 (Talking Tom and Friends)

V knjigi Velesili umetne inteligence Kai-Fu Lee nazorno pokaže, da bo zaradi nezaslišanega razvoja in napredka pri umet­ni inteligenci (UI), prišlo do dramatičnih sprememb veliko hitreje, ko smo si mnogi predstavljali do sedaj. Glede na to, da se je tekmovanje med Kitajsko in Združenimi državami na tem področju zelo okrepilo, Lee trdi, da morata tako Amerika kot Kitajska sprejeti in upoštevati tudi veliko odgovornost, ki prihaja s to ogromno tehnološko močjo in vplivom.

Kar nekaj strokovnjakov je do sedaj že izrazilo stališče, da bo imela umetna inteligenca (UI) uničujoč učinek na nekatera delovna mesta, predvsem tista v proizvodnji. Kai-Fu Lee v knjigi Velesili umetne inteligence stopi še korak naprej, saj napoveduje, da bosta imeli kitajska in ameriška UI močan učinek in vpliv tudi na bolj kompleksna delovna mesta, za katera se je do sedaj smatralo, da jih UI ne bo prizadela.

Kaj je odgovor za prihod umetne inteligence (UI) v vsak­danje življenje: morda univerzalni temeljni dohodek? Kai-Fu Lee meni, da to morda ni najboljša rešitev. Vendar pa Lee v svoji knjigi ponudi jasen opis tistih del, ki bodo prizadeta s strani UI in kako kmalu, ter tudi del, ki bodo z UI samo še pridobila. In, kar je najpomembnejše, Lee v svoji vizionarski knjigi ponudi tudi rešitve za ene najbolj korenitih sprememb v človeški zgodovini, ki so tik pred našim pragom.

V košarico

kai-fu_lee1.jpg

Dr. Kai-Fu Lee je direktor podjetja Sinovation Ventures in predsednik inštituta za umetno inteligenco tega podjetja. Sinovation upravlja investicijski sklad v vrednosti 1,7 milijarde dolarjev v dveh valutah. Kot eno od vodilnih podjetij s tveganim kapitalom se posveča predvsem razvoju naslednje generacije kitajskih visoko­tehnoloških podjetij.

Preden je Lee leta 2009 ustanovil Sinovation, je bil predsednik kitajske podružnice Googla. Še pred tem je bil na vodilnih položajih pri Microsoftu, SGI in Applu. Na področju umetne inteligence je ustanovil Microsoft Research China, ki so ga v reviji MIT Technology Review proglasili za najzanimivejši računalniški laboratorij. 

Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si