fbpx

Premisli še enkrat

premisli-se-enkrat
Novo
4.875 5 8 Product
Redna cena: 26,90 € Vaša cena: 26,90 €
Zakaj je dobro vedeti, česa ne vemo
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Adam Grant
Mehka vezava
415
Slovenski

V knjigi Premisli še enkrat večkrat nagrajeni psiholog in avtor uspešnic Daš in dobiš ter Izvirnost s pomočjo mnogih raziskav, primerov in znanstvenih ugotovitev z različnih področij postavi pod drobnogled načine človekovega razmišljanja ter ustvarjanja lastnega pogleda na določeno težavo. 

Premisli še enkrat; Adam Grant

V strokovno utemeljeni knjigi Grant zagovarja stališče, da imamo človekovo inteligenco običajno za sposobnost mišljenja in učenja. Vendar pa v hitro spreminjajočem se svetu vse bolj postaja tudi nujno potreben tudi drugačen nabor kognitivnih sposobnosti: to je sposobnost, da ponovno premisliš o že premišljenem in odločenem ter da se moraš znati tudi odvaditi nečesa, česar si se že naučil, saj to ni več uporabno v svetu, v katerem si.

V času, kjer se ljudje v svojem delovnem in življenjskem procesu pogosto preveč prepustimo generičnim odzivom na zunanje izzive in obstanejo v območju mentalnega udobja, Grant postreže s pristopom, ki je – glede na današnji svet – veliko bolj utemeljen, saj trdi, da nam ni treba verjeti vsega, kar mislimo, in nam ni treba ponotranjiti vsega, kar čutimo. Če je znanje moč, je razumevanje in uporaba tega, česar ne vemo, modrost.

RECENZIJA BUKLA

Adam Grant (1981) je psiholog in že kar nekaj let eden najbolje ocenjenih profesorjev na ugledni Univerzi Wharton, prejemnik več nagrad ter avtor knjig Daš in dobiš ter Izvirnost, v katerih raziskuje zmožnost posameznika, da s svojimi sposobnostmi prispeva k blaginji družbe. Njegova raziskovalna podrocja so usmerjena na preučevanje človeške motivacije in iskanja nacinov, s katerimi si človek lahko zagotovi ustvarjalno življenje. V svoji doslej najbolj odmevni knjigi Premisli še enkrat Grant s pomočjo mnogih raziskav, primerov in znanstvenih ugotovitev z različnih področij postavi pod drobnogled načine človekovega razmišljanja ter ustvarjanja lastnega pogleda na določeno težavo. V strokovno utemeljeni knjigi avtor zagovarja stališče, da imamo človekovo inteligenco običajno za sposobnost mišljenja in učenja. Vendar pa v hitro spreminjajočem se svetu vse bolj postaja nujno potreben tudi drugačen nabor kognitivnih sposobnosti: to je sposobnost, da ponovno premisliš o že premišljenem in odločenem
ter da se moraš znati tudi odvaditi nečesa, česar si se že naučil, saj to ni več uporabno v svetu, v katerem si. Ljudje se v svojem delovnem in življenjskem procesu pogosto preveč prepustimo generičnim odzivom na zunanje izzive in obstanemo v območju mentalnega udobja, zato Grant bralcu postreže s pristopom, ki je – glede na današnji svet – veliko bolj utemeljen, saj trdi, da nam ni treba verjeti vsega, kar mislimo, in nam ni treba ponotranjiti vsega, kar čutimo. Če je znanje moč, je razumevanje in uporaba tega, česar ne vemo, modrost. Knjige z nauki, ki me je pred nekaj tedni na enem od pohodov po vročem kretskem soncu že obvarovala precejšnjih težav, saj sem upošteval
ugotovitve iz začetne zgodbe v njej. Priporočam!

Samo Rugelj, Bukla 167

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno

V košarico

adam_grant2.jpg

Adam Grant (1981) je psiholog in že kar nekaj let eden najbolje ocenjenih profesorjev na ugledni Univerzi Wharton, prejemnik več nagrad ter avtor knjig Daš in dobiš ter Izvirnost, v katerih raziskuje zmožnost posameznika, da s svojimi sposobnostmi prispeva k blaginji družbe. Njegova raziskovalna področja so usmerjena na preučevanje človeške motivacije in iskanja načinov, s katerimi si človek lahko zagotovi ustvarjalno življenje.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 5 od 5
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si