vec-razumnosti

Več razumnosti

Steven Pinker
Če ste kdaj razmišljali o tem, da bi zaužili kaj posebnega, da bi bili pametnejši, raje preberite Več razumnosti
PPC: 26,90 € Vaša cena: 26,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Steven Pinker
Mehka vezava
490
Slovenski
Koda 9789617136609
Oceni
5 5 5 Product

Z intelektualno širino in pripovedno globino je Steven Pinker, en največjih sodobnih mislecev, s knjigo Več razumnosti ustvaril sodobna navodila za uporabo razuma v vsakdanjem življenju.

Več razumnosti; Steven Pinker

  • Kaj je razum?
  • Zakaj ga primanjkuje?
  • Zakaj je pomemben?

Knjiga Več razumnosti je nastala na osnovi Pinkerjevih predavanj na Harvardu, pri katerih je raziskoval naravo razumnega mišljenja in vprašanje, zakaj včasih delujemo v nasprotju z njim. Tako kot mnogi psihologi – kar nekaj si jih je za vprašanja človekovega mišljenja prislužilo Nobelovo nagrado – Pinker nadvse rad preučuje šibkosti našega razuma in jih ima za čudovit doprinos psihološke stroke k splošnemu razumevanju delovanja človekovega uma.

Pinker meni, da bi si morali v izobraževalnem sistemu in pri poljudni znanosti prizadevati za čim višjo stopnjo razumnosti. Uporabna orodja razumnega sklepanja nam zato natančno predstavi v knjigi Več razumnosti. Med osnovna pomagala razuma spada tudi uporaba logike, kritičnega mišljenja, razumevanja verjetnosti in tveganj, korelacije in vzročnosti ter razlik med njimi, optimalnega pristopa k sprejemanju odločitev ob negotovih podatkih in jasna pravila pri sprejemanju odločitev, ko so pri njih vključeni tudi drugi ljudje s svojimi strategijami.

Orodja razumnega sklepanja so nujno potrebna, če se želimo izogniti nespametnostim v osebnem življenju in tudi pri oblikovanju razumnih delovnih strategij v družbi nasploh. Ključ do njih je na voljo v tej izjemni in zavzetemu bralcu razumljivo napisani knjigi.

Z intelektualno širino in pripovedno globino je Steven Pinker, en največjih sodobnih mislecev, s knjigo Več razumnosti ustvaril sodobna navodila za uporabo razuma v vsakdanjem življenju.

V košarico

steven-pinker.jpg

STEVEN PINKER (1954), kanadsko-ameriški jezikoslovec ter kognitivni psiholog in znanstvenik, ki poučuje psihologijo na Univerzi Harvard, je dvakratni finalist Pulitzerjeve nagrade. Revija Time ga je razglasila za enega izmed stotih najbolj vplivnih ljudi, revija Foreign Policy pa za enega izmed vodilnih mislecev in poznavalcev zunanje politike. V slovenščino so bile do zdaj prevedene njegove knjige Kako deluje um (2009), Jezikovni nagon (2010) in Razsvetljenstvo zdaj (UMco, 2018). Več razumnosti je njegova najnovejša knjiga, s katero ponuja priročna orodja za uporabo razumnega mišljenja v vsakdanjem življenju.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si