Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
spopad carovnic

Spopad čarovnic

Timothy J. Knab
Potovanje v spodnji svet sodobnih aztekov
PPC: 23,00 € Vaša cena: 23,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Timothy J. Knab
Mehka vezava
184
Slovenski
Koda 9789616493888K
Oceni
5 5 5 Product

Po tistem, kar sta mi povedala in kar sem razumel, ima človek tri duše. Najprej je tu srce, yollo, ki je življenje telesa, notranje gibanje, ki nam daje življenje in sposobnost delovanja. Brez srca se telo še zgane ne, ne premakne se, človek je mrtev. 

Spopad čarovnic; Timothy J. Knab

Spopad čarovnic je čarobna pripoved o svetu magije in čarovništva, ki odseva najgloblje korenine azteškega misticizma, izvirna in avtentična raziskava o najsvetejših obredih, povezanih z izgubljenimi dušami sodobnih Aztekov, in predstavlja še kako pomemben mejnik v antropološki literaturi.

»Spodaj, v spodnjem svetu,« sem nadaljeval, »je tudi žival, ki se rodi istega dne, v istem trenutku kot mi. Vsak od nas ima svojo. Nekatere so tigri, nekatere psi, nekatere kaj drugega. Imamo skupno usodo. Rodimo se pod istim obličjem sonca. Imamo isti tonal. To so naguali, ki jih čuva Gospodar živali v velikih ogradah v Talocanu. Skrbi zanje in jih varuje, da so varne, in vedno pomaga tistim, ki mu jih pomagajo varovati. Tako varuje tudi nas, prav kot Gospodarji Najsvetejše zemlje skrbijo za nas in nas prehranjujejo tukaj na zemlji. Kar se zgodi tvojemu nagualu, se zgodi tudi tvojemu srcu in telesu.«

V košarico

Timothy J. Knab je profesor antropologije na Universidad de las Americas v Puebli in izšolan chef. Poleg Spopada čarovnic je napisal tudi knjige Nori Jezus in Zgodba o huičolskem šamanu, trilogijo o čarovništvu v Mehiki, ki jih je objavila založba University of New Mexico Press.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si