fbpx

Pot šamana

pot_samana_velika
5 5 1 Product
Redna cena: 23,00 € Vaša cena: 23,00 €
Vodnik k moči in zdravljenju
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Michael Harner
Mehka vezava
224
Slovenski

Knjiga, ki temelji na neposrednih izkustvih in poglobljenem študiju, je že nekaj desetletij najpomembnejši vir za vse, ki jih zanimajo medkulturne in sodobne oblike šamanizma.

Pot šamana; Michael Harner

Kar je Jogananda napravil za hinduizem in D.T. Suzuki za zen, je Michael Harner napravil za šamanizem. Ustanovil je Fundacijo za šamanske študije in uvedel šamanizem v sodobno življenje. Knjiga je rezultat dolgoletnega antropološkega terenskega dela, medkulturnih proučevanj, eksperimentalnih raziskav in neposrednih izkustev med ekvadorskimi Hivari in perujskimi Konibi.

Leta 1956 je odpotoval v Amazonijo, kjer je med Hivari naletel na šamanizem, ukoreninjen v vsakdanje življenje. Nekaj let pozneje je v perujski Amazoniji, kjer se je pri Konibih želel poučiti o njihovem duhovnem sistemu, preizkusil napitek iz ajahuaske, ki mu je spremenil življenje. Po vrnitvi k Hivarom je proučeval psihedelični šamanizem, saj so mu zaupali, da je pravo svetlobo resničnosti mogoče zagledati le z uživanjem psihedeličnih rastlin.

Po temeljitem proučevanju šamanizma je s Fundacijo širil védenje o šamanskih metodah na osnovi bobnanja, vizualizacije in drugih tehnik brez uporabe psihoaktivnih snovi.

V košarico

m_karner.jpg

Michael Harner (rojen 1929) je ustanovitelj Fundacije za šamanske študije in slovi po tem, da vrača šamanizem in šamansko zdravljenje v sodobni civilizirani svet. Velja za največjo svetovno avtoriteto za šamanizem in je izjemno vplival na akademsko in laično bralstvo. Doktoriral je iz antropologije na Kalifornijski univerzi v Berkeleyu, predaval pa na Kolumbijski univerzi, Univerzi Yale in drugih.

Leta 1987 je izstopil iz akademskega sveta in odtlej ves čas namenja ohranjanju, proučevanju in učenju. Leta 2003 mu je Kalifornijski inštitut za integralne študije podelil častni doktorat, leta 2009 pa je za svoje pionirsko delo v integrativni medicini prejel nagrado ameriškega Inštituta za zdravje in zdravljenje.

Morda bi vas zanimalo še

Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si