Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
droomanija

Drožomanija: knjiga o peki kruha in peciva z drožmi

Anita Šumer
Najboljša knjiga o kruhu
PPC: 29,99 € Vaša cena: 29,99 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Anita Šumer
Mehka vezava
300
Slovenski
Koda 9789619491102K
Oceni
5 5 1 Product

Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 na svetovnem kulinaričnem izboru Gourmand World Cookbook Awards (nagrajena tudi za zbiranje dobrodelnih sredstev). V Sloveniji prodanih že več kot 4000 knjig!

Drožomanija: knjiga o peki kruha in peciva z drožmi; Anita Šumer

Prva slovenska knjiga o peki kruha in drugih dobrot z drožmi DROŽOMANIJA avtorice Anite Šumer je po treh razprodanih nakladah ponovno natisnjena. Četrto izdajo je avtorica dopolnila s tremi novimi poglavji, fotografijami in ilustracijami, osvežena pa je tudi njena grafična podoba.

Ponatis najhitreje razprodane in najobsežnejše slovenske knjige o peki z drožmi! Anita Šumer, svetovno znana pekovka z drožmi ali kislim testom, razkriva svoje znanje in recepte. Drožomanija je na 304 straneh najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, edinstvena pa je tudi, ker v njej najdete tudi ideje za kuho z drožmi. Na koncu knjige je dodan Indeks sestavin in ključnih besed v knjigi, ki omogoča lažji in hitrejši pregled vsebine knjige.

Zelo primerna je za začetnike, ki so se z drožmi začeli spogledovati, prav tako pa bodo nad njo navdušeni tudi »mojstri« peke z drožmi. Zaradi droži ali domačega kvasa so pekovski izdelki lažje prebavljivi, dolgoobstojni, imajo nižji glikemični indeks, so okusnejši in bolj nasitni. Med več kot 45 preprostimi, vsakdanjimi in prazničnimi recepti, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini, boste v knjigi našli recepte za ržen kruh, preprost bel kruh, koruznega, ajdovega z orehi in sadnega, potico, buhteljne, krofe ter mnoge druge.

V prvem delu knjige pa boste spoznali pot od žita do droži, napotke za prvo in uspešno peko kruha ter drugih dobrot. V knjigi so podrobno opisani in slikovno prikazani postopki priprave in peke z drožmi: od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja do peke. Knjiga Drožomanija vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način, fotografije in ilustracije pa vam bodo pričarale vonj in okus »drožastih« dobrot.

- več kot 300 strani, več kot 45 receptov
- najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja v 3 mesecih
- slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale

V košarico

Anita Šumer pripravlja kruh in druge dobrote z drožmi že od leta 2012. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu @sourdough_mania, kjer ima po dobrih treh letih več kot 71.800 sledilcev z vsega sveta (20. 11. 2019). Peko z drožmi poučuje doma in v tujini. Njeni tečaji so hitro razprodani in zelo iskani, do zdaj je poučevala na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem, v Angliji in na Nizozemskem. Ustanovila je prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 9500 ljubiteljev, drožoljubov.

V njej deli znanje med vse ljubitelje peke z drožmi in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati. Svoje znanje želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z njimi narejeni pekovski izdelki niso le lepi, temveč tudi zdravi in okusni. Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00