Ob uživanju v hrani si krepite moškost in plodnost, ohranjajte vitkost in preprečite najpogostejše moške bolezni in težave.
Prehrana 21. stoletja za moške; Lejla Kažinić Kreho
Po izidu in velikem uspehu knjige Prehrana 21. stoletja za ženske je dr. Lejla Kažinić Kreho prejemala navdušene odzive žensk, mnoge so ji zaupale, da je ta knjiga zdaj njihov vodnik v novem, bolj zdravem življenju. Pohvalam pa so pogosto sledila tudi vprašanja: V čem se torej razlikujeta ženska in moška prehrana? Ali se sploh razlikujeta? Res bi me zanimalo, kako bi se moral prehranjevati ON.
Tako je bila knjiga Prehrana 21. stoletja za moške logično nadaljevanje. V njej, podobno kot v knjigi za ženske, moškega popelje skozi vsa njegova življenjska obdobja – od najstniških vse do njegovih »zlatih« let, posebej se posveti prehrani aktivnega športnika ali rekreativca, svetuje, kakšna naj bo prehrana pri preventivi ali zdravljenju najpogostejših bolezni, ki pestijo sodobne moške. In seveda ne pozablja, da si želi tudi moški biti lep na naraven način in imeti idealno telo ter da je pomemben del življenja moškega tudi spolnost, kjer sodobni čas terja od njega še posebej velik davek v obliki telesnih in duševnih motenj ali bolezni.
Knjigo dela še bolj posebno njeno zadnje poglavje, »mala kuharica«, ki jo sestavlja 20 najboljših živil za moške. Vsa poglavja pa bogatijo izbrani recepti, ki so dovolj preprosti, da jim bodo kos tudi manj vešči in prezaposleni moški, hkrati pa so domišljeni in slastni – pripravil jih je svetovno znani kuharski mojster Jeffrey G. Vella – da bodo izziv tudi tistim, ki se v kuhinji dobro znajdejo, prav vsem pa bodo dokaz, da je lahko hrana užitek in zdravilo obenem.
V košarico