fbpx

Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo

ljubiti_nekoga_z_bipolarno_motnjo_1113758522
Knjiga kot zdravilo
4.85714 5 14 Product
Redna cena: 24,60 € Vaša cena: 24,60 €
BREZPLAČNA POŠTNINA!
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Julie A. Fast, John D. Preston
Mehka vezava
288
Slovenski

Razprava o sočutni, neočitajoči komunikaciji, povezani z učinkovitimi rešitvami za pare … Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo je resnično obvezno branje za kogarkoli v takšni situaciji.

Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo; Julie A. Fast, John D. Preston

Izboljšajte vajin odnos in se naučite: 

  • prepoznati partnerjeve sprožilce simptomov, da lahko preprečite nove epizode, • izboljšati komunikacijo in preprečiti »bipolarne pogovore«, 
  • soočati se s partnerjevimi čustvenimi vzponi in padci in 
  • spodbujati bližino in povezanost z vašim partnerjem. 

Ali partnerjevi simptomi bipolarne motnje vplivajo na vaš odnos? Vzdrževanje odnosa je že samo po sebi dovolj naporno brez dodatnih izzivov, ki se pojavijo zaradi simptomov bipolarne motnje. Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo vam ponuja informacije in nasvete, kako korak za korakom pomagati partnerju pri nadzorovanju razpoloženjskih nihanj in impulzivnih reakcij in tako končno uživati v vajinem odnosu, hkrati pa si vzeti tudi čas zase.

V tem priročniku so pojasnjeni simptomi bipolarne motnje in prikazane strategije, kako jih preprečiti, ter kako se odzvati na njih, ko se enkrat že pojavijo. Ta posodobljena izdaja vključuje tudi nov razdelek o zdravilih, ki jih vaš partner morda jemlje, da boste lažje razumeli stranske učinke in pomagali pri nadzorovanju njegove ali njene bipolarne motnje. Kot partner, ki nudi podporo, si tudi sami zaslužite podporo. S pomočjo tega priročnika bo vajin odnos postal bolj uravnovešen in izpolnjujoč. 

Iz spremne besede:

Bipolarna motnja razpoloženja pomembno poseže v življenje tako same osebe s to motnjo kot tudi širše družine. Posebej ob pričetku pojavljanja motnje se družina po navadi čuti zmedena, ne ve, kaj storiti, kako osebi z motnjo pomagati, pa tudi, kako živeti naprej. Ta knjiga je napisana z vidika partnerja osebe z bipolarno motnjo in prinaša tako teoretična spoznanja kot tudi povsem praktične vidike življenja z osebo z bipolarno motnjo. Z njeno pomočjo bodo tako osebe z bipolarno motnjo kot njihovi svojci veliko lažje krmarili skozi življenje in spremembe, ki jih je prinesla motnja. 

prof. dr. Rok Tavčar, dr. med., psihiater, strokovni recenzent knjige

A avtorjih:

Julie A. Fast je svetovalka za partnerje in družinske člane oseb z bipolarno motnjo. Njen spletni dnevnik (blog) lahko spremljate na www.juliefast.com, na www.sharecare.com pa je strokovnjakinja za bipolarno motnjo. Poleg tega je tudi soavtorica knjig Take Charge of Bipolar Disorder in Get It Done When You’re Depressed. 

John D. Preston, doktor psihologije, je častni profesor na univerzi Alliant International v Sacramentu v ameriški zvezni državi Kaliforniji in strokovnjak za bipolarno motnjo na spletni strani www.sharecare.com. Je avtor in soavtor več kot dvajsetih knjig, ki se ukvarjajo s psihoterapijo, psihiatričnim farmakološkim zdravljenjem in nevrobiologijo. 

 V košarico 

Recenzija Bukla

Vzdrževanje kakovostnih (ali vsaj zadovoljujočih) in izpolnjujočih partnerskih odnosov že samo po sebi zahteva veliko napora, če pa ima eden (ali oba) od partnerjev številna razpoloženjska nihanja in pogoste impulzivne reakcije, lahko to usodno vpliva na partnersko in družinsko življenje. Avtorica Julie Fast, tudi sama bipolarka, je potrebovala skoraj dvajset let, da je izdelala celostni načrt in sistem, ki ji omogoča vsakodnevno stabilnost, in zdaj svoje rešitve, ob pomoči Johna Prestona, doktorja psihologije, v obliki tega priročnika, ponuja vsem, ki se soočajo s podobnimi težavami. Najprej predstavita osnovno bolezen in vse njene oblike, simptome ter znana dejstva, potem pa se lotita konkretnega zdravljenja bipolarne motnje. Zdravila so pomemben del tega holističnega načrta (od stabilizatorjev razpoloženja, antidepresivov, antipsihotikov in anksiolitikov), vendar skozi številne zgodbe avtorja opominjata tudi na znana dejstva o stranskih učinkih teh zdravil, zato pomembno vlogo pripisujeta tudi spremembi živ­ljenjskega stila, vedenja, prehranjevanja, odnosa do gibanja idr. Poleg teoretičnih spoznanj nam na primeru resnične zgodbe pokažeta tudi vse posamezne korake, ki jih je treba storiti pri konkretnem zdravljenju te kompleksne bolezni, in kako se sploh lotiti tega problema. Gotovo več kot koristen priročnik za razumevanje bipolarne motnje in izboljšanje odnosov, kadar se z njo soočamo.
Renate Rugelj; Bukla 134-135
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno

Morda bi vas zanimalo še

21,00 € Čustveni vampirji
Albert Bernstein
22,00 € Ne stopajte več po prstih
Paul T. Mason, MS in Randi Kreger
34,90 € Čustveni vampirji + Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo
Albert J. Bernstein, Julie A. Fast, John D. Preston
20,90 € Delo s teboj me ubija
Katherine Crowley in Kathi Elster
37,00 € Čustveni vampirji + Ne stopajte več po prstih
Albert Bernstein in Paul T. Mason, MS Randi Kreger
34,90 € Paket knjig Čustveni vampirji + Delo s teboj me ubija
Albert Bernstein, Katherine Crowley in Kathi Elster
Rezultati 1 - 8 od 16
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si