fbpx

Zapisi z gora – planinski dnevnik

zapisi_z_gora_ovitek_3
5 5 3 Product
Redna cena: 6,90 € Vaša cena: 6,90 €
Priročen pohodniški dnevnik stare šole, opremljen s pravili vedenja na gorskih poteh
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

K8 dizajn, Sandra Pohole
Mehka vezava
132
Slovenski

Zapisi z gora – Planinski dnevnik je sila posrečena zadeva

K8 dizajn, Sandra Pohole; Zapisi z gora – planinski dnevnik

Ko človek po večurnem naporu vendarle zleze na težko pričakovani vrh, se zna zgoditi, da je od radosti in prelepih razgledov kar malce opit. Da mu glava ne bi obvisela v oblakih, v spominu pa nastale frdamane luknje, lahko svoja doživetja, občutenja in opažanja z gora pridno zapiše v, kako prikladno, Zapise z gora. Slednji niso le priročen pohodniški dnevnik stare šole (Svinčnik in papir!), saj so opremljeni še s pravili vedenja na gorskih poteh in naravi nasploh ter koristnimi napotki za vsakega pohodnika in kolesarja. In še: vsebujejo tudi nekaj malega o tihi govorici živali.

Skratka, vsak pohodnik, planinec in kolesar ga mora imeti.

HRIBOVSKI BONTON

Nabiranje kondicije Pohodništvo, planinarjenje in kolesarjenje so vzdržljivostni športi samo za izbrance in izklesana telesca. Neumnost! Vsakdo lahko rine v klanec in nazaj, vendar naj to počne preudarno. Srce vam bo iz lastnih globočin hvaležno, če ne boste hiteli ter vsakokrat ubrali tempo, ki odgovarja vašemu zdravju, počutju in sposobnostim. Na kratko: Nikar ne nori tja gori!

Skrbno načrtovanje Zemljevidi, vodniki in poznavalci (tisti pravi, ne šalabajzarji) vas lahko poučijo o dolžini, višinski razliki in težavnosti ture. Ko ste enkrat na poti, si za lažjo orientacijo pomagajte z zemljevidi in GPS-om. Pred odhodom pozorno sledite vremenski napovedi, saj veter, dež in mraz povečajo nevarnost nepotrebnih nezgod. Nihče si ne želi riniti za vami tja gor samo zato, ker ste nepremišljeni.

Popolna oprema Oprema naj bo primerna načrtovani poti, nahrbt­nik naj ne bo pretežak. S seboj ne potrebujemo Kafkovih zbranih del! Nikar pa ne pozabite spakirati zaščite pred dežjem, mrazom in soncem, opreme za prvo pomoč in mobilni telefon. Za vsak primer na glas ponovimo še številko za klic v sili v Evropi: 112! Izberite čevlje, ki se prilegajo, imajo dober oprijem, so vodoodporni in ne pretežki. Razne šlape, balerinke, hipsterske supergice in podobna krama naj počaka doma.

Zanesljiv korak je ključnega pomena Padci zaradi zdrsa ali spotikanja so najpogostejši vzroki nezgod. Ne samo primerna obutev (beri zgoraj), tudi tempo in utrujenost močno vplivata na vaš korak in zbranost. Nikar ne hitite in počivajte, če ste utrujeni. Naredite uslugo vaši družbi in/ali izletnikom za vami –s previdno hojo se namreč izognete proženju kamenja, ki, saj veste, lahko pripeljejo do sila neugodnih dogodkov.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
22,90 € Ranljiva
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj
19,90 € Triglavske poti
Samo Rugelj
16,90 € Amy Winehouse
Sandra Erpe
23,00 € Oblečena v kente
Nataša Zupanc
24,90 € Res vam hvala
Marko Vidojković
Rezultati 1 - 8 od 9
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si