fbpx

Razpon

razpon
5 5 1 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 24,90 €
Ena izmed najboljših poslovnih knjig po izboru časnika Financial Times
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

David Epstein
Mehka vezava
418
Slovenski

Zakaj v dobi hiperspecializacije še kar naprej zmagujejo mojstri za vse.

Razpon; David Epstein

Razpon je izzivalna in natančna knjiga v izjemnem prevodu Sovretovega nagrajenca Branka Gradišnika ter delo, ki prevzame bralca, naj bo to starš z odraščajočimi potomci, mlada oseba, ki še išče svojo pot ali pa zreli voditelj, ki je mentor mlajšim generacijam in prepričljiv dokaz, kako je treba v mladih letih negovati raznovrstnost in širok pogled. Tisti, ki svoje začetne dejavnosti pogosto opustijo, so tisti, ki imajo na koncu najbolj zadovoljujoče delovne in življenjske kariere.

Mnogi strokovnjaki trdijo, da mora tisti, ki želi dodobra razviti neko življenjsko veščino, naj bo to igranje inštrumenta ali uresničitev želje vodilnega na svojem področju, s tem začeti zgodaj, se na usmerjeno urjenje povsem osredotočiti ter mu nameniti kar se da veliko časa; če se s specializirano vadbo ukvarja preveč ljubiteljsko, ne bo nikoli dohitel tistih, ki so z njo začeli že prej. Vendar pa bližnji pogled in analiza najboljših posameznikov na svetu na raznih področjih, od Nobelovih nagrajencev do izjemnih športnih atletov, pokaže, da je bila pri njih zgodnja specializacija bolj izjema kot pravilo.

Morda bi vas zanimala tudi knjiga Predanost, ki govori o moči vztrajnosti in strasti v življenju in pri delu.

David Epstein, avtor izjemne in odmevne knjige Športni gen,  je v svoji novi široko zastavljeni ter z mnogimi nazornimi primeri obogateni knjigi Razpon preučil mnoge svetovno uspešne umetnike, glasbenike, športnike, izumitelje in znanstvenike. Ugotovil je, da so na mnogih področjih, še posebej tistih, ki so zelo kompleksna in nepredvidljiva, vsestranski generalisti tisti, ki imajo več možnosti za kasnejši uspeh od specialistov. Generalisti svojo temeljno življenjsko usmeritev večinoma najdejo kasneje in vijugajo med mnogimi interesi, preden se odločijo za enega samega. Zato so pogosto bolj kreativni, bolj aktivni in uspevajo najti povezave tam, kjer jih bolj specializirani vrstniki ne opazijo.

V košarico

david_epstein.jpg

DAVID EPSTEIN je po študiju začel svojo publicistično kariero kot nagrajeni novinar, saj je pokrival znanost in medicino športa. Njegovi raziskovalni članki so se redno uvrščali med najbolj odmevne zgodbe, tudi sam pa je bil aktiven športnik ter med študijem tudi član univerzitetne ekipe newyorške univerze Columbia. Rezultat tega dela je bila njegova prva knjiga Športni gen, ki so jo že kmalu po izidu proglasili za eno najpomembnejših knjig o robovih človekovih sposobnosti v zadnjih letih na svetu, v njej pa poskušal na resničnih primerih pokazati, kdaj so človeški dosežki plod premišljeno strukturiranih priprav, kdaj pa posledica ustreznih genetskih predispozicij. S svojo drugo knjigo Razpon je stopil na veliko bolj široko kognitivno področje splošnih človekovih sposobnosti ter njihovega umeščanja v vsakdanje življenje.

Morda bi vas zanimalo še

-50%20,00 €10,00 € Enominutni vodja
Dr.Spencer Johnson,Dr.Kenneth Blanchard
25,00 € Iza in Samorog
Dani Polajnar
26,90 € Nerazumno vedenje
Richard H. Thaler
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si