naj-ostanem-ali-grem-ramani 1195389517
Knjiga kot zdravilo

Naj ostanem ali grem?

Dr. Ramani Durvasula
Prepoznajte prve opozorilne znake toksičnih odnosov!
BREZPLAČNA POŠTNINA!
PPC: 26,90 € Vaša cena: 26,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

9789617205176
Dr. Ramani Durvasula
Mehka vezava
240
Slovenski
Irena Pan
Koda 9789617205176
Oceni
3.25 5 4 Product

Narcizem je sodobna epidemija, ki se hitro širi. A kako prepoznati, če niste tudi sami odnosu z enim od njih – in kaj lahko storite v povezavi s tem?

Naj ostanem ali grem? - Kako preživeti v odnosu z narcisom?; Dr. Ramani Durvasula

V knjigi Naj ostanem ali grem? dr. Ramani Durvasula ponuja praktična orodja, ki vam bodo pomagala prepoznati prve opozorilne znake toksičnih odnosov, razumeti, s čim se v resnici soočate, kaj lahko pričakujete, kaj storiti v težavnih situacijah ter kako lahko okrevate in ponovno zaživite polno življenje – ne glede na to, ali se odločite ostati ali oditi.

''Narcis je kot sod brez dna: ne glede na to, koliko boste vložili vanj, nikoli ga ne boste mogli napolniti. »Vedno se počutiš, da nisi dovolj« je mantra vseh tistih, ki so v narcističnem odnosu. Predvsem zato, ker vašemu narcističnemu partnerju res niste dovolj. Nihče in nič mu nikoli ne bo dovolj.'' Ramani Durvasula

Živimo namreč v svetu, ki povzdiguje romantiko in krepi prepričanje, da ljubezen premaga vse,  čeprav je realnost pogosto drugačna in se lahko namesto v romantični pravljici znajdete v nočni mori. Še posebej, če se ne zavedate, da je vaš partner v resnici narcis. Za narcizem in narcistično motnjo so značilne lastnosti, kot so pomanjkanje empatije, upravičenost, grandioznost, površinskost, kronično iskanje potrditve in občudovanja, pa tudi drugi vzorci, kot so laganje, varanje, ljubosumje, paranoja, manipulacija in izkoriščanje drugih. Narcisi so tudi precej očarljivi, inteligentni, dobri govorci, zelo skrbijo za svoj videz in so sijajni nastopači. Odnose dojemajo zelo površinsko in intimnost jim predstavlja (pre)velik napor. Lahko vam je jasno, da vse te njihove lastnosti niso ravno dobra popotnica za dolgoročne odnose.

 • Kako prepoznati, ali ste v odnosu z narcisom?
  Imate občutek, da vas partner nikoli zares ne posluša?
  Vas nadzoruje, manipulira z vami, je kdaj precej zloben?
  Je vaš partner do drugih prijazen, do vas pa zelo kritičen?
  Ali vaš partner ne prenese nobene, še tako blage kritike in se pogosto jezi?
  Se vaš partner težko sooča z občutki drugih?
  Ali vaš partner vedno poskrbi zase, za druge pa mu ni toliko mar?
  Vam je partner nezvest?
  Je vaš partner ljubosumen na vaše prijatelje, družino ali vaš uspeh?
  Ali vaš parter pogosto laže ali prikroji informacije?
  Ste pogosto razočarani in dvomite vase?
  Ste poskušali že različne strategije, da bi izboljšali odnos, pa nobena ne deluje?

Dejstvo je, da je narcizem razširjen in se bo samo še bolj razbohotil. V našem svetu je zanj mnogo preveč pobud: družbena omrežja, bogastvo kot odraz uspeha, resničnostni šovi in možnost postati 'viralna' senzacija. Za narcizem in narcistično motnjo so značilne lastnosti, kot so pomanjkanje empatije, upravičenost, grandioznost, površinskost, kronično iskanje potrditve in občudovanja, pa tudi drugi vzorci, kot so laganje, varanje, ljubosumje, paranoja, manipulacija in izkoriščanje drugih. Narcisi so tudi precej očarljivi, inteligentni, dobri govorci, zelo skrbijo za svoj videz in so sijajni nastopači. Odnose dojemajo zelo površinsko in intimnost jim predstavlja prevelik napor. Lahko vam je jasno, da vse te njihove lastnosti niso ravno dobra popotnica za dolgoročne odnose.

»Odličen in nujen priročnik, s katerim boste lažje razumeli toksične odnose in našli zdrave rešitve.« Leonida Zalokar, psihoterapevtka

 

V košarico

ramani-durvasula__549011673.jpg

Dr. Ramani Durvasula je klinična psihologinja in profesorica psihologije, ki je študirala in doktorirala na ULCA, danes pa poučuje na državni univerzi v Los Angelesu. Ima tudi zasebno prakso v Santa Monici v Kaliforniji. Je ena največjih avtoritet na področju narcizma in redna gostja vseh večjih svetovnih medijev. Njen kanal na YouTube Dr. Ramani, kjer na preprost način razlaga narcizem, ima že več kot milijon in pol sledilcev.

Več o avtorici:

https://doctor-ramani.com/

https://www.youtube.com/@DoctorRamani

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si