Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
ne stopajte vec po prstih-ponatis
Knjiga kot zdravilo

Ne stopajte več po prstih

Paul T. Mason, MS in Randi Kreger
Je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj razpoloženj iz ene skrajnosti v drugo?
PPC: 27,80 € Vaša cena: -30%27,80 €19,46 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789619313404
Paul T. Mason, MS in Randi Kreger
Mehka vezava
306
Slovenski
14x21 cm
Prelistaj me
Koda 9789619313404
Oceni
3 5 2 Product

Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? Kako v čustvenih kaosih prepoznati smisel      

Paul T. Mason, MS in Randi Kreger: Ne stopajte več po prstih   

Je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo? Imate občutek, da z vami manipulirajo in vam lažejo? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje? Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? 

Imate občutek, da morate ves čas »hoditi po prstih«, da bi se izognili naslednjemu izbruhu? Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo ali pa značajske poteze, ki so tej motnji podobne.

S pomočjo knjige Ne stopajte več po prstih boste lažje razumeli  vašega bližnjega in sami sebe. Naučili se boste postavljati meje, način učinkovite komunikacije in kup drugih veščin, ki vam bodo pomagale, da boste izboljšali vajin odnos in lažje izstopili iz čustvenih viharjev, ki jih lahko povzroči mejna osebnostna motnja, tako tistim, ki zaradi nje trpijo, kot njihovim bližnjim. 

Knjiga vam bo pomagala da:

-          boste našli smisel v kaosu, ki vas obdaja,

-          se boste lahko postavili zase in uveljavili svoje potrebe,

-          boste zmanjšali  konflikte in prepire,

-          boste zaščitili sebe in druge pred težavnim vedenjem vašega bližnjega.

 V košarico

DOGODKI IN AKTIVNOSTI V POVEZAVI S KNJIGO:

POMOČ  SVOJCEM IN OSEBAM Z MEJNO OSEBNOSTNO MOTNJO

INTERNETNA FORUMA :

MEJNA IN NARCISTIČNA OSEBNOSTNA MOTNJA – SVOJCI

Ta forum  je namenjen vsem, ki imajo v  bližini nekoga z znaki mejne ali narcistične osebnostne motnje. Tukaj lahko z ljudmi, ki bodo razumeli o čem govorite delite svojeizkušnje, mnenja, morebitne rešitve, literaturo in še mnogo drugih informacij. Najdete ga na internetni strani Med.Over.Net, moderira ga GittaAna in je pod strokovnim vodstvom izr.prof.dr. Mojca-Zvezdana Dernovšek, dr.med.spec, psih.

 MEJNA OSEBNOSTNA MOTNJA

Na tem forumu lahko informacije, pomoč in podporo najdete vsi, ki se vam zdi, da se morda tudi sami spopadate s to motnjo ali pa vam drugi omenjajo, da je to vzrok vašega težavnega odnosa z njimi. Našli ga boste na Med.Over.Net, moderira ga  Parov Anzelc, specializant psihoterapije.

V košarico

SKUPINE ZA SAMOPOMOČ:

Brez pomoči okolice si lahko v mejnem svetu svojega bližnjega povsem izgubljen. Kaj se v resnici dogaja, sem kriv jaz ali on, kako prekiniti čustvena izsiljevanja, manipulacije, obtoževanja, kako se soočiti z obtoževanji in občutki krivde? Vse to in še več se enkrat na teden sprašujejo in iščejo odgovore udeleženci skupin za samopomoč pod strokovnim vodstvom MIRJANE FURLAN, dr.med.spec.psih.

Informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ustanovitev  skupin za samopomoč je v sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Furlan omogočil Karakter – Inštitut za osebnostne motnje in oblikovanje osebnosti. Karakter je izobraževalna in znanstveno raziskovalna ustanova, ki deluje predvsem na področjih javnega zdravja, psihologije, psihiatrije in psihoterapije in socialnega dela.

- Polnočni Klub: Sovražim Te - Ne Zapusti Me!

Danica Lorenčič se je pogovarjala z dr. Mojco Z. Dernovšek, dr. Christianom Gostečnikom, Dragom Jerebicem in Ireno Pan, prevajalko knjige NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH. Kaj se dogaja s človekom, ki ljubi in hkrati sovraži? Se vam zdi, da nikoli ničesar ne storite prav? Se morda vaš otrok nenehno zapleta v težave? Ste v stiku s človekom, ki vas kritizira, obtožuje in zasmehuje? Če živite v tako zapletenem čustvenem plesu, vabljeni v družbo gostov Polnočnega kluba, ki so spregovorili o mejni osebnostni motnji. 

- Predstavitev knjige v Knjigarni ZDAJ, 31.01.2012, 34. Mozaik za dušo: Ne stopajte več po prstih

- o mejni osebnostni motnji na Vizita.si

- Priloga ONA

Ta zelo pogosta in kompleksna motnja je v tujini že zelo prepoznana, pri nas pa o njej ne vemo skoraj ničesar. Ker je ena od njenih bistvenih značilnosti, da zelo škodljivo vpliva na medsebojne odnose, se lahko zaradi tega otroci, starši, partnerji, prijatelji, sodelavci leta in leta znajdejo ujeti v “mejnem” svetu svojega bližnjega, ne da bi sploh razumeli, kaj se z njimi in njihovimi bližnjimi dogaja. Posledice so lahko hude na vseh področjih življenja.

V košarico

Knjiga Ne stopajte več po prstih, ki sta jo napisala Randi Kreger, ustanoviteljica internetne skupnosti BPDCentral in psihoterapevt Paul T. Mason vam bo na preprost, zanimiv in strokoven način pomagala, da boste končno razumeli obnašanje vašega bližnjega in našli smisel v kaosu, ki vas obdaja. V njej se prepletajo tudi številne zgodbe, tako tistih oseb, ki imajo MOM, kot njihovih bližnjih, ponuja pa tudi mnogo strategij, s katerimi boste lahko postavili meje nemogočim zahtevam in pričakovanjem vašega bližnjega, zmanjšali konfliktne situacije, izstopili iz čustvenih viharjev ter ponovno obvladovali svoje življenje.

Knjiga je lahko v veliko pomoč tudi tistim, ki so se kako drugače znašli v težavnih in zapletenih odnosih, četudi njihovi bližnji niso diagnosticirani z MOM. »Mejni« namreč občutijo ista čustva in počnejo iste stvari, kot ostali ljudje. Razlika je v le v tem, da jih občutijo bolj intenzivno, delujejo na bolj ekstremen način in imajo težave z obvladovanjem svojih čustev in svojega vedenja.

Ob slovenskem prevodu knjige Stop Wallking on Eggshells

"Kaj reči ob prvi knjigi o mejni osebnostni motnji v slovenskem jeziku? Kaj reči ob knjigi, ki odpira in ozavešča tako kompleksno in razširjeno motnjo? V resnici bi bile dovolj že naslednje tri besede: Končno! Super! Preberite!

Tisti, ki boste prebrali knjigo, ali tisti, ki ste se (predvsem kot svojci) že soočali z mejno osebnostno motnjo, veste oz. boste vedeli, zakaj so te tri besede dovolj."

Izr.prof.dr. Mojca Z. Dernovšek, dr.med., spec. psih. in Asist. Maja Smrdu, univ.dipl. psih., spec.klin.psih.

Recenzija Bukla

Čeprav je mejna osebnostna motnja (MOM), kot v predgovoru k knjigi poudarita psihiatrinja dr. Mojca Z. Drnovšek in psihologinja, specialistka klinične psihologije Maja Smrdu, izjemno razširjena, se je v Sloveniji o njej do zdaj le malo govorilo. Prevedeni priročnik jo skuša orisati z vseh plati, pri tem pa se namesto na osebe z MOM osredotoča na njihove svojce in bližnje. Razkrije jim, kaj sproža v njihovih najdražjih neutemeljene in pretirane čustvene izbruhe, in razloži, kako se je nanje najbolje odzvati. Priročnik odlikujejo sistematične razlage, navedbe izkušenj resničnih oseb z MOM in njihovih bližnjih, koristne informacije, kot so navedbe spletnih naslovov, posvečenih MOM, in praktična navodila za premagovanje MOM oziroma njenih posledic.
Ajda Janovsky; Bukla 91-92
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00