zaupajmo otrokom  stern

Zaupajmo otrokom

Arno Stern in André Stern
Nova vizija pedagogike, katere moč bi lahko prežela celotno družbo.
Brezpogojno zaupanje največ, kar lahko damo otrokom!
PPC: 19,00 € Vaša cena: 19,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Arno Stern in André Stern
Mehka vezava
52
Slovenski
Koda 9789617184709K
Oceni
5 5 1 Product

Ta knjiga je zapis pogovora med moškima, očetom in sinom, v katerem podrobno opišeta posebnost vzgoje, temelječe na spoštovanju, spontanosti, edinstvenosti in ustvarjalnosti.

Zaupajmo otrokom; Arno Stern in André Stern

Arno in André Stern sta predana pedagoga. Menita, da je brezpogojno zaupanje največ, kar lahko damo otrokom. Skupaj pleteta novo vizijo pedagogike in ljubeče rišeta obrise ekologije otroštva, katere moč bi lahko prežela celotno družbo. Trinajstega junija 2019 sta se Arno in André Stern na povabilo španskega dnevnika El País in španske banke BBVA srečala pred kamerami madridske televizije. Besedilo na naslednjih straneh je dopolnjena in razširjenja različica tega pogovora.

Takole pravi o knjigi André Stern:

»Zaradi spoznanj Arna Sterna otroke uzremo v novi luči. Arno in Michèle Stern, njegova soproga in moja mati, sta uveljavila odnos zaupanja v spontani človeški dovzetnosti še pred nedavnimi dognanji iz nevrobiologije, razvojne psihologije, teorije navezanosti in tako dalje. S sestro Éléonore sva odraščala s temi načeli, za kar sem globoko hvaležen. Otroštvo v zaupanju ni moja zasluga, saj ga nisem ne iznašel ne ustvaril. Tudi privilegij ni, kajti izkustva otrok, ki so jim odrasli zaupali, so podobna. Otroštvo v zaupanju se mi je zgodilo in z njegovo pomočjo sem se nenehno učil sporazumevanja, kajti v ekologiji takega otroštva se skriva zmožnost za spreminjanje sveta. Ko me je neka španska televizijska hiša prosila, naj svoje ime in delo povežem z očetovimi dosežki, sem bil izjemno počaščen. Pogovor na naslednjih straneh teče o tem in je najin skupni manifest.«

 

V košarico

arno_in_andre_stern.jpeg

Arno Stern je raziskovalec, pedagog in ustanovitelj Closlieuja ter začetnik nove vede, semiologije izraza. Napisal je več knjig.

André Stern predava na mednarodnih konferencah in je avtor knjig Jouer (Igra, op. p.), Tous enthousiastes (Čisto navdušenje, op. p.) in Les ryhtmes et rituels de de l'enfant (Ritmi in obredi otroštva, op. p.). Je očetov tesni sodelavec in pomočnik. Med drugim vodi Inštitut Arna Sterna.

Že več desetletij si prizadevata za znanstveno preučevanje otroštva, ozaveščanje in izobraževanje.

 

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si