fbpx

Olje na balkonu

olje_na_balkonu
5 5 6 Product
Redna cena: 19,90 € Vaša cena: 19,90 €
Prvi Demšarjev roman v seriji primerov inšpektorja Vrenka, po katerih je posneta serija Primeri inšpektorja Martina Vrenka
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Avgust Demšar
Mehka vezava
180
Slovenski

Olje na balkonu je prvi Demšarjev detektivski roman v seriji primerov inšpektorja Vrenka.

Olje na balkonu; Avgust Demšar

Martin Vrenko, je bister višji krimalistični inšpektor, ki se z nenavadnimi primeri spopada umirjeno in sistematično. Avtor Avgust Demšar je zanj rekel celo, da je malce dolgočasen. Vsekakor pa takšni niso njegovi primeri, ki so jih za televizijsko serijo povzeli po Demšarjevih prvih treh romanih Olje na balkonuRetrospektiva in Tanek ledSpoznajte inšpektorja Vrenka in njegove sodelavce, še preden se bodo preselili izmed platnic na mala platna. Romani so izšli v novi, osveženi podobi.

Olje na balkonu je prvi Demšarjev detektivski roman. Napisan je bil v treh deževnih tednih v mesecu septembru leta 2005. V romanu Demšar uvede glavna junaka, višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka in njegovega takrat še pripravnika Marka Breznika. V Olju na balkonu se kriminalista soočita s primerom smrti mariborskega zdravnika. Vzroki in motivi za njegovo smrt se skozi preiskavo poglabljajo, prepredajo, stopnjujejo, dokler ne privedejo do presenetljivega konca.

V romanu, ki mu je do zdaj sledilo še devet nadaljevanj, se srečamo tudi z drugimi stalnimi liki in njihovimi navadami. Prvič vstopimo v policijsko postajo ob parku, z junaki obiščemo mariborske bifeje, kamor zahajajo in smo priča Vrenkovi razlagi njegove tehnike reševanja primerov. Roman Olje na balkonu je ob svojem prvem izidu zbudil veliko zanimanje bralcev in strokovne javnosti ter bil kot eden prvih tipično žanrskih romanov nominiran za nagrado kresnik, nagrado za najboljši roman leta. V letu 2021 je Olje na balkonu doživelo televizijsko priredbo.

Stanovanje elitne soseske, kuhinja, drobtine na pultu, za mizo truplo. Na tleh skalpel, kri, prerezana zapestja. Kriminalistični pripravnik Marko Breznik in njegov šef Martin Vrenko poskušata ugotoviti, kaj je uspešnega zdravnika pripeljalo do samomora. Počasi odkrivata tančice z njegovega življenja, intime, odnosov s sosedi, družino. Vedno bolj je očitno, da vsi lažejo, vsi nekaj prikrivajo in vsakdo opreza za vsakim. Bo kriminalistoma uspelo prodreti v skrivnost, katere razkritje se skriva visoko med oblaki, na straneh dveh revij, odvrženih na sivo usnje letalskega sedeža?

PRIZOR IS SNEMANJA SERIJE:

Katarina Čas igralsko upodablja inšpektorjevo prijateljico Mojco.

Foto: Vladan G. Janković

Več o seriji: Napovednik že daje slutiti, s kakšnimi primeri bo imel opravka inšpektor Vrenko

Ne spreglejte ugodne cene kompleta treh knjig - Primeri inšpektorja Vrenka komplet 3 knjig

V košarico

avgust_demar_1003543165.jpg

Avgust Demšar je tisti slovenski pisatelj, ki je prinesel nov veter v slovensko žanrsko pisanje in skupaj s še nekaterimi drugimi pisatelji poskrbel, da je domača kriminalka danes cvetoč literarni žanr. Pred kratkim je izšla njegova jubilejna, deseta knjiga, z naslovom Cerkev . V njej se kriminalisti spopadejo z umorom škofa, ki ga je morilec umoril po maši v baziliki Marije Zavetnice s plaščem na Ptujski Gori. Avgust Demšar je psevdonim, s katerim se podpisuje Tomaž Zupančič, docent za likovno pedagogiko in didaktiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si