tanek led

Tanek led

Avgust Demšar
Tretji Demšarjev roman v seriji primerov inšpektorja Vrenka, po katerih je posneta serija Primeri inšpektorja Martina Vrenka
PPC: 19,90 € Vaša cena: 19,90 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

Avgust Demšar
Mehka vezava
236
Slovenski
Koda 9789617103274
Oceni
5 5 3 Product

Tanek led je tretji Demšarjev roman v seriji primerov inšpektorja Vrenka.

Tanek led; Avgust Demšar

Je prvi, ki je nastajal v času, ko so se na policah knjigarn že nahajali Demšarjevi romani, njegovo ime pa postajalo sinonim za slovenski detektivski roman. V Tankem ledu Demšar uvede tretjo stalno literarno osebo, kriminalistično inšpektorico Ivano Premk. Ta se vrne na delo po končanem porodnem dopustu in v odnose med glavnimi junaki vnese novo dinamiko.

Primer, ki se ga lotijo tokrat, se odvija znotraj šolskega kolektiva in je za kriminaliste še posebej trd, saj umorijo napačno osebo. Tako vsaj sklepajo, čeprav ne vedo natančno, kdo bi naj bila prava morilčeva tarča. Žrtve se množijo, motivi zapletajo, konec romana pa je ponovno presenetljiv in nepričakovan. V Tankem ledu Demšar dokončno stopi v temačni svet človeških patologij, ki ženejo zločince, kar je danes ena od stalnic njegovega literarno kriminalnega sveta. V letu 2021 je tudi Tanek led doživel televizijsko priredbo.

V idiličnem okolju planinske koče poteka seminar kolektiva srednje šole. Vse je lepo, dokler se ne pripeti nesreča. Avtomobilu s tremi članicami kolektiva zdrsne na ovinku in zgrmi v prepad. Izkaže se, da ni šlo za nesrečo, in primer prevzamejo kriminalisti. Martin Vrenko, Marko Breznik in višja kriminalistka Ivana Premk se soočijo z nenavadnim primerom. Vedno bolj je očitno, da v nesreči ni umrla prava oseba. Kriminalisti imajo tokrat možnost govoriti z žrtvijo, ampak ali jim bo to pomagalo najti storilca, preden bo ta ponovno udaril?

PRIZOR IS SNEMANJA SERIJE:

Katarina Čas igralsko upodablja inšpektorjevo prijateljico Mojco.

Foto: Vladan G. Janković

Več o seriji: Napovednik že daje slutiti, s kakšnimi primeri bo imel opravka inšpektor Vrenko

Ne spreglejte ugodne cene kompleta treh knjig - Primeri inšpektorja Vrenka komplet 3 knjig

V košarico

avgust_demar_1187642502.jpg

Avgust Demšar je tisti slovenski pisatelj, ki je prinesel nov veter v slovensko žanrsko pisanje in skupaj s še nekaterimi drugimi pisatelji poskrbel, da je domača kriminalka danes cvetoč literarni žanr. Pred kratkim je izšla njegova jubilejna, deseta knjiga, z naslovom Cerkev . V njej se kriminalisti spopadejo z umorom škofa, ki ga je morilec umoril po maši v baziliki Marije Zavetnice s plaščem na Ptujski Gori. Avgust Demšar je psevdonim, s katerim se podpisuje Tomaž Zupančič, docent za likovno pedagogiko in didaktiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si