fbpx

Airbnbjevske zgodbe

airbnb_naslovka_splet
5 5 3 Product
Redna cena: 12,00 € Vaša cena: 12,00 €
Branje, ki vas bo nasmejalo v letališki čakalnici, na vlaku, potovanju....
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Maja Sotenšek
Mehka vezava
104
Slovenski
PRELISTAJ ME

Prvič v zgodovini lahko spoznavamo svet tako množično in v tolikšnem obsegu.

Airbnbjevske zgodbe; Maja Sotenšek

Kratki zapisi so utrinki mimobežnih srečanj, zapisani v želji, da bi morebitnim bralcem krajšali čas med počitnicami ali na potovanju, na vlaku, morda v letaliških čakalnicah. Medtem ko čakamo, naj se pred nami odpre pot v novo življenjsko pustolovščino ...

Čeprav ima delitvena ekonomija kopico (predvsem socialnih) težav, pa je vendarle na neki način v naša življenja (ponovno?) pripeljala nekaj več medosebnega stika. Pričujoče delo razkriva, kakšna je narava le-tega na primeru oddajanja/najemanja stanovanj preko znane popotniške platforme. Avtorica se znajde v obeh vlogah: oddajanju prepusti prvo polovico knjige in najemanju drugo. Kratki zapisi razkrivajo delčke medkulturnih dialogov, podobe, ki jih turisti gojijo do Slovenije (še posebej Pirana), in včasih presenetljive razloge, zaradi katerih so se odločili za obisk. Hja, morda si je težko predstav­ljati, kako zelo različno si predstavljamo potovanja in počitnikovanja … Liki gostij in gostov so predstavljeni v grobih orisih, za katere se zdi, da verodostojno odražajo izkušnjo avtorice, vendar pa se ta včasih odloči za (predvidevam) dodat­no literarizacijo, opis dogodkov, ki jim ne bi mogla biti priča, a so jo karakterji gostov očitno spodbudili k osvoboditvi domišljije. Drugi del (pripovedovalka kot gostja) le zamenja te vloge in spekulacije zamenja nekoliko bolj potopisni pridih v pisanju.

Aljaž Krivec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno

Avtorica o knjigi:

"Sodobnemu popotniku je spletna platforma airbnb pisana na kožo: zasebna, a zanimiva stanovanja, ugodne cene in še novi prijatelji so pravo nasprotje suhoparni sivini hotelov z več ali manj podobno opremo in pričakovano rutino ponudbe, ki se zdi klonirana v neskončnost.
Dve leti bo že, odkar sem začela v svojem domu sprejemati sodobne vagabunde. Rada raziskujem svet, zato tudi z veseljem gostim podobno misleče, ko sem doma. Pritlično stanovanje z majhnim vrtom tik ob obali je v poletnih mesecih vedno polno zanimivih gostov od vsepovsod....."

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 13
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si