fbpx

Popolna ljubezen

5 5 2 Product
Redna cena: 19,00 € Vaša cena: 19,00 €
27 pesmi. Pesmi o ljubezni.


Specifikacija

Adrian Predrag Kezele
Trda vezava
132
Slovenski
Mira Krajnc Ivič

NOVA KNJIGA - brezplačna poštnina.

Prepoznajte v sebi popolno ljubezen 

Adrian Predrag Kezele; Popolna ljubezen

27 pesmi. Pesmi o ljubezni.

Navdihnila jih je človeška ljubezen, da bi spregovorile o tisti drugi, večni in božanski ljubezni.

Pred več kot osemnajstimi leti sem objavil knjigo Troedina. Za razliko od drugih knjig je Troedina posebne vrste podvig, in sicer po vsebini in obliki. Nisem pesnik, a sem za Troedino napisal 108 pesmi. 

Pisanje Troedine je bilo eno prvih doživljanj, da sem v svoji zavesti »prepoznal« vsebino. Do takrat sem izkušal ustvarjanje, ne pa tudi prepoznavanje. O tem navajam nekaj besed iz uvoda Troedine.

»Na ustvarjalnost gledam kot na presejanje stvarnosti skozi raven zavesti. Kar tako nastane, je povsem novo snovanje obstoječega: sveža igra besed, zvokov, barv in oblik. To je tisto, čemur pravimo umetnost, čeprav vse, kar sodi v okvir tovrstnega ustvarjanja, nedvomno prestopa okvire umetnosti.

Odzivi ljudi, ki so knjigo prebrali, so mi pomenili največ. Le redki so ostali ravnodušni, bili pa so tudi primeri, ko se je bilo pretežko posloviti od knjige.

Vrata za ponovno pojavljanje Troedine so se odprla potem, ko je Sonja Šarunić, popularna voditeljica nekdanje zagrebške radijske postaje Družinski radio (Obiteljski radio), v eter prebrala nekaj pesmi. Čar njenega glasu je v meni spodbudil povsem jasno vizijo tistega, kar bi morali narediti. Na kratko, Sonji sem predlagal, naj izbere sedemindvajset pesmi Troedine. To je naredila z veseljem, sam pa sem napisal kratke komentarje k tem pesmim.

In tako je nastala Popolna ljubezen.

Adrian P. Kezele

V košarico

Prevajalka o knjigi:

Bil je drugi ponedeljek po vikendu plesa. Ne katerega koli plesa, ampak plesa narave, plesa zavesti. Po Nudanzi. Ležala sem na postelji, ne da bi prav vedela, kaj s sabo. Nič me ni povleklo vase. Vse knjige na polici so bile mrtve, le ena je pritegnila mojo pozornost. Najmanjša. Savršena ljubav. Začela sem jo brati. Že tretjič. Niti prvo niti drugo branje me ni ravno navdušilo. Nekaj ni bilo skladno. Zadovoljila sem se z mislijo, da za branje pesmi ne potrebujem dolgotrajne zbranosti. Prebrala sem prvo pesem Tvoja igra. Drugo. Kaj pa če bi si pesem prevedla? Morda je krivo nepoznavanje jezika? Vzela sem zvezek in začela s prevajanem. To si ti je bila v trenutku prevedena. Popeljala me je v svoj svet, svet popolne ljubezni. Razumela sem, zakaj jo je moral iskati trikrat. Ne le, ker je to magično, pravljično število. Ampak ker so trije delni deli zavesti: subjekt, objekt in proces, ki jih povezuje. Pesmi so me klicale. Vleklo me je, da bi še prevajala. Hkrati mi je nekaj govorilo, naj ne izgubljam časa in naj pesmi pišem kar na računalnik. Nisem razumela, zakaj naj bi izgubljala čas. Mojo negotovost v smiselnost prevajanja pesmi in njihovega zapisovanja na računalnik je pomirila čisto vsakdanja razlaga, da se pesmi lažje berejo, če so natisnjene. In zdaj so tu, prepoznane in vsem dane, da se lahko po besedah avtorja Adriana P. Kezeleja ljubimo s čisto zavestjo.

Če ste predihali njegovi knjigi Izničenje faktorja karme in Sinhroniciteta, prebujanje celote ter sedaj komaj čakate njegovo novo knjigo o preboju, je tu za vas Popolna ljubezen. Pripravila vas bo na preboj. Med tem pa … Prepoznajte v sebi Popolno Ljubezen!

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 20
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

Name: *
Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.
S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si