fbpx

Ajurvedska medicina

Ajurvedska medicina
5 5 1 Product
Redna cena: 35,00 € Vaša cena: 19,00 €
Ajurveda kot »pot zdravega življenja« .
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

S. Gupta
Mehka vezava
185
Slovenski

Ajurvedska medicina za fizično, mentalno in duhovno zdravje; Smajo Safič Gupta

Knjiga je namenjena vsem, ki bi radi malo več vedeli o ajurvedski tradiciji. Ajurvedska medicina je priznana v številnih kulturah sveta in je znana kot preprosta ter učinkovita metoda za preventivni namen. Ajurvedska medicina ne neha presenečati in človek se začne zavedati, kako hitro se lahko življenje vrne na pravi tir in se obnovi ravnovesje samo s pravilno prehrano, meditacijo, gibanjem in dobrimi medsebojnimi odnosi v družini, družbi… Knjiga ima tudi namen, da odpre vrata vsem, ki čutijo to poslanstvo in si želijo stopiti na ajurvedsko (poklicno) pot!

KNJIGI NA POT, Boris Lestan, dr. med., revmatolog

O ajurvedi (tj. vedi o zdravem življenju) imamo v slovenskem jeziku napisanega bore malo. Fragmentarni zapisi se dotikajo le posameznih izsekov iz obsežnega indijskega medicinskega sistema, ki obstaja že vsaj 5000 let.

Za razliko od zahodnega umevanja, kjer stojijo posamezna področja človekove misli, besede in dejanja bolj ali manj vsaksebi, pojmuje vzhodni človek ta področja kot dele celote. Filozofija, psihologija, teologija zahodnjaka zlasti begajo, vzhodnjak se po njih principih ravna. Tak odnos se odraža tudi v ajurvedi, katere jedro je predstavljeno na visoki poljudni ravni v knjigi Ajurvedska medicina za fzizično, mentalno in duhovno zdravje izpod peresa priznanega vaidye Smaje Safića Gupte. S knjigo je več kot dostojno izpolnil prej omenjeno vrzel!

Knjiga je razdeljena na več kot 60 enakovrednih poglavij, kar je na prvi pogled nenavadno. Vendar če posamezna poglavja vidimo kot raznolike elemente, ki naj jih vaidya obvladuje pri celostni obravnavi (bolnika) pacienta-človeka, zagledamo knjigo kot zaokroženo celoto.

V prvi tretjini poglavij predstavi avtor temelje ajurvedskega pojmovanja človeka – lahko bi jih poimenovali filozofsko-psihološko-psihoterapevtski temelji. Sledijo poglavja, ki zajemajo pretežni del knjige in podrobno obravnavajo praktične terapevtske pristope – recimo jim temelji zdravljenja. Knjigo zaokrožijo poglavja, ki se dotikajo vzdrževanja zdravega življenja v družini in širši skupnosti –kar bi lahko označili kot socialne temelje.

KNJIGI NA POT, Satyajith Vithal Kadkol, dr. ajurvedske medicine

Upoštevanje zdravstvenih nasvetov – pravil, predpisanih v ajurvedi, bo velik korak pri osvobajanju družbe fizičnih, duševnih in spiritualnih bolezni. Ajurveda kot »pot zdravega življenja« ni le sistem zdravstva, temveč je zaklad, ki so ga pazljivo preučevali, prakticirali in dokumentirali že naši predniki. Je znanost, ki so jo preizkušali tisoče let in ima korenine v Indiji, njene veje in sadovi pa so se razširili po vsem svetu.

Ajurveda ni omejena na državo ali kontinent, je zakladnica znanja in načel, odprta celemu svetu. Vaidya Smajo Safić Gupta, ki je že leta moj dober prijatelj, vodnik in filozof, si prek te knjige prizadeva razširiti bistvo ajurvede v okolje jugovzhodne Evrope. To plemenito prizadevanje, njegov in delovanje v Ayur Ashramu in ta knjiga naj prinesejo zdravje in srečo ljudem.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 12
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si