fbpx

Božiček obstaja?

bozicekobstaja
5 5 7 Product
Redna cena: 19,99 € Vaša cena: 19,99 €
Pravljica je namenjena staršem, ki jim bo v pomoč pri odgovoru na vprašanje o Božičku, in tudi otrokom, da bodo lažje razumeli nekaj težko razumljivega.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Aleksander Zupančič in Rebeka Dremelj
Trda vezava
26
Slovenski

»Božiček obstaja?« je zgodba o otroku, ki se odpravi na pot odkrivanja resnice o Božičku.

Božiček obstaja?; Aleksander Zupančič in Rebeka Dremelj

Namenjena je vsem tistim otrokom, ki se sprašujejo o obstoju in naravi Božička in vsem tistim, ki vedno težje sprejmejo klasično pripoved o možu z brado, ki se s sanmi vozi po nebu in se skozi dimnike spušča v naše domove. Otroci se, v kolikor jim resnice o Božičku ne podamo na pravi način, prvič v življenju srečajo z zares velikim razočaranjem in lahko dobijo občutek, da so jim lagali ravno tisti, ki jim otroci najbolj zaupajo. Tako izgubljeno zaupanje v Božička pa lahko načne tudi zaupanje v druge pomembne osebe v njihovem življenju.

O knjigi:

To je zgodba, ki predstavlja povsem novo dimenzijo razumevanja skrivnosti o Božičku ter širi možnosti dojemanja in raziskovanja vsem, ki jim ta čudoviti mož veliko pomeni. Otrokom ponuja priložnost za odkrivanje resnice v naročju staršev, brez nevarnosti, da bi bila prizadeta njihova čustva in izgubljen občutek zaupanja. Zgodba se me vedno znova globoko dotakne in vedno znova, ko jo berem svojima otrokoma, čutim, da nekje globoko v meni, vedno bolj glasno in vedno bolj pogumno, bije tudi moje otroško srce. Prepričana sem, da bo ta čudovita zgodba o otroku, ki je v svojem iskrenem iskanju, odkril pomemben del Božičkove skrivnosti, spodbudila kreativnost in domišljijo naših otrok na povsem nov način.

Rebeka Dremelj

Iz recenzije:

Besedilo dobro potegne v vrtinec dogajanja, kakršno vsako leto novim otrokom prinaša razočaranje. No, v knjigi ni tako. Spomni na misel iz Malega princa, da je treba gledati s srcem, saj bistva ne moreš videti samo z očmi. To globoko sporočilo otroku preda na preprost in učinkovit način. Največja vrednost knjige je v tem, da otroka, ki je v vlogi poslušalca ali bralca, ne usmeri v to, kaj misliti, ampak v način, kako misliti. Zato ob koncu branja otroka ne pusti samega z dvomljivimi podatki, ampak ga vpelje v aktivno iskanje nove resnice in otrokovega mesta v božičnih praznikih še za leta vnaprej. V družini in družbi. Knjigo toplo priporočam.

SPEC. PED. MARKO JUHANT

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 9 od 9
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si