fbpx

Verjamem v drugačne sanje

naslovnica_verjamem_v_drugacne_sanje
3.91304 5 23 Product
Redna cena: 26,00 € Vaša cena: 26,00 €
Zgodba o resnični deklici, ki vabi k odkrivanju osebne moči
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Alja Pak Storjak
Trda vezava
42
Slovenski
Prispevek v reviji Dobra karma

ZGODBA O RESNIČNI DEKLICI, KI VABI K ODKRIVANJU OSEBNE MOČI za sanjalce vseh starosti. 
Knjiga o posebni moči Deklice Niki je namenjena vsem nam.

Verjamem v drugačne sanje; Alja Pak Storjak, ilustracije Irena Režek

Res drugačna slikanica, ki nas z močnim sporočilom in s skrbno zastavljenimi podobami usmeri k odkrivanju naših želja in nakazuje pot novih možnosti.
Spodbuja, da otroci in odrasli temu posvetimo kolikor le moremo veliko pozornosti: nekega dne se lahko z zaupanjem tja odpravimo in na pot povabimo še vse, ki so nam dragi.
Pravljica odpira pomembno možnost: Sanje se lahko uresničijo. In vabi: Ustvari pot do zvezd in svoje drugačne sanje tudi ti!

Čisto posebna pravljica po RESNIČNI zgodbi družine, ki bije težke bitke življenja in premaguje premnoge izzive. A kljub vsemu ali pa ravno zato, VERJAME V DRUGAČNE SANJE in sledi svojemu srcu.
Na tej poti se je družinica preselila iz Slovenije, dežele, ki v svojem imenu nosi ljubezen, v Novo Zelandijo, deželo dolgega belega oblaka.
Skrivnost osebne moči jim razkriva njihova deklica Niki, ki ima zelo redko diagnozo in številne dnevne izzive, a hkrati nepredstavljivo čarobnost.
Zdaj ima na drugem koncu sveta svoj dom blizu morja, ljubeča starša ter bratca in sestrico. In svoje zvezdice.

POSEBNOST: 2 pravljici v 1:

PRVIM BRALCEM SE BO DOMIŠLJIJA PREBUDILA ŽE OB PREBIRANJU KRATKIH STAVKOV Z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI!

Čarobnosti zgodbe pa se v polnosti prepustimo ob prebiranju celote v malih tiskanih črkah – za že bolj spretne bralke in bralce, mamice, atije, velike bratce in sestrice, dedije in babice ter vse tiste, ki prebirajo knjigo mlajšim.

POSEBNOST: KATERA PA JE TVOJA NAJSVETLEJŠA ZVEZDA?
Izjemni zgodbi slikanice je ob koncu dodanih kar nekaj presenečenj, s katerimi Deklica vabi, da svojo najsvetlejšo zvezdo ustvariš tudi ti.

Eden od zvezdnih odlomkov iz slikanice:
„Takrat jih je Deklica zagledala: njene zvezdice, ki jih je tako zelo rada opazovala, so jo ljubeče dvignile in jo igrivo ponesle višje in višje. RAZPELA JE ROKE IN SE PREPUSTILA LAHKOTNOSTI. ZAČUTILA JE SVOJO POSEBNO MOČ.

Kot pravi avtorica ALJA PAK STORJAK, mamica treh otrok, deklice Niki ter dvojčkov Alexa in Mile:

„Niki nas je naučila, da ni naključij. To knjigo držiš v roki z namenom. Imaš svoje drugačne sanje, ki jih lahko uresničiš. Morda si svoj oblaček že našel ali pa ga še iščeš. Na tej poti smo zdaj skupaj s tabo in razkrivamo naše nevidne stopnice. Vodijo do avtentične življenjske drže in tvoje osebne moči, vse tja do belega puhastega oblačka, kjer je vse mogoče. To je prostor tvojega notranjega miru, meditativnega sanjarjenja, pa tudi praznovanja. Prostor, kjer so slišane tvoje misli in kjer s pozornostjo kreiraš, manifestiraš.“

V knjigi je predstavljen tudi koncept I am WELLth. - Mindful Lifestyle, ki ga je avtorica Alja Pak Storjak zasnovala na osnovi svoje strokovne in življenjske poti ter predstavlja temelj njenega dela in osebne moči. V obliki kart bo na voljo odraščajočim in odraslim za dodatno podporo k vsebini slikanice.

Ilustracije, resnično sanjsko pokrajino, je ustvarila ilustratorka in animatorka Irena Režek. Tako kot avtorica pravljice ima tri otroke. Irena si je za to zgodbo zamislila čisto poseben svet: ko se potopiš vanj, ugotoviš, da so želje in misli in sanje bolj resnične od vsega, kar imamo za … resnično. Oblak je bolj čvrst kot stol, zvezda bolj trdna kot hiša, misel in želja pa bolj zanesljivi, kot je ta svet, v katerem ... včasih dopustimo, da smo ujeti.

BESEDA UREDNICE:

Tadeja Zupan-Ph Red
O! Tale je pa za kurjo polt po vsem telesu. Koliko ljubezni je vtkano vanjo. In koliko vesoljnega sodelovanja: avtorica na Novi Zelandiji, čudežna deklica z naslovnice tudi, mi sateliti pa po slovenskem podeželju. Hvaležna, da sem bila lahko urednica, in srečno pot slikanici!
Irena Režek je ustvarila dekliški svet in vesolje okoli njega, kot ga še ni bilo, Alja PS pa je vse skupaj magično začela, ker je ... verjela. Otroku v sebi. VERJAMEM, da najde slikanica pot do TVOJEGA srca. Izjemno darilo za mlade in mlade čudežnike, ki se še učijo ali pa že vedo, kako zgraditi pot do zvezd. To zdaj potrebujemo. Zase, zate in za vse. <3

Vabljeni k spremljanju doživetij čisto posebne Deklice in njene družine na FB:
@verjamemvdrugacnesanje

V košarico

alja-pak.jpg

ALJA PAK STORJAK – po rodu je iz Rogaške Slatine, zdaj z družino živi v Nelsonu na Novi Zelandiji. Psihologinja in svetovalka za wellbeing v organizacijah, a najprej mama – dvojčkoma Alexu in Mili ter prav posebni deklici Niki, glavni junakinji pravljice. Ta s svojimi vsakodnevnimi izzivi postavlja temelje družini in verjame v drugačne sanje.
V domačem kraju se je spominjajo kot nežne modrooke deklice z najmočnejšim backhandom na teniških igriščih; najraje je igrala z očetom in podporo vedno našla pri mami. Med urami klavirja se je učila igranja citer, a le tako dolgo, dokler ni do solz presenetila babice s pesmijo Cvetje v jeseni na citrah dedka, ki ga ni nikoli spoznala. V šoli je imela najraje geografijo, a predvsem zato, ker je potiho čakala na tiste zadnje strani v atlasu sveta, ko je bila predstavljena Nova Zelandija. Ko je bilo njeno večje študentsko potovanje v zadnjem trenutku odpovedano, je še isti dan preusmerila načrte in tisto poletje prepotovala devet držav. Srce ji je pospešeno bilo vsakič, ko je morala stopiti na oder, pa vendar je predavala že blizu 5000 poslušalcem na področju novega čuječega življenjskega sloga v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Domače kraje in ljudi opisuje z izjemnim žarom, a srce jo je vodilo drugam.

 

1608755197263.jpg

Irena Režek, samozaposlena v podjetju Van Gag. Ukvarja se z umetniškim ustvarjanjem. Njena strast je ilustriranje knjig za otroke. Zanima jo zgodba, kako jo začiniti s humorjem, ji dati obliko in ustvariti čarovnijo. Druga ljubezen pa je animacija, ki je prav tako pripoved zgodbe skozi ilustracije, ki vživijo. Vsak nov projekt ji pomeni nov izziv s katerim se razvija in raste.
Tako kot avtorica pravljice ima tri otroke. Irena si je za to zgodbo zamislila čisto poseben svet: ko se potopiš vanj, ugotoviš, da so želje in misli in sanje bolj resnične od vsega, kar imamo za … resnično. Oblak je bolj čvrst kot stol, zvezda bolj trdna kot hiša, misel in želja pa bolj zanesljivi, kot je ta svet, v katerem ... včasih dopustimo, da smo ujeti.
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si