Ibotity

ibotity
4.875 5 8 Product
Redna cena: 27,00 € Vaša cena: 27,00 €
Hvaležni smo, da bomo lahko z vsakim vašim nakupom slikanice posadili 10 dreves na Madagaskarju
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Tradicionalna pravljica iz Madagaskarja
Trda vezava
48
Slovenski

IBOTITY, prva slikanica ljudske pripovedke iz afriškega kontinenta v Sloveniji, ki sadi drevesa na Madagaskarju.

Ibotity; tradicionalna pravljica iz Madagaskarja

Iz čudovitega otoka-kontinenta Madagaskarja prihaja mitska pripovedka IBOTITY, zgodba o otroku, ki odkriva pomen vseh prvin življenja in narave in ugotavlja, da smo najmočnejši, ko smo povezani. Ibotity je zelo znana mitska povedka, pravljica na Madagaskarju, v kateri srce zgodbe predstavlja narava, kjer so vsi ti elementi neobhodno potrebni: ogenj, voda, podgana, mačka...

Ibotity deluje z logiko misli: išče vzroke in posledice. Pomemben element zgodbe je tudi naštevanje, ki pri bralcu spodbuja razvijanje pomnjenja, tem bolj, ko zgodba napreduje. Mitološka povedka je prastar instrument ljudske kulture, s katerim so predniki skozi dobe vzgajali in poučevali otroke o tem, kako svet stoji. Tam čas ni tekel linearno, temveč ciklično, vse se vrača in vrti. Od tod odgovornost do narave.

Izročilo Prednikov, ki ga Ibotity prinaša, je univerzalno izročilo o spoštovanju do stvarstva in večno iskanje odgovora na največjo skrivnost: kdo ali kaj je Najmočnejše?

Žalostno dejstvo je, da je Madagaskar – ta izjemen naravni biser (80 % rastlinstva in živalstva je endemitov), zaradi požrešnega globalnega kapitala, izgubil že 80 % prvotnega gozda. Hvaležni smo, da bomo lahko z vsakim vašim nakupom slikanice posadili 10 dreves na Madagaskarju.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 16 od 18
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si