Iskanje srečnega razmerja

iskanje-srecnega-razmerja
5 5 1 Product
Redna cena: 24,00 € Vaša cena: 24,00 €
Vadnica in vodnik v ljubezni za oba spola
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Bernarda Gradišnik, Branko Gradišnik
Mehka vezava
506
Slovenski

Iskanje srečnega razmerja je osebno obarvana knjiga, skozi katero boste Branka dodobra spoznali tudi v smislu njegovih skritih duševnih vzgibov.

Iskanje srečnega razmerja; Bernarda Gradišnik, Branko Gradišnik

»Vsako čustveno razmerje je kot kovanec z dvema platema. Vrhnja, ki v srečnem razmerju prevladuje, je vedra, vesela, ustrežljiva, prijazna. Spodnja pa (ponavadi) skriva negativne naboje istih čustev. Ta pridejo na plan, kadar komu prekipi, se mu kaj zameri, pa tudi v primerih, kadar imata udeleženca drugačno doživljajsko zaznavo: kar je za enega nedolžna pripomba, lahko drugi jemlje kot žalitev.«

Knjiga Branka in Bernarde Gradišnik je žanrsko raznolika, eklektična, a originalna. Menim, da gre za posrečeno zmes avtobiografije, samopomočniške in strokovne knjige. Posebnost formata je tudi občasno Bernardino vstopanje v Brankovo pripovedovanje, kar knjigo dodatno razgiba. Bernarda Branka predvsem dopolnjuje ali opominja na izpuščene vidike. Deluje kot žena, ki spremlja živahni moški pogovor in vsake toliko navrže kaj ostroumnega ali takega, kar dobrohotno razbije moška prepričanja in iluzije.

Ali pa kot žena, ki bere za Brankom in ga korigira, kjer je to zares potrebno. Še najbolj ustrezna pa je verjetno primerjava s pojavom iz psihoanalize, v skladu s katerim Bernarda dopolnjuje Brankov opazujoči jaz in hkrati predstavlja realitetno preverbo, s tem pa prispeva k širitvi njegove zavesti. Iskanje srečnega razmerja je osebno obarvana knjiga, skozi katero boste Branka dodobra spoznali tudi v smislu njegovih skritih duševnih vzgibov. Je dokument sodobnega časa, saj vsebuje veliko sklicev na popularno in manj popularno (visoko) kulturo. Iskanje srečnega razmerja! Kako to razumeti? Med branjem knjige boste zaslutili v naslovu skrito zagonetnost in večpomenskost obravnavane tematike. Naj vam zaželim srečo pri iskanju, in da bi bili srečno najdeni!

Bojan Varjačič, dr. sc., klinični psiholog in psihoterapevt,
iz spremne besede

V košarico

bernarda-in-branko-gradisnik.jpg

BERNARDA GRADIŠNIK (1964) je na področju pisanja knjig debitantka, a že skoraj trideset let Brankova
navdihovalka. Svoj iztanjšani posluh za ljudi izkazuje tudi v diplomatskem poklicu. K Iskanju srečnega razmerja je poleg ključnega besedila Bernardina zgodba prispevala mnoge prepotrebne marginalije, brez katerih bi ostala knjiga napisana le napol.

BRANKO GRADIŠNIK (1951) piše in objavlja že več kot pol stoletja. Njegova pisateljska pot je iskanje izpovednosti, v kateri je iskrenost do Sebe uglašena s posluhom za Drugega. Leta 2018 je pri založbi UMco izšlo Iskanje izgubljenega zdravja, soroden priročnik »za vse, ki bi se radi ognili belih halj«. Ta se je prodal v več kot tisoč in manj kot milijon izvodih. Vse drugo o njiju in njunih pa zveste v tej enkratni knjigi.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 16 od 28
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si