Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
ohraniva najino ljubezen

Ohraniva najino ljubezen

Harville Hendrix
V ljubezenski romanci ni le ljubezen. To je igra z visokimi vložki.
PPC: 25,00 € Vaša cena: 25,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Harville Hendrix
Mehka vezava
Slovenski
Koda 9789616372701K
Oceni
5 5 1 Product

Starodavna modrost govori o tem, da pot do sreče in ljubezni v življenju vodi skozi spoznavanje sebe. In da se sprememba v našem življenju skriva v spremembi znotraj nas. Ta knjiga nam pri tem lahko veliko pomaga.

Ohraniva najino ljubezen - Harville Hendrix

Poskus, da bi skozi partnerja dobili tisto, kar nam samim manjka, je vedno obsojen na neuspeh, saj naše lastne praznine partner ne more izpolniti. Če bi bilo tako zlitje uspešno, bi se s tem odrekli možnosti, da
se sami spopademo z vprašanji, povezanimi z našo celovitostjo.

Romantična ljubezen ni niti približno tisto, kar se zdi. Zaljubljeni smo v projekcijo svojega manjkajočega jaza in v pričakovanje tistega, kar nam ljubljena oseba lahko ponudi v skupni zvezi.
Romantična ljubezen je časovna bomba; v sebi nosi seme lastnega uničenja. Zato se vedno enkrat konča. Neusmiljena resničnost kruto uniči našo iluzijo. Nerad to rečem, vendar v ljubezenski romanci ni ljubezni. Resnična ljubezen je nekaj popolnoma drugega – in boljšega –, kot bomo spoznali v trinajstem in šestnajstem poglavju. Vendar pa se dogaja samo parterjem, ki se spopadajo z lastnimi demoni in med borbo za premoč ne zavijejo s poti.
Ljubezen je naporna – saj je tudi življenje naporno – , vendar je to vse, kar imamo. To je igra z visokimi vložki, kajti vaša rast in razvoj sta odvisna o tega, kako dobro jo igrate. Svetujem, da se jo čimprej naučite igrati čim bolje. Prepričan sem, da vam bo ta knjiga pri tem v neprecenljivo pomoč.

V košarico

Knjigi na pot

Ko sva pred leti osebno spoznala Harvilla, naju je osupnila narava njegove osebnosti in to, v kakšni meri dejansko živi znanje, ki ga širi. Je resničen navdih. In to uspe preliti tudi v svoje pisanje.

Če ste prebrali njegovo knjigo Najina ljubezen oziroma knjigo Zdrav otrok in ljubezen staršev, se vas bodo nove perspektive opisane v tej knjigi zagotovo dotaknile, saj predstavlja novo raven razumevanja odnosov in sprejemanja odgovornosti za njih. Če se z avtorjem srečujete prvič, boste morda presenečeni nad preprostostjo, uporabnostjo, iskrenostjo in globino poti k izpolnjenosti v partnerskih odnosih, ki jo predstavlja.

Ne gre le za avtorjevo znanje, pridobljeno skozi desetletja dela z ljudmi, ali osupljivo srčnost, s katero deli svoje uvide, gre tudi za izjemno ustvarjalnost in praktično uporabnost, s katero pristopa k razlagi ene izmed najbolj pomembnih in zapletenih stvari v našem življenju, kar odnosi, še posebno partnerski, dejansko so.

Starodavna modrost govori o tem, da pot do sreče in ljubezni v življenju vodi skozi spoznavanje sebe. In da se sprememba v našem življenju skriva v spremembi znotraj nas. Ta knjiga nam pri tem lahko veliko pomaga. Pomaga bolje razumeti sebe, vključno s svojo otroško zgodbo in kovčki, ki jih prinašamo s sabo, se videti v luči novih pogledov, spoznati ključne zakonitosti in dinamiko v odnosih ter osvojiti številne veščine, ki so bistvene za to, da ustvarimo srečen, izpolnjujoč partnerski odnos ter postanemo močnejši in bolj zavestni v svojih odnosih in svojem življenju na splošno.

Če je bila morda prva misel pri pisanju pomagati posameznikom, ki trenutno niso v partnerskem razmerju, najti pot do ljubezni, ki bi si jo želeli, pa lahko knjiga veliko pomaga vsem, ki imajo partnerja, da ohranijo in poglobijo odnos, v katerem se nahajajo. V primerjavi z avtorjevo prvo knjigo, ki se v veliki meri usmerja v celjenje poškodovanih partnerskih odnosov, se ta v prvi vrsti osredotoča v preprečevanje takšnih poškodb. So nekateri, ki trdijo, da bi se stopnja ločitev in razhodov močno znižala, če bi ljudje pravočasno prebrali to knjigo.

Podobno kot avtor se tudi midva vsakodnevno srečujeva s posamezniki in pari, ki na svoji poti sami ne najdejo več rešitve ali so celo obupali. Vidiva lahko, kako dragoceno je ljudem ponuditi upanje, drugačno razumevanje in nove praktične veščine, ki vodijo k temu, česar si želijo. In prav za to gre v tej knjigi. Hendrix verjame v transformativno moč ljubezni in ponuja tudi razumevanje in praktične metode, kako jo uporabiti v svojem življenju. Ter, kar je tudi zelo pomembno, pomaga sprejeti svojo preteklost, se iz nje učiti ter s tem tlakovati pot do sreče v prihodnosti. Torej, vzemite knjigo in moč za svoje življenje v svoje roke. Srečno!

mag. Andrej Trampuž, začetnik Imago pristopa v Sloveniji, in Maja Trampuž, vodji Centra za kakovost odnosov

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00