Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
odrascanje-ob-narcisu
Knjiga kot zdravilo

Odraščanje ob narcisu

Dr. Claire Jack
7 korakov, s katerimi zacelimo rane iz otroštva
PPC: 23,00 € Vaša cena: 23,00 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617205039
Dr. Claire Jack
Mehka vezava
182
Slovenski
Aleksandra Kocmut
Prelistaj me
Koda 9789617205039
Oceni
5 5 1 Product

Izjemen praktični priročnik za vse, ki ste odraščali ob narcisističnih starših, ki vam lahko pomaga, da se osvobodite iz njihovega primeža. 

Odraščanje ob narcisu; Dr. Claire Jack

  • Želi imeti vaš starš ves čas popoln nadzor nad vami?
  • Imate občutek, da ste odgovorni za njegova čustva? 
  • Ne upošteva vaših meja in izbruhne, kadarkoli ni po njegovem?
  • So vedno krivi drugi?
  • Ste tarča čustvenega izsiljevanja ali je morda celo ljubosumen na vas?

Potem je čas, da razmislite, ali ni morda tudi vaš starš narcis. Ko to dojamete, ste korak bližje zavedanju, da ni bilo z vami nič narobe, da ste bili čustveno zmanipulirani. To, da niste smeli izraziti mnenja, ker so sledile hude posledice, pa je ena najbolj zahrbtnih vrst zlorabe.

Ko sami odločamo o svojem življenju in sprejemamo izbire, o katerih čutimo, da so za nas prave, začutimo mir. To je čudovit občutek. Še lepši pa je občutek sprejemanja, ki izvira iz spoznanja, da smemo vzeti življenje v svoje roke in da je tudi to, da gre kdaj kaj narobe, povsem v redu. Nič več ne čutimo nuje, da je treba vse opraviti popolno.

Soočenje s tem, da je lahko tudi vaš starš morda nesposoben empatije, da vedno postavlja sebe na prvo mesto, da vas morda načrtno izkorišča in ponižuje in vas krivi za njegove težave, ni nikoli lahko, saj so starši tisti, ki bi morali otroku zagotoviti varno okolje, ljubezen in podporo. Pogosto je to še težje, ker so narcisi navzven sposobni delovati kot popolni starši, zato je zmeda v otroku, tudi potem ko odraste, toliko večja. Poleg tega je pri nas to, da je lahko starš svojemu otroku škodljiv, še vedno tabu, še posebej kadar gre za mamo.

Dr. Claire Jack vam v knjigi pomaga prepoznati narcistično vedenje staršev in razloži, zakaj do njega pride. Pa tudi, kako se soočiti s posledicami odraščanja ob takšnem staršu, ki so lahko precejšnje: od nizke samopodobe, čustvenih nihanj, anksioznosti, težav v odnosih v odraslem življenju do nezmožnosti postavljanja meja in še mnogo drugih. Naučili se boste tudi, kako izstopiti iz dosedanjih nezdravih družinskih vlog, ki ste jih nezavedno igrali, kako postaviti zdrave meje, kdaj je nujno prekiniti stike in kaj storiti, če se odločite, da boste stike vseeno ohranili.

V košarico

claire_jack.png

Dr. Claire Jack je mednarodno priznana osebnostna svetovalka, hipnoterapevtka, antropologinja in redna kolumnistka v reviji Psychology Today. Je tudi avtorica knjig Ženske z avtizmom in Odrašanje ob narcisu, kjer odraslim otrokom narcističnih staršev predstavi sedem korakov, s katerimi lahko zacelijio rane iz otroštva.

Živi na zahodni obali Škotske in kadar ne poseda v svoji najljubši kavarni in piše, se sprehaja ob morju, preživlja čas s partnerjem in otroki, ter se crklja s svojimi štirimi mačkami.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00