pozornost a klanar

POZOR(NOST)! Za starše in učitelje

Apolonija Klančar
Ko odpovejo farmacija, psihološki postopki in psihiatrija, se pričnejo druge metode, ki dajejo rezultate
PPC: 24,00 € Vaša cena: 24,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

9789612903763
Apolonija Klančar
Trda vezava
204
Slovenski
Koda 9789612903763K
Oceni
4.5 5 12 Product

Knjigo bi morali prebrati vsi starši otrok, ki se obnašajo manj primerno, so preživahni, impulzivni, in jezljivi, včasih v ravnanjih nelogični in neobvladljivi ter z različnimi diagnozami. Prebrati bi jo morali njihovi učitelji, trenerji in zdravniki.

 POZOR(NOST)! Za starše in učitelje; Apolonija Klančar

Ko odpovejo farmacija, psihološki postopki in psihiatrija, se pričnejo druge metode, ki dajejo rezultate. Pristop MNRI v Sloveniji še ni uveljavljen, se pa v življenju uveljavljajo otroci in starši, ki so bili v obravnavi avtorice knjige. Rezultati so sami po sebi dovolj zgovorni, poti in zgodbe staršev in otrok v knjigi pa tudi. Avtorica dovolj natančno razloži, da zainteresirani lahko prepozna sisteme v človeku in vzvode, ki delujejo. Pri vsakemu od nas. Knjiga nosi upanje! ...

Avtorica o knjigi:

Knjig poljudno razloži, kaj je pozornost: kdaj in kako se izgradi ter kaj jo ruši; zakaj je odlična vidna pozornost predpogoj za uspešnost v šoli; zakaj mnogo težav s slušno in vidno pozornostjo uradna stroka ne diagnosticira in ne zna zdraviti. Na koncu predstavim svoj predlog pomoči.

V košarico

apolonija_klanar_718179501.jpg

Sem profesorica latinskega jezika, diplomirana anglistka – prevajalka in Montessori pedagoginja. Nad Montessori študijem sem bila navdušena zaradi celostnega pogleda na človeka in učenje. Ob prevajanju del Marie Montessori sem spoznavala pomen zgodnjega spontanega in nezavednega učenja zaznavanja. Delo, ki ga opravljam danes, pomaga prav tem avtomatizmom zaznavanja.

Leta pedagoškega dela so mi dala jasno izkusiti, da je dober pedagog predvsem ta, ki zna najti načine, kako snov približati učencu, še posebno tistemu s težavami. Takih je danes veliko. Zakaj nekateri poslušajo, pa ne slišijo? Gledajo, pa ne vidijo? Se učijo, a si ne zapomnijo? Imajo slabo slušno in vidno pozornost, neustrezen prijem pisala, so hiperaktivni, agresivni, občutljivi? Kako jim pomagati do večje samostojnosti?

Pedagoški credo Marie Montessori POMAGAJ, DA NAREDIM SAM! me je vodil v iskanje novih znanj, ki sem jih našla izven naših uradnih izobraževalnih inštitucij. Ta znanja med drugim upoštevajo, da je v stresu učenje ovirano ali celo zavrto in da  ima mnogo otrok težave z zaznavanjem. Česar ne zaznam ali ne zaznam dobro, to se naučim le s težavo in nepopolno!

foto: apolonijaklancar.si

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si